GO'

Den store sommertest: Hvilken grillpølse er bedst, og hvilket havespil er sjovest?

Hver morgen har gæster og værter i 'Go' morgen Danmark' testet alt fra rosévin til vandpistoler. Se hvilke produkter, der er løbet med sejren.

Sommerferien er over Danmark, og det betyder pølser på grillen, rosévin i glasset og vandkamp i haven.

Men ikke alle grillpølser er lige gode, og nogle vandpistoler tager så lang tid at fylde op, at kampen er slut, før du har affyret første skud.

Derfor har 'Go' morgen Danmark' ugen igennem testet sommerens klassikere med hjælp fra et dommerpanel bestående af kyndige eksperter og almindelige danskere.

Se ugens vindere nedenfor, hvor grillpølser, hvidløgsflute, campingtelte og -stole, koldskål med kammerjunkere, rosévin, havespil, is og vandpistoler i alle prisklasser er blevet testet.

Den store sommertest

 1. Grillpølser

  Dommerpanel: Michael Museth, slagter og kok, Folkets Madhus, Michael René, lektor og fødevareekspert, samt Jacob Holst Mouritzen, digital ekspert og konsulent.

  TESTVINDER: Peter og Lenes Frilandsgris grillpølser, 29,95 kroner.

  - Testvinder som vinder på smag, dog ikke min optimale konsistens, der er den en anelse for tør, men den er smagsfuld med god salt, umami og delikat krydderisammensætning, lyder det fra Michael René. 

  Pølse 1: First price, 21,45 kroner.

  - Man kan godt mærke fedmen i den. Når man lige får tygget den igennem, er den bidmæssigt lidt mere til den tørre side, og den er lidt sej at komme igennem, forklarer Michael René. 

  Pølse 2: Steff Houlbergs grillpølser, 29,95 kroner.

  - Toeren var slet ikke mig. Den var meget blød og cremet i det. Det var slet ikke mig, lyder det fra Jacob Holst Mouritzen.

  Pølse 3 (Testvinder): Peter og Lenes Frilandsgris grillpølser, 29,95 kroner.

  - Det er knækket, der kører her. Håndværksmæssigt så har vi en kende mindre vand end i de fire andre varianter. Den giver i hvert fald følelsen af at være mere kødfuld, forklarer Michael Museth.

  Pølse 4: Langelænder grillpølser, 29,95 kroner.

  - Fireren, synes jeg også, har det bid der, men den var lidt mere fast i det, lyder det fra Jacob Holst Mouritzen.

  Pølse 5: Meyers grillpølser, 45,95 kroner.

  - Der er meget lyd i den her. Den knaser rigtig meget udenpå. Femmeren er klart den eksperimenterende, forklarer Michael René. 

 2. Hvidløgsflute

  Dommerpanel: Michael Museth, slagter og kok, Folkets Madhus, Michael René, lektor og fødevareekspert, samt Jacob Holst Mouritzen, digital ekspert og konsulent.

  TESTVINDER: Il Fonaio Økologisk Hvidløgsflute, 34,95 kroner.

  - God persille i en høj intensitet, høj og god hvidløgsmag, dejligt smørsmag med et pift af salt. Dertil er brødet enormt lækkert med svage surdejsnoter. Absolut en testvinder, lyder det fra Michael René. 

  Brød 1 (Testvinder): Il Fonaio Økologisk Hvidløgsflute 34,95 kroner.

  - Det har en god balance med hvidløg, og man bliver ikke sådan smadret i munden, som man nogle gange gør med hvidløg, forklarer Michael Museth. 

  Brød 2: Hatting hvidløgsbaguetter, 24,95 kroner.

  - Jeg er både i tvivl om smøren og hvidløgen her. Jeg får ikke den der smørbalance. Muligvis er der brugt olie til at røre op med. Den er hvert fald neutral i det, lyder det fra Michael Museth.

  Brød 3: Vores Baguette med hvidløg, 19,95 kroner.

  - Treeren er måske lidt bedre end toeren i brødkvaliteten i mit hoved, men det smager ikke ret meget af hvidløg, fortæller Jacob Holst Mouritzen.

  Brød 4: Rema 1000 hvidløgsflute, 11,95 kroner.

