GO'

14-årig har lavet sin egen 'Olsen-banden'-film – se resultatet her

Alfred Tingkærs anden 'Olsen-banden'-film blev i weekenden vist for flere end 100 mennesker.

Da TV 2 i foråret 2020 satte 'X Factor' på pause af frygt for coronasmitte på produktionen, blev Alfred Tingkær i stedet præsenteret for 'Olsen-banden'.

Som erstatning sendte TV 2 alle 'Olsen-banden'-film hver fredag, og meget hurtigt fik han øjnene op for det helt særlige univers i de gamle film, som går helt tilbage til 1968.

- De her planer, som Egon lægger