Nybyggerne

Det skal der ske med de øvrige huse efter ’Nybyggerne’

Kun ét par vinder deres hus – resten af ’Nybyggerne’ må til lommerne, hvis de vil købe deres hus, da det bliver sat til salg efter finalen.

Onsdag aften vinder et heldigt par en af de største præmier på dansk tv.

Det sker i finalen af ’Nybyggerne’, hvor det er op til seerne at stemme på det af de fire par, de mener skal vinde det hus, som de selv har arbejdet med at sætte i stand og sætte deres præg på.

De resterende tre huse bliver sat til salg, lige så snart finalen er afsluttet. Hvis et af de par, der ikke vinder, gerne vil købe deres hus, kan de byde på det på lige vilkår med alle andre.

Får lov at købe inventar

Husene er omkring 127 kvadratmeter, og de ligger på en cirka 400 kvadratmeter stor grund. De bliver værdisat til 2.795.000 kroner inklusive de forbedringer, som parrene har lavet i deres huse.

Men de tre par, der ikke vinder et hus, har fået muligheden for at købe de ting, som de har indrettet med i "deres" hus.

Det gælder dog kun de ting, der ikke er naglet fast i huset, som det hedder sig. Det vil sige, at ting såsom møbler, spejle og så videre kan købes af parrene. Det fortæller producent hos Metronome Thomas Møller.

De ting, der ikke bliver solgt, bliver givet væk til forskellige velgørende formål.

Husenes interiør

Når kameraerne er slukket, og tv-produktionen er pakket ned, får Birch Ejendomme, der har leveret husene til programmet, de tre resterende huse tilbage, som ingen har vundet. De ejer dem, indtil der er fundet købere, og det er derfor op til dem at afgøre, hvad der skal ske med dem.

Der er tidligere blevet sat spørgsmåltegn ved, hvor bæredygtigt det er, hvis det firma, der står bag husene, fjerner både fliser, gulve og andre installationer, inden de skal sælges.

- Vi er opmærksomme på problematikken. Udgangspunktet er at de bliver sat til salg, som de står, når optagelserne er færdige. Derudover gennemgår vi husene for store fejl og mangler. Hvis husene efter et rum tid ikke kan sælges, som de står, så kan vi blive nødt til at bringe dem tilbage til en standardløsning, siger Sebastian Appleyard, der er intern jurist hos Birch Ejendomme.

Ny sæson af ’Nybyggerne’

Til de seere, der elsker at følge med i de vilde indretningseventyr, som helt almindelige danskere kaster sig over i ’Nybyggerne’, er der gode nyheder.

Programredaktør fra TV 2 Stine Lundbak Ravn kan nemlig afsløre, at der kommer en ny sæson i 2023.

Den kommende generation af 'Nybyggerne' får nemlig mulighed for at slå kreativiteten løs i Hornsherred på Sjælland til næste år.

Overvejer du og din partner at tilmelde jer den nye sæson af ’Nybyggerne’, så læs med her.