GO'

De bowler, spiller minigolf og tager nøgne på museum

Formand for Danske Naturister fortæller, at de gerne vil være med til at bryde med normerne for den perfekte krop.

Når Torben Larsen og Kristina Wiinblad tager på museum eller spiller bowling, gør de det gerne nøgne.

- Det er en dejlig fornemmelse at mærke de der sanseindtryk, man får fra sine omgivelser. Det giver en fornemmelse af naturlighed, forklarer Torben Larsen i ’Go’ morgen Danmark’.

Han er formand for Danske Naturister, og sammen med andre naturister har han besøgt museer og caféer og spillet minigolf uden en trevl på kroppen.

Senest har foreningen arrangeret en tur på bilmuseum, hvor de alle var nøgne - efter aftale med museet.

Men det handler ikke kun om, at de synes, at det føles godt at mærke vinden eller museets aircondition på deres bare hud, forklarer Torben Larsen:

- Så tjener det også en godt formål samfundsmæssigt. Hvis vi kan gå mod den her kropsforskrækkelse og det her hysteri, som vi ser i dag, omkring den perfekte krop.

Tatoverer nøgen

For Kristina Wiinblad giver det at være nøgen en frihed, og hun hader at have tøj på om sommeren, når man sveder.

- Det er dejligt, det er sundt, og man bliver brun over det hele. Så behøver man ikke bruge penge på solarie, forklarer hun.

Nøgen i offentligheden

Der er ingen lov, der direkte forbyder nøgenhed i det offentlige rum i Danmark. Ifølge Ordensbekendtgørelsens § 3, stk. 2 er det forbudt at udvise uanstændig eller anstødelig opførsel, der er egnet til at forulempe andre eller vække offentlig forargelse. 

Hun er gerne nøgen derhjemme, på naturistcampingpladser, og som tatovør har hun også været nøgen, når hun har tatoveret andre intime steder.

Kristina Wiinblad har også været med til at være nøgen i offentligheden, eksempelvis i parker, for at skabe dialog og sætte fokus på kropsforskrækkelse, fortæller hun.

Både hun og Torben Larsen mener, at det er vigtigt, at nøgenhed ikke kun begrænses til strande og naturistcampingpladser, som de oplever, at mange mener, det bør.

- Så opstår der den fornemmelse af at ”hov, I kun være dér, fordi det er dér, I har fået lov til at være”. Så kriminaliserer man kroppen, siger Torben Larsen.

Afstemning

Tror du, naturisternes nøgenhed kan modvirke kropsforskrækkelse?

Bowlingevent væltede Facebook

Da Danske Naturister første gang annoncerede nøgenbowling kogte Facebook over.

Nogle tilmeldte deres venner, mens andre skrev kommentarer, fortæller Torben Larsen. Nogle var sjovere end andre.

- "Husk nu at bruge de rigtige kugler", var en af de sjove, husker Torben Larsen.

Selvom Torben Larsen synes, at de fleste reagerer positivt på, når han og de andre naturister dukker nøgne op, oplever han også, at nogle synes det er underligt, ulækkert eller klamt.

Men det er vigtigt at gøre op med de fordomme og ikke mindst idéen om, at nøgenhed og sex altid hænger sammen, mener han:

- Vi vil gerne være en lille smule normbrydende. Vi ved godt, det er underligt at gå rundt i det offentlige rum uden tøj på, men hvad er der galt i det?

Se hele interviewet med Kristina Wiinblad og Torben Larsen i 'Go' morgen Danmark' på TV 2 PLAY