  - Nummer to, tre, fire og fem kunne næsten være den samme fabrik, der solgte dem med fire forskellige mærker på, lyder det fra Michael Museth.

  Brød 5: Xtra Baguetter, 11,95 kroner.

  - Hvis nummer to, tre, fire og fem er lidt det samme, så synes jeg, at femmeren er lidt bedre end nummer to, tre og fire, fortæller Jacob Holst Mouritzen.

 3. Telte til fire personer

  Dommerpanel: Anne-Vibeke Isaksen, campingekspert og landsformand i DCU, Sissel Gammelgaard, spejder, samt David Guldager, trend- og tech-ekspert.

  TESTVINDER: Asivik Wilderness, 2199 kroner.

  - Det er et rigtig godt telt – også at sætte op. Det her er fantastisk, hvis du skal på kano- eller kajaktur. Det fylder ikke særlig meget, og det er et meget vindstabilt telt til at sætte op ude i naturen, forklarer Anne-Vibeke Isaksen.

  Telt 1: North Field Basic Iglo, 479 kroner.

  - Det er mit klassiske go to-telt. Jeg har set 1000 af dem på Roskilde. Det var lige før, da jeg stod derinde, at jeg kunne dufte øllene og høre musikken, fortæller David Guldager.

  - Jeg ville nok opgradere en lille smule for ikke at købe et telt, der kun kan bruges en gang på en festival for så at blive et spøgelse, tilføjer Anne-Vibeke Isaksen.

  Telt 2: Nakano Iglotelt med opholdsrum, 898 kroner.

  - Det er svært at sætte op. Det har både et indertelt og et ydertelt. Jeg ved ikke hvorfor, fordi moderne campingtelte i dag er ét telt, forklarer Anne-Vibeke Isaksen, og David Guldager tilføjer:

  - Halvvejs igennem tænkte vi: "Det her gider vi simpelthen ikke. Jeg stopper og kører hjem", lyder det.

  Telt 3: Volkswagen Campingtelt, 1299 kroner.

  - Jeg tror ikke, jeg ville tage det med på tur. Det ville ikke klæde de norske fjelde. Man ville ikke gå så meget i et med naturen i Volkswagen-teltet, fortæller Sissel Gammelgaard og fortsætter:

  - Derudover er der kun et lag, så hvis der kommer kondens, eller du begynder at røre ved teltdugen, når det regner, så regner det også ind i teltet.

  Telt 4 (Testvinder): Asivik Wilderness, 2199 kroner.

  - Det er det telt af dem alle sammen, der har været nemmest at sætte op selv, og i forhold til bæredygtighed, så giver det heller ikke mening at købe noget skrammel, fordi du skal ud og passe på naturen, når du skal på camping, lyder det fra Sissel Gammelgaard.

  Telt 5: Bergans Wiglo LT, 5999 kroner.

  - Det var ikke supernemt lige at sætte op, men når det først står der, er det mega hyggeligt indvendigt, fordi man får lidt den der tipistemning, fortæller Anne-Vibeke Isaksen.

 4. Campingstole

  Dommerpanel: Anne-Vibeke Isaksen, campingekspert og landsformand i DCU, Sissel Gammelgaard, spejder, samt David Guldager, trend- og tech-ekspert.

  TESTVINDER: Robens Searcher Stol, 199 kroner.

  - Til prisen er det kraftige stænger og godt materiale, forklarer Anne-Vibeke Isaksen.

  Stol 1 (Testvinder): Robens Searcher Stol, 199 kroner.

  - Til prisen er den ganske fornuftig. Du sidder ikke dårligt, fortæller David Guldager.

  Stol 2: Easy Camp Spica Campingmøbel, 359 kroner.

  - Det er en god begynderstol, når man skal på campingferie med campingvogn, og der er plads til, at man kan putte ting ind i campingvognen, og ikke skal have det hele i bilen. forklarer Anne-Vibeke Isaksen.

  Stol 3: Atom Outdoors Campingstol, 299 kroner.

  - Det er en klassisk campingstol. Den er virkelig ubehagelig at sidde i, og du kan kun folde den sammen virkelig dårligt, forklarer David Guldager og fortsætter:

  - Men når det er sagt, så har den kopholder, den har et lille ekstra rum, og hvis det regner, eller du ikke gider se på andre, kan du slå en skærm op.

  Stol 4: Asivik Lite Folding Chair, 399 kroner.

  - Jeg synes, man sidder godt. Man sidder lidt længere nede end ved de andre, så hvis man er lidt længere oppe i årene, så er det måske ikke den oplagte stol, lyder det fra Sissel Gammelgaard.

  Stol 5: Campa Lofa Foldbar Sofa, 489 kroner.

  - Camping for mig er jo ud og samle på oplevelser med dem, man holder af, og det er den her virkelig, virkelig god til. Så er man to afsted, så får man vægt- og prismæssigt en fed campingstol for pengene, fortæller Anne-Vibeke Isaksen om dobbeltstolen.

 5. Rosévin på boks

  Dommerpanel: Kenny Jensen, radiovært og dj, Malene Smidt Hertz, vinekspert, Rundt om vin, samt Casper Christensen, filmanmelder.

  TESTVINDER: The Organic Wine Box Rose 2019, 109,95 kroner (literpris 36,65 kroner).

  - Der er noget delikathed over toeren, og den har så noget mere volume og noget mere smag, forklarer Malene Smidt Hertz.

  Boks 1: Spier Rosé, 199 kroner (literpris 66,33 kroner).

  - Jeg savner noget friskhed, noget frugtighed og noget liflighed. Den har også noget alkoholtyngde, som jeg ikke bryder mig om, lyder det fra Malene Smidt Hertz.

  Boks 2: Løgismose Rosevin, 139 kroner (literpris 61,78 kroner).

  - Den her har den der liflighed og friskhed og masser af frugtighed i næsen. Meget umiddelbar og meget drikbar, forklarer Malene Smidt Hertz.

  Boks 3 (Testvinder): The Organic Wine Box Rose 2019, 109,95 kroner (literpris 36,65 kroner).

  - Den synes jeg er voldsomt god, lyder det fra Kenny Jensen og Casper Christensen supplerer:

  - Det er helt klart den bedste, vi har drukket indtil videre.

  Boks 4: Irmas Hverdag Økologisk Finca Doña Anita rosevin, 114,95 kroner (literpris 38,32 kroner).

  - Den er lidt mere vandlig i smagen. Midtpalletten er lidt kedelig, og den savner lidt frugten i næsen, og så bliver den bitter til sidst, og det bryder jeg mig ikke særlig meget om, forklarer Malene Smidt Hertz.

 6. Havespil

  Dommerpanel: Kenny Jensen, radiovært og dj, Malene Smidt Hertz, vinekspert, Rundt om vin, samt Casper Christensen, filmanmelder.

  TESTVINDER: Stigegolf i træ, 350 kroner.

  - Man kan faktisk dyrke at blive god til det, men man kan også bare spille med held og se, om den hænger på, forklarer Casper Christensen.

  Spil 1 (Testvinder): Stigegolf i træ, 350 kroner.

  - Jeg synes faktisk, det er sjovt. Det holder, fordi det kan du bruge noget tid på, og pointskalaen er ikke mere indviklet, end at du også kan følge med, lyder det fra Malene Smidt Hertz.

  Spil 2: Spralla Cornhole Game Kastespil, 699 kroner.

  - Jeg synes faktisk, det er sjovt, nok som den eneste, men det er måske ikke så langtidsholdbart, forklarer Malene Smidt Hertz.

  - Jeg tror hurtigt, man bliver træt af det, tilføjer Kenny Jensen.

  Spil 3: Mölkky Udendørsspil, 300 kroner.

  - Det er en parring af kongespil og bowling. Problemet er, at man virkelig skal regne, fordi du skal regne sammen, hvor mange du vælter, og jo længere aftenen bliver, kan det godt blive et problem, lyder det fra Casper Christensen. 

  - Hvis nu man skal lære at addere og tælle sammen, så tænker jeg, at det kan noget. Det er nemt at bringe med, og æstetisk er det faktisk også rigtig flot, og det betyder noget for mig, lyder det derimod fra Malene Smidt Hertz.

  Spil 4: Original Spikeball Spil, 569 kroner.

  - På stranden er det sikkert fedt nok at fyre af, men det var ret hårdt. Du kan ikke spille det med et glas rosé i hånden, fortæller Casper Christensen.

  Spil 5: Jumbo Kaste Gris, 160 kroner.

  - Kønt ser det ikke ud, men jeg tror måske, at børn vil synes, at det er rigtig, rigtig sjovt, forklarer Casper Christensen og tilføjer:

  - Problemet kommer, når man skal til at regne point sammen, fordi hvor mange point giver det, når den ene gris står på trynen, og den anden ligger ned, så man skal hen og kigge i reglerne hele tiden.

 7. Koldskål

  Dommerpanel: Elvis Silas Juel, skoleelev, 4. klasse, Nanna Pörtner, konditor og indehaver af Dessertdragen, samt Michael René, fødevareekspert og lektor.

  TESTVINDER: Gram Slot økologisk koldskål med tykmælk og æg, 19,95 kroner per liter.

  - Dejligt cremet koldskål med en norm høj gradient af vanilje og delikat krydret med citron. Virkelig en vinder i kategorien koldskål, lyder det fra Michael René.

  Koldskål 1: Xtra koldskål med citron & vaniljesmag, 13,95 kroner per liter.

  - Jeg synes, den er lidt kedelig. Den er lidt vandet, og den har smag af kunstig citron. Den tror jeg aldrig, jeg kommer til at købe, forklarer Nanna Pörtner.

  Koldskål 2: Naturmælk koldskål med citron, 19,95 kroner per liter.

  - Jeg synes, den er meget god. Den er meget mere tyk, og der er meget mere smag i den. Så er der lidt mere, man kan bide fat i nærmest, lyder det fra Elvis Silas Juel.

  Koldskål 3: Arla koldskål med tykmælk og æg, 20,50 kroner per liter.

  - Jeg kunne godt være i tvivl, om den her kommer fra en ko af. Ellers er det virkelig højpasteuriseret mælk, fortæller Nanna Pörtner.

  Koldskål 4: Irmas økologiske koldskål med vanilje, 19,00 kroner per liter.

  - Man kan se nogle fedtperler på toppen, så jeg synes, der er noget visuelt i den her. Man kan se kornene ret flot, og det giver noget autencitet til produktet. Det er sådan en, der lige skal omrystes før brug. Men der mangler noget vaniljesmag i den, lyder det fra Michael René. 

  Koldskål 5 (Testvinder): Gram Slot økologisk koldskål med tykmælk og æg, 19,95 kroner per liter.

  - Den har det her perlende fra kærnemælk, og den har lidt tykkelse. Den må ikke være for sjappet, som nummer et var. Jeg kunne godt have tænkt mig, at den havde lidt mere vanilje og citron, og jeg ved godt, at vanilje er dyrt, fortæller Nanna Pörtner.


   

 8. Kammerjunkere

  Dommerpanel: Elvis Silas Juel, skoleelev, 4. klasse, Nanna Pörtner, konditor og indehaver af Dessertdragen, samt Michael René, fødevareekspert og lektor.

  TESTVINDER: Karen Volf kammerjunkere, 28,95 kroner (kilopris 64,33 kroner). 

  - Porøs småkage, der ikke er alt for kompakt, så man kan nemt syge koldskål op i kagen. Dejligt krydret med vanilje og en god balanceret sødme, lyder det fra Michael René.

  Pose 1: Xtra Kammerjunkere, 5,95 kromer (kilopris 19,83 kroner). 

  - Den er meget plain. Alle kan være med, høj og lav. Den er okay, den gør ikke nogen fortræd. Lidt kedelig, forklarer Nanna Pörtner.

  Pose 2 (Testvinder): Karen Volf kammerjunkere, 28,95 kroner (kilopris 64,33 kroner). 

  - Den er meget mørkere bagt, og det giver nogle noter til koldskålen, som koldskålen ikke har. Så den er et meget godt supplement, og meget mere porøs i strukturen, forklarer Michael René.

  Pose 3: REMA 1000 KAMMERJUNKERE, 5,95 kroner (kilopris 19,83 kroner).  

  - Den minder måske i virkeligheden mest om en rigtig hjemmebagt kammerjunker, hvor man laver en lille bolle, som man skærer op, når den er bagt, og tørrer den. Der er ikke så meget smag i, men den virker mere hjemmebagt, fortæller Nanna Pörtner.

  Pose 4: Reinh van Hauen Kammerjunkere, 25,00 kroner (kilopris 100,00 kroner). 

  - Jeg kan ikke lide den. Den er lidt for blød, og så har den nærmest kanelsmag. Den er mere kikseagtig end en kammerjunker, fortæller Elvis Silas Juel. 

  Pose 5: Løgismose økologiske kammerjunkere, 29,00 kroner (kilopris 161,11 kroner). 

  - Den er mere kompakt, og citrussen er helt oppe – det giver noget nyt. Så hvis koldskålen ikke smager så meget af citrus, så er det et meget godt supplement, forklarer Michael René. 

 9. Frys selv-is

  Dommerpanel: Idun Rosenkilde Nielsen, skoleelev, Tobias Heltoft, skoleelev, Benjamin Lund Preisler Herbst, indehaver af Superhelten, samt Michael René, fødevareekspert og lektor.

  TESTVINDER: Sun Lolly vindrue, 17 kroner.

  Ispakke 1 (Testvinder): Sun Lolly vindrue, 17 kroner.

  - Jeg synes, den smager godt. Jeg synes, det er praktisk, at man bare kan skubbe den op, og så er der en is, i stedet for at man skal holde på en pindeis, man risikerer smelter, forklarer Idun Rosenkilde Nielsen.

  Ispakke 2: Polaretti Fruit Bio, 16,95 kroner.

  - Jeg synes, den er utrolig syntetisk. Den smager meget af parfume, lyder det fra Benjamin Lund Preisler Herbst, men Tobias Heltoft er uenig:

  - Den smager faktisk rigtig godt. Jeg synes, den smager lidt som saftevand.

  Ispakke 3: Easis Ice Pops (sukkerfri), 15,95 kroner.

  - Man kan godt smage, at den er sukkerfri. Rent praktisk, er det en isterning. De andre er bløde og smelter hurtigt, den her er mere iset og vandet, forklarer Michael René, og Idun Rosenkilde Nielsen er enig:

  - På en måde så kan man suge smagen ud, og så er det bare is, man spiser.

  Ispakke 4: Fredos Coole Lollies, 24,95 kroner.

  - Jeg synes, den er for bitter og sur i det, lyder det fra Benjamin Lund Preisler Herbst.

  Ispakke 5: Dolfin Senso Freddo il Ghiacciolo, 15 kroner.

  - Den er ikke dårlig, lyder det fra Michael René. 

 10. Vandpistoler

  Dommerpanel: Idun Rosenkilde Nielsen, skoleelev, Tobias Heltoft, skoleelev, Benjamin Lund Preisler Herbst, indehaver af Superhelten, samt Michael René, fødevareekspert og lektor.

  TESTVINDER: Nerf Supersoaker Hydra, 299 kroner.

  - Den største vandpistol af alle med et godt stort hul til påfyldning af vand. Dertil har den et godt greb, så andgeværet kan holdes solidt i hænderne uden problemer. Strålen er skarp og kan skyde enormt langt, forklarer Michael René. 

  Vandpistol 1: Simba Toys, Vandpistol-sværd, 54 kroner.

  - Når man lige har trukket op, og man skal skyde, så kan det godt være lidt svært at skyde, men ellers er den meget god, fortæller Tobias Heltoft.

  Vandpistol 2: Jem&Fix, Vandpistol, stor model, 89 kroner.

  - Den er nærmest uduelig, den der. Slangen går ikke helt ned, så uanset hvor meget du pumper den, så kommer der ikke meget vand ud af, lyder det fra Benjamin Lund Preisler Herbst.

  Vandpistol 3: Nerf Supersoaker Microburst II, 99 kroner.

  - Den er måske lidt utæt, men den skyder rigtig godt, og den giver en lækker følelse, men det nytter jo ikke noget, at halvdelen af vandet ryger ud, forklarer Benjamin Lund Preisler Herbst.

  Vandpistol 4: X-shot Water Warfare, 130 kroner.

  - Den skyder meget pænt, men der er hul i forneden, forklarer Michael René. 

  Vandpistol 5 (Testvinder): Nerf Supersoaker Hydra, 299 kroner. 

  - Den har en god stråle, den er også tyk i strålen, forklarer Benjamin Lund Preisler Herbst.