LEGO Masters

Her er vinderne af 'Lego Masters'

Spoileralert: I denne artikel bliver vinderne af 'Lego Masters' afsløret.

En kæmpe struds med en jetpack på ryggen. Et monster under en sirligt udtænkt japansk landsby. En væg med iboende små mennesker, der desperat forsøger at slukke en ildebrand, som deres prut har startet.

Det var de tre sindssyge bygningsværker, som dystede om at vinde dette års 'Lego Masters'.

Og sejren gik til Lego-byggerne Jakob Grøhn Damgaard og Rasmus Klint Wolf, der stod bag den meterhøje væg.

- Det var så overvældende, og det var virkelig en drøm, der blev virkelighed. Vores konkurrenter var jo vanvittigt dygtige, så at stå med trofæet var ret vildt, siger Rasmus Klint Wolf.

- Forløsningen var for vild, for vi havde virkelig knoklet så hårdt i så lang tid, så at stå der, og det hele var slut og vi havde vundet, det var fantastisk, siger Jakob Grøhn Damgaard.

Ny måde at finde vindere

Venneparret dystede mod to andre par i finalen, hvor opgaven for første gang var helt fri.

Alle par havde 24 timer (med sovepauser undervejs) til at imponere dommeren Søren Dyrhøj – og som noget helt nyt også 200 fremmede, der var mødt op for at bedømme de vilde værker.

Stemmerne blev opgjort sådan, at hver af de 200 personer havde én stemme, og så havde dommer Søren Dyrhøj 75 stemmer. Og selvom dommeren var dybt imponeret over alle tre holds præstationer, så var han alligevel ikke i tvivl om, at hans stemmer skulle gå til Rasmus og Jakob.

Søren Dyrhøj lagde vægt på, at venneparrets byggeteknik var i enormt høj klasse, men også at deres historie var enormt sjov.

- De havde derudover deres detaljegrad på plads, og de havde virkelig fået det hele med. Det var gennemtænkt, og det er nok også derfor, at de lykkes med at lave så højt og stort et byggeri på 24 timer, siger Søren Dyrhøj.

De to mænd vandt et stort Lego-trofæ – selvfølgelig bygget i Lego – og derudover æren at blive bygget som små Lego-figurer og udstillet i Legoland.

Trofæet har Jakob Grøhn Damgaard og Rasmus Klint Wolf aftalt må gå på tur i en deleordning.

- Lige nu er det pakket ned i en flyttekasse hos Rasmus, så jeg forventer snart at skulle have det hjem til mig selv. Nu må det snart være min tur, siger Jakob Grøhn Damgaard grinende.

Et job hos Lego

For Jakob Grøhn Damgaard har det ikke tidligere været en drøm at arbejde for Lego-koncernen, men efter hans deltagelse i 'Lego Masters' og han og Rasmus' succes, så er han ikke længere afvisende.

Jakob Grøhn Damgaard læser til daglig kognitiv videnskab på Aarhus Universitet, så det er inden for det fag, han kan se sig selv hos Lego.

- Jeg har helt klart fået øjnene op for, at Lego vil være en fed arbejdsplads også inden for mit felt, så jeg vil sige, at jeg godt kunne finde på at arbejde i den retning, siger han afsluttende.

Du kan se eller gense alle afsnit af 'Lego Masters' på TV 2 PLAY.