Sommerdrømme

Her er vinderne af sommerhus til 2 millioner kroner

Spoiler-advarsel: I denne artikel bliver vinderne af årets sæson af 'Sommerdrømme' afsløret.

Med vantro malet i ansigterne og tårerne trillende ned af kinderne blev Nicolaj Holte og Louise Holte-Læssøe udråbt som vinderne af dette års ’Sommerdrømme’.

Dermed vandt de en af tv-historiens største priser: Et sommerhus til to millioner kroner, som de havde sat i stand fra ende til anden.

- Først troede jeg simpelthen ikke på det, det var et kæmpe fantastisk chok, siger Louise Holte-Læssøe.

- Jeg tror jeg gik i chok, og på billederne kan man også se, at jeg nærmest ikke troede på det, siger Nicolaj Holte.

Over en hel sommer havde makkerparret sammen med tre andre par kæmpet om at vinde deres eget sommerhus i Kramnitze på Lolland. Og for Nicolaj Holte og Louise Holte-Læssøe lykkedes det altså. På et punkt adskilles makkerparret sig fra deres konkurrenter og fra tidligere sæsoners deltagere. De er nemlig skilt og har to store døtre.

Hvert par havde i alt 310.000 kroner at renovere hele huset og har uge efter uge konkurreret om at levere det bedste resultat.

Det er de to dommere og en gruppe lokale, der sammen afgører, hvem der vinder.

Vandt på det håndværksmæssige

Dommer i 'Sommerdrømme' Jacob Carlsson peger på, at det særligt var det håndværksmæssige, der spillede ind på Nicolaj og Louises sejr.

- De endte med et hus som fremstod håndværksmæssigt helt færdigt. Det vil altid skabe en behagelig følelse, når man kommer på visit, så man ikke kommer til at fokusere på ting, der er halvfærdige, siger dommer Jacob Carlsson.

De to dommere har hver en tredjedel stemme, når det kommer til, hvem der skal vinde, og den sidste tredjedel er de lokales favorit.

- Jeg tror, at Nicolaj og Louise også har været rigtig gode til at ramme den lokale ånd, og det har også betydet meget, siger Jacob Carlsson.

Dommer og indretningsekspert Camilla Kjems peger på, at parret ramte en klassisk familiestil.

- Louise og Nicolajs sommerhus er et festfyrværkeri af familieliv, her kan familien Danmark samles, siger Camilla Kjems.

Drømmen om et samlingssted

For Nicolaj Holte og Louise Holte-Læssøe var det særligt drømmen om, at vinde noget, som de kunne dele med deres døtre nu og en dag give videre til dem, der blev opfyldt.

- Det er bare det fedeste, der er sket for os, siger Louise Holte-Læssøe.

Hun lægger vægt på, at det er en kæmpe gave, at de som fraskilte, nu stadig kan have et samlingspunkt, som deres døtre også kan nyde godt af.

- Og derudover giver os noget frihed vi ikke har haft før, og økonomisk ejer vi jo pludselig en hel masse, fortsætter hun.

Nu glæder Nicolaj Holte og Louise Holte-Læssøe sog bare til, at de overtager nøglerne til huset. For sommerferieplanerne er allerede på plads.

- Vi har planer om hver især at holde 1-2 ugers ferie dernede til sommer, og så muligvis med noget overlap, siger Louise Holte-Læssøe.

- Og pigerne har også allerede planlagt pigeweekender dernede.

Derudover får Nicolaj Holte og Louise Holte-Læssøes venner også lov til at leje sommerhuset, hvis de har lyst.

Når altså makkerparret har afsløret, at de har vundet. Programmet blev nemlig optaget i sommeren 2021, og Nicolaj og Louise har derfor ikke måtte fortælle nogen om deres sejr i næsten et år.

- Det har været så svært at holde det hemmeligt og holde glæden tilbage, så der bliver fedt bare at kunne skrige: "Vi hare vundet!", siger Nicolaj Holte.

Se eller gense finalen af 'Sommerdrømme' på TV 2 onsdag klokken 20 eller på TV 2 PLAY.