Dansk jordemoderstuderendes talent opdaget af kendte musikere

Charlotte Erika Martinez Vest har altid troet, at hun skulle spille klassisk musik i et orkester. Nu spiller hun pop og hiphop på violinen.

Ordene til hendes seneste Instagram-video er ikke til at tage fejl af:

- Jeg er så taknemlig for at være endt her.

På videoen står 23-årige Charlotte Erika Martinez Vest foran to mikrofoner i et professionelt musikstudie med sin violin.

Mens hun stryger lange toner ud af violinen, pumper et hiphopbeat i baggrunden. Hun er nemlig i studiet med den danske sanger Hasan Shah.

For Charlotte Erika Martinez virker det hele lidt uvirkeligt. Det var en drøm, hun havde lagt på hylden, men siden hun for et år siden lagde sin første video på Instagram, har karrieren taget fart.

Flere danske og internationale musikere som Kanye Wests sangskriver og Chris Browns producer har nemlig fået øjnene op for den danske jordemoderstuderendes violinfortolkninger af kendte hiphop- og popsange på Instagram, og hun har nu været i studiet med flere kendte kunstnere.

- Det har virkelig vist sig at åbne nogle døre, som jeg aldrig troede var muligt, fortæller hun i ’Go’ morgen Danmark’.

Kørte sur i drømmen

Siden Charlotte Erika Martinez Vest var syv år, har hun drømt om at blive professionel violinist.

For et år siden lagde hun dog drømmen på hylden og begyndte på jordemoderstudiet.

Charlotte Erika Martinez var kørt træt i den klassiske verden og kunne ikke længere se sig selv spille i et orkester, fortæller hun.

Violinen blev dog ikke lagt helt på hylden. Hun begyndte at spille hiphop- og popmusik, som hun selv lytter til, og lægge videoer op af det på Instagram, hvor hun nu har 3316 følgere.

Jeg blev overrasket over, hvor nemt det faktisk var

Charlotte Erika Martinez Vest, jordemoderstuderende og professionel violinist

- I starten var det meget grænseoverskridende. Inden for klassisk musik er der meget en rigtig og en forkert måde at spille på, og det hele er efter noder, lyder det.

På Instagram fik hun hurtigt god respons, og Charlotte Erika Martinez Vest kontaktede sangskrivere og producere over hele verden. Og det har overrasket hende, at hun har fået svar fra eksempelvis Kanye Wests sangskriver og Chris Browns producer, men også at flere musikere har kontaktet hende ud af det blå med tilbud.

- Jeg blev overrasket over, hvor nemt det faktisk var at få fat i Kanye Wests sangskriver eller Chris Browns producer. Jeg synes, det er helt vildt, at Instagram på den måde kan blive et middel, hvor man kan få fat på alle mulige mennesker, forklarer hun.

Hilsen fra Tessa

Charlotte Erika Martinez Vest har lavet omkring 40 violincovers heriblandt af danske rappere som Kidd, Kesi og Tessa.

Og sidstnævnte har også lagt mærke til Charlotte Erika Martinez Vests violinversion af sin sang ’Til banken’.

- Jeg blev sådan næsten helt rørt, da jeg hørte det. Jeg synes virkelig, du er god, lyder det fra Tessa i en videohilsen i ‘Go’ morgen Danmark’.

"Jeg er virkelig glad for det, og jeg værdsætter det virkelig meget", lyder det fra Charlotte Erika Martinez Vest. Video: Tessa

Charlotte Erika Martinez Vest, der kalder Tessa for et forbillede, værdsætter de rosende ord.

- Hun er bare fed, synes jeg. Der er ikke særligt mange kvindelige rappere i Danmark, så hun har også været anderledes på det punkt. Så har hun alligevel bare turdet springe ud i det og gøre det på sin helt egen måde, lyder det.

Vil udbrede violinen

Charlotte Erika Martinez Vest har nu været i studiet flere gange og indspille med flere kendte kunstnere, og nu venter hun blot på, at musikken udkommer. Og indtil da er det hemmeligt, hvilke kunstnere hun har samarbejdet med.

Hun håber, at samarbejderne kan være med til at brede violinen ud til flere.

I 'Go' morgen Danmark's studie spillede Charlotte Erika Martinez Vest et stykke af KIDD's sang 'Buongiorno'.

- Nu er violinen kommet ind i musik, som unge på min alder holder fest og danser til. Jeg synes, det ville være fedt, hvis det bliver noget, alle kan relatere til, lyder det.

Jordemoderstudiet har hun dog ikke droppet.

Charlotte Erika Martinez Vest drømmer nemlig om, at hun kan kombinere jordemoderfaget og livet som professionel violinist i fremtiden.

Se interviewet med Charlotte Erika Martinez Vest i 'Go' morgen Danmark' på TV 2 PLAY