Tinka og Sjælens spejl

Han spiller Lasse fra Tinka og har et vildt, hemmeligt talent

Vidste du disse finurlige ting om ham, der spiller Tinkas bedste ven?

Mange kender ham nok som Lasse i årets julekalender 'Tinka og Sjælens Spejl', men Albert Rosin Harson er mere end den loyale og venlige dreng fra juleuniverset.

Her færdiggør den 20-årige skuespiller en række sætninger, og afslører både hemmelige talenter, og hvad han altid craver.

Som barn var jeg sådan en, der var frygtløs, tror jeg. Jeg optrådte tit og kunne for eksempel sagtens spille Pink Panther på klaver foran hele skolen.

Jeg var nok klassens sociale barn. Jeg tror, at jeg har været hjemme hos alle fra min folkeskoleklasse, for jeg fandt mange forskellige mennesker interessante. Jeg snakkede med de fleste.

En ting, jeg er glad for ved mig selv, er min åbenhed og nysgerrighed. Mine venner er ikke en bestemt type, for jeg svinger godt med mange forskellige. Og det, tror jeg, giver mig meget godt. At jeg ser verden fra mange forskellige perspektiver.

En ting, jeg ikke er så glad for ved mig selv, er, at jeg nogle gange er en smule for meget kamæleon. Jeg tuner mig meget ind på de folk, jeg omgås, og nogle gange skal jeg passe på med ikke at indordne mig for meget. Det, er noget, jeg stadig øver mig på.

Mit hemmelige talent er, at jeg kan huske et kortspil i hovedet. Altså hvis jeg får lov til at kigge på kortene i et blandet kortspil, så kan jeg huske rækkefølgen udenad. Det er noget, jeg har lært mig selv, fordi jeg også ret godt kan lide at lave korttricks og tryllekunster.

Albert Rosin Harsons blå bog

  • Albert Rosin Harsons skuespilkarriere startede med en mindre rolle i 'Krummerne' i 2014.

  • Han blev landskendt som Lasse fra TV 2-julekalenderen 'Tinkas Juleeventyr', da han var 15 år gammel.

  • Han har siden da medvirket i 'Tinka og Kongespillet og dette års julekalender 'Tinka og Sjælens Spejl'.

  • Efter optagelserne til 'Tinka' er sluttet har han blandt andet medvirket i en spillefilm, der hedder 'Jomfruer fra rummet', samt en tv-serie, der hedder 'Stadig ikke død' til p3. Han planlægger at fortsætte med skuespillet fremover.

Hvis jeg ikke skulle være skuespiller, skulle jeg have været musiker. Jeg har det, der hedder gehør, og jeg har ikke modtaget meget undervisning, men jeg spiller klaver - og det er endda noget, jeg nogle gange gør til folks fester. Jeg elsker musik, og det er også en af de ting, der virkelig kan røre mig; gennemført musik.

Mit yndlingsdyr er en elefant. Jeg har i lang tid boet tæt på Frederiksberg Have, og her kan man se ind til Zoologisk Haves elefanter, og der er jeg tit gået forbi, for det er virkelig et majestætisk og imponerende dyr. Dem er jeg lidt draget imod.

En ting, jeg hader, som de fleste andre elsker, er nok at bade i havet. Jeg synes bare, at det tit bliver koldt ret hurtigt. Jeg var på ferie med min kæreste (Jenna Bagge, red.) sidste år på Maldiverne, og selv dér var det næsten lidt for køligt til mig.

Jeg griner altid af alt Anders Thomas Jensen har lavet (instruktør på blandt andet 'Blinkende lygter', 'Adams æbler' og 'De grønne slagtere' red.). Han får en skør karakter til at fremstå som om, at de selv føler sig helt normale og endda smarte, og det er bare virkelig morsomt.

Jeg græder stensikkert, hvis jeg ser en sørgelig film. Især hvis det er 'The Notebook'.

Det kan gøre mig vred, hvis jeg er vidne til, at mennesker ikke behandler hinanden ordentligt. Jeg har en ret stærk retfærdighedssans, så mobning eller sådan noget kan virkelig gøre mig vred.

Min livret er sushi! Uden tvivl. Jeg kan altid spise sushi. men jeg gør det ikke så tit, for det er jo lidt dyrt.

Noget, jeg håber, at jeg aldrig skal smage igen, er koriander. Hvis jeg skal deltage i noget, og man skal skrive, om man er vegetar eller allergiker, så skriver jeg altid, at jeg ikke er allergisk, men at jeg virkelig hader koriander. Også i kommentarfeltet hos Just Eat, hvis jeg bestiller thaimad eller lignende. Det er virkelig ikke noget for mig.

En ting, jeg tit craver, er lakrids. Jeg kan godt lide alting med lakrids. Lakridsis, lakridskage, alt! Vi har endda sådan en ting i vores familie, at vi godt kan finde på at komme rålakrids på vores risalamande.

At være kendt er tit en god samtalestarter til fester eller arrangementer, eller når folk kommer hen og snakker på gaden. Men det at være kendt ændrer jo ikke på, hvem jeg er. Det er et produkt af, at jeg laver, det jeg elsker.

Det sværeste ved at være en kendt person er, hvis jeg bliver behandlet anderledes af den årsag. Jeg har været ude for, at folk fotograferer mig og min kæreste, mens vi er ude at spise uden at spørge om lov, og i sådanne enkelte tilfælde kan det være udfordrende. Men min kærlighed til mit arbejde vejer helt sikkert op for det svære.

Jeg har et ar fra, da jeg en jul kom til at skære mig i fingeren, mens min kæreste og jeg lavede mad. Jeg var klar på bare at tage et plaster på, men min kæreste mente, at vi skulle tage på hospitalet. Det var midt under pandemien, og vi havde dobbelt mundbind på, og jeg endte med at blive syet med fire sting. Så det var nok meget godt, at jeg kom afsted.

Mine venner vil forhåbentlig kalde mig en god ven. En lyttende ven. Og nok også en ret impulsiv person. Jeg kan godt lide at gøre ting spontant, hvis der opstår en spændende mulighed.

_

Du kan se Albert Rosin Harson i 'Tinka og Sjælens Spejl' på TV 2 i december klokken 20 og på TV 2 PLAY.