Fem fyre flytter ind

Findes det perfekte Tinder-billede? Ja, mener fotografer

Nogle fotografer har specialiseret sig i at lave perfekte billeder til dating-danskere, og efterspørgslen er voksende. Her er deres gode råd.

Under to sekunder. Det er den tid, som kvinder og mænd på dating-app’en Tinder i gennemsnit bruger på at udvælge en mulig livspartner. Alene ud fra et enkelt billede.

Alt afhænger derfor af, hvor godt billedet er.

Af samme grund søger stadig flere dating-danskere hjælp hos fotografer, som har specialiseret sig i netop at skyde de perfekte Tinder-billeder.

En af dem er Oliver Mumm, der er selvstændig fotograf i firmaet TindrBoost. Han mærker, at efterspørgslen er stigende.

- I de fem-seks år, jeg har arbejdet som dating-fotograf, er der hvert år kommet flere henvendelser om at få taget billeder til Tinder. Lige nu har jeg cirka tre shootings om ugen, siger 27-årige Oliver Mumm til TV 2.

Mest mænd

Både Oliver Mumm og et par andre dating-fotografer, som TV 2 har været i kontakt med, oplever, at det næsten udelukkende er mænd, der søger professionel hjælp til at tage sig bedst muligt ud på Tinder.

Min opfattelse er, at de fleste kvinder allerede får rigtig mange likes

Oliver Mumm, TindrBoost

De mandlige klienter udgør tæt på 99,5 procent af kundekartoteket hos TindrBoost, fortæller Oliver Mumm, som da også primært henvender sig til mændene i sin markedsføring.

- Min opfattelse er, at de fleste kvinder allerede får rigtig mange likes og har større muligheder på Tinder. Hvorimod mændene kæmper lidt mere for at få matches, lyder det fra TindrBoost-fotografen.

Årsagen til, at kvinderne har det nemmere på det visuelt baserede dating-marked, har han også en god forklaring på:

- Kvinder er generelt meget bedre til at gribe mobilen og tage et okay billede af sig selv. Eller bede veninden om det. Men det kan mændene slet ikke finde ud af. De fleste af dem i hvert fald, siger han og tilføjer.

- Derfor har mændene nok mere incitament til at investere de 3000 kroner i en fotosession, end kvinderne har.

Vigtigste råd: Skal være naturligt

Et af de væsentligste elementer for at lykkes med et godt dating-billede er – paradoksalt nok – at det ikke skal se for professionelt ud.

Det skal helst se ud som om, at det er kammeraterne, der har fanget min klient i et heldigt øjeblik

Lone Petersen, Silkeborgfotograferne

Ifølge dating-fotograferne fungerer det bedst at tage ud i naturen og skyde billederne der.

- Jeg går efter mantraet ”keep it real” og prøver at få det hele til at se så naturligt ud som muligt. Det skal helst se ud som om, at det er kammeraterne, der har fanget min klient i et heldigt øjeblik, siger Lone Petersen fra Silkeborgfotograferne.

Både hos hende og kollegerne viser erfaringen, at det ikke er studiebilleder, der virker bedst.

- Hvis billederne på en dating-profil ser alt for professionelle ud, kan man hurtigt få en lidt lusket fornemmelse og begynde at tvivle på, om personen nu også ser sådan ud i virkeligheden. Eller om billederne er retoucheret og lignende, siger Lone Petersen.

En af de metoder, man kan bruge, for at få profilbilleder til at se mere naturlige ud, er at lade personen kigge i en anden retning end kameralinsen.

- Jeg vil meget gerne væk fra de studieagtige portrætter, hvor klienten kigger stift ind i kameraet. Det andet virker lidt mere tilfældigt og ”in the moment”-agtigt. Som om, personen ikke vidste, at billedet blev taget, forklarer Oliver Mumm.

De typiske fælder

Der er ofte en række uheldige ting, der går igen, når mænd lægger private billeder op på deres Tinder-profil.

Oliver Mumm har gennem tiden fået lov til at se mange af de fotos, som hans klienter brugte på deres profil, før de søgte professionel assistance. Ud fra dem har han identificeret nogle af de typiske fælder.

Der en del mænd, der lægger et billede op for billedets skyld, selvom det er dårligt

Oliver Mumm, TindrBoost

- Oftest er det sådan nogle billeder, hvor de står langt væk, og man ikke helt kan se, hvordan de ser ud. Kvaliteten er måske dårlig, eller også står de sammen med nogle venner, så man skal til at gætte, hvem der er hvem, siger Oliver Mumm og fortsætter.

- Og så er der en del mænd, der lægger et billede op for billedets skyld, selvom det er dårligt. Det kan være fra en social begivenhed, hvor personen sidder og drikker øl og måske har solbriller på. En anden klassiker er en selfie, der er taget ind i et spejl. Det er noget rod, så det skal man lade være med.

Nedenfor har Oliver Mumm udvalgt en række før- og efter-eksempler af kunder, der har skiftet deres oprindelige profilfoto (tv.) ud med et professionelt Tinder-billede (th.). Eksemplerne er udenlandske, da ingen af hans danske klienter ønsker at stille op.

Se dating-eksperimentet 'Fem fyre flytter ind' mandag-torsdag klokken 20.00 på TV 2 –​ og lige nu på TV 2 PLAY.