Livsstil

Frygtet skønhedstendens på vej tilbage: - Mange husker de tynde bryn med et sug i maven

90'er-moden med tynde øjenbryn ses tilbage på med hovedrysten, men nu kan de være på vej tilbage. Ekspert forventer dog ikke samme "skrækscenarie".

Hvis du voksede op i 90'erne eller 00'erne, har du sikkert allerede lagt mærke til, at tøjet fra din ungdom er tilbage i gadebilledet.

Baggy bukser med vide ben, små skuldertasker i nylon, hættetrøjer, mavebluser og lavtaljede jeans. Supermodellen Bella Hadid er blevet set med Ed Hardy-bluse og Miss Sixty-denim, og Rihanna har bragt truckerkasketten tilbage.

Men moden er én ting. Er du klar, til at 90'ernes skønhedstendenser måske også får et comeback?

Mere præcist de tynde øjenbryn, der var at spotte på mange af de største kvindelige stjerner i 90'erne, men som siden har måttet vige pladsen til fordel for det mere buskede, naturlige look.

Lige præcis denne trend vil vi ikke have tilbage

Anette Kristine Poulsen, skønhedsredaktør, Børsen

Men de buskede bryns tid er ved at være forbi, spår flere medier. Og den prognose er Anette Kristine Poulsen enig i. Hun er skønhedsredaktør på Børsen og indehaver af bloggen Beautyspace.dk.

- Den stærkeste trend vil altid være modtrenden, og det er klart det, som det her er, siger hun.

Frygtet tendens

En helt central figur, når vi taler om de tynde øjenbryns genkomst, er ifølge Anette Kristine Poulsen den 24-årige supermodel Bella Hadid.

- Hun har naturligt lyse, slanke bryn og har valgt at omfavne det tynde look. Men hun kan jo godt være med til at skubbe til, at nogle med buskede bryn ændrer på deres naturlige bryn, siger Anette Kristine Poulsen.

Modelkollegaen Hailey Bieber har også flirtet med tendensen på Instagram - og den har ligeledes bredt sig på det sociale medie Tiktok.

Selvom nogle blandt de yngre generationer tilsyneladende bevæger sig mod det tynde look, mener 55-årige Anette Kristine Poulsen, at mange blandt de ældre generationer vil se på tendensen med hovedrysten.

- Vi er mange, der ser tilbage på det look med et sug i maven, fordi vi husker, hvordan folk så overraskede ud med helt tynde bryn, der nærmest lignede tatoveringer, siger Anette Kristine Poulsen.

Når de tynde øjenbryn betegnes af blandt andre Anette Kristine Poulsen og internationale modemagasiner som en frygtet tendens, skyldes det blandt andet, at ikke alle slap godt fra at skamplukke deres bryn i 90'erne.

Ifølge Anette Kristine Poulsen er øjenbrynene nemlig sarte hår, og der er en risiko for, at de hår, du plukker, ikke kommer igen.

- En del af mig har jo lyst til at sige, at vi skal trykke på panikknappen og sige: Lige præcis denne trend vil vi ikke have tilbage. Mit råd er at lade være med at prøve det her derhjemme.

90'erne er tilbage

Ifølge Anette Kristine Poulsen er Bella Hadid ikke alene forklaringen på, at de tynde bryn er på vej tilbage.

Udover at tendensen også kan ses som en modreaktion på de buskede bryn, der var moderne op igennem 2010'erne, er der nemlig også en tredje grund.

Ligesom med moden er skønhedstendenser nemlig også cykliske og kommer tilbage med årtiers mellemrum.

- Vi ser flere steder i kulturen, at man kigger tilbage på 90'erne og støver nogle ikoniske ting fra årtiet af og forfiner dem lidt, siger Anette Kristine Poulsen.

Udover de tynde øjenbryn peger Anette Kristine Poulsen på pangfarvet øjenskygge, særligt blå, og eyeliner rundt om hele øjet.

- Det vækker noget genkendelighed og noget nostalgi, selvom det måske ikke nødvendigvis er noget, vi husker som specielt smagfuldt, siger Anette Kristine Poulsen.

Tynde bryn vil kun slå igennem i mindre grad

Men ifølge Anette Kristine Poulsen har måden, vi følger trends i mode- og skønhedsverdenen, ændret sig.

Ifølge hende var der i 90'erne en større tendens til, at mange fulgte en given trend uden at tage højde for klædelighed hos den enkelte.

Noget, vi ikke på samme måde ser i dag.

Derfor forudser hun heller ikke, at vi vil se en hel generation af unge kvinder med skamplukkede bryn. Derimod tror Anette Kristine Poulsen, at tendensen vil slå igennem i mindre grad.

- Jeg tror, at vi vil se, at flere vil tegne deres bryn langt mindre op, og vi vil se et lysere, slankere look. Jeg tror ikke, at vi vil se skrækscenarier af bryn på samme måde.