GO'

Familie spiser fem måltider for 422 kroner – her er opskriften

Før inflationen tog fart havde Kristine Melgaard-Mani 11.000 følgere på sin Instagram-profil. I dag har hun 45.000.

Hver mandag overfører Kristine Melgaard-Mani 1000 kroner til familiens husholdningskonto.

Så tjekker hun, hvad der allerede er i køkkenskabene, køleskabet og fryseren. Herefter læser hun tilbudsaviser, og så laver hun en indkøbsliste.

Og husholdningsbudgettet på 1000 kroner dækker mere eller mindre alt, fortæller Kristine Melgaard-Mani.

- Lige fra bleer til vitaminpiller, når vi har gæster på besøg, alt vores mad, morgenmad, frokost, madpakker, shampoo, tandbørster. Alt, fortæller Kristine Melgaard-Mani i ’Go’ morgen Danmark’.

Hun går ikke i otte forskellige supermarkeder for at jagte tilbud. Alligevel har hun i denne uge fået 422 kroner til at række til fem måltider.

Familien har skåret ned på kødet, og så laver de større portioner, som de genbruger i forskellige retter i løbet af ugen, eksempelvis chili sin carne.

- Mandag er det med tortillachips til, og tirsdag er det som fyld i pandekager stadig med det samme grønne tilbehør, forklarer Kristine Melgaard-Mani.

Kristine Melgaard-Manis madplan til 422 kroner kan findes her

Inviterer til sammenskudsgilde

Kristine Melgaard-Mani satte før i tiden 4000 kroner over på husholdningskontoen en gang om måneden, men det var svært at styre budgettet på den måde.

- Så tog vi ud og handlede, og man følte, man havde uendeligt med penge, så der blev handlet alt for meget ind og alt for mange gange i løbet af ugen, fortæller hun.

Nu har Kristine Melgaard-Mani lært, at budgettet er 1000 kroner om ugen, og det er de penge, hun kan bruge.

Og hvis der er rester, selv en lille sjat fløde, fryser hun det ned som isterninger og bruger det i gryderetter senere på måneden, forklarer hun.

Den stramme madplan betyder dog ikke, at Kristine Melgaard-Mani ikke inviterer gæster på besøg.

Af og til spørger hun, om de vil tage noget med, og til hendes seneste fødselsdag tog alle gæster en ret med i stedet for en gave.

Sparer op til el og oplevelser

Kristine Melgaard-Mani har ikke kun mærket de stigende priser i familiens eget budget.

Før inflationen havde hun 11.000 følgere på sin Instagram-profil ’familieliv_paabudget’, og i dag har hun 45.000 følgere, som hun uddeler sparetips til.

Der sker også, at Kristine Melgaard-Mani bliver spurgt, om det ikke er surt eller kedeligt altid at spare, men sådan ser hun det ikke.

- Jeg synes, det er mere kedeligt, at vi skal tage penge fra vores opsparing for at gå ned og handle dagligvarer, forklarer hun.

De sparede penge sparer familien op, så de er sikre på at kunne betale vinterens el- og varmeregninger.

- Og ellers er drømmen, når der kommer lidt mere luft, at de skal bruges på oplevelser, slutter Kristine Melgaard-Mani.

Se hele interviewet med Kristine Melgaard-Mani i 'Go' morgen Danmark' på TV 2 PLAY