Han smed halvdelen af sine ting ud på tv, men det er ikke gået helt som håbet

57-årige Michaell Jensens lejlighed var et stort rod, inden han fik hjælp i TV 2-program.

Halvdelen af alle Michaell Jensens ting blev sorteret fra.

Nogle ting var sværere at skille sig af med end andre, men det var bidende nødvendigt, at han kom til bunds i rodet for at få opfyldt et af sine store ønsker i livet.

Men tingene har ikke udviklet sig helt, som han havde håbet på, her et halvt år efter at han fik hjælp i programmet ’Vi drukner i rod’.

Hvad var problemet?

Michaell Jensen var ude for en alvorlig trafikulykke i 1998, der skadede hans krop så meget, at han blev delvist lammet, og siden da har været nødt til at bevæge sig rundt i en kørestol.

I de 23 år, der er gået siden ulykken, har han haft svært ved at acceptere, hvad der var sket med ham, og som årene er gået har det tæret på humøret og overskuddet.

Det kom til udtryk i Michaell Jensens hjem, hvor mængden af rod stille og roligt blev uoverskuelig og en fast del af hverdagen.

Det er ikke noget, han selv har set som et stort problem, men for familien, herunder sine to voksne børn, er det gået dem så meget på, at der er gået længere tid imellem, at de er kommet på besøg.

Især for datteren Merle Wehle har rodet af flere årsager været en stressfaktor. Hun har gerne villet hjælpe, men hun kunne ikke se forskel, hvis hun har ryddet op for Michaell, når hun har besøgt ham, forklarer hun.

Familien har forsøgt sig med hele oprydningsdage, også på initiativ fra Michaell Jensens side, men det har været for stor en opgave for dem.

Michaell Jensen har derfor langt oftere besøgt sine børn i deres hjem, men han har længe haft et stort ønske om, at de kom mere hjem til ham, så han kunne lave mad til dem og hygge om dem.

Sådan fik de hjælp

Med Michaell Jensens accept tilmeldte Merle og Mads Wehle deres far til ’Vi drukner i rod’, så der en gang for alle kunne blive gjort op med lejlighedens tilstand.

I ’Vi drukner i rod’ hjalp tv-vært Lene Beier sammen med organiseringsekspert Marianne Gammelgaard og tømrer Andreas Simonsen med at tømme lejligheden og indrette den igen.

Alle ting fra lejligheden blev lagt ud på gulvet i en stor lagerhal, hvor det var Michaell Jensens opgave at skille sig af med halvdelen af tingene.

Det var en svær opgave for ham. Der var mange ting, der havde at gøre med overståede kapitler i hans liv. Eksempelvis magasiner om motorcykler fra tiden, hvor han selv nød friheden ved at sidde på en kværn.

Men i tiden op til, at Michaell Jensen sagde ja til at være med i programmet, var han nået til en accept af, hvem han er i dag og kunne derfor endelig gøre op med fortiden og skille sig af med dele af den.

Når Michaell Jensen ser billeder af lejligheden, før den blev ryddet op, har han svært ved at forstå, hvordan han kunne leve i den.

Som han forklarer det, havde han bare indrettet sig efter tingenes tilstand og levede sit daglige liv på en måde, der var lettest for ham.

Nu hvor rodet er blevet snøret sammen og skubbet ud af hans liv, har det dog lettet en byrde fra hans skuldre, men han har endnu ikke fået sit helt store ønske opfyldt endnu.

Hvordan går det i dag?

Michaell Jensen havde en drøm om, at hans børn og børnebørn ville besøge ham lidt oftere, hvis han fik ryddet op i sit hjem.

Sådan er det ikke gået.

- Familien kommer ikke mere på besøg, og jeg har ikke talt med dem om det. Det er frustrerende, men jeg forstår det også godt. Vi lever i en stressende tid, og jeg ved godt, at de har meget at se til, siger Michaell Jensen.

Til gengæld nyder han sin lejlighed, hvor han efterhånden har fået mange planter, han godt kan lide at nusse om. Og så dyrker han sine interesser såsom fotografering, curling og fodbold.

Han synes ikke, det har været svært at holde hjemmet ved lige, og den struktur som eksperterne har fået ind i hjemmet hjælper ham rigtig meget til at holde orden.

Et af Michaell Jensens problemer tidligere var, at han købte mange ting på nettet, men det er han stoppet med, og det hjælper også rigtig meget på hans situation.

Hjælpen han har fået har betydet alt, fortæller han, da han føler det har hjulpet ham i gang igen.

Se 'Vi drukner i rod' mandag klokken 20:00 på TV 2 eller på TV 2 PLAY allerede nu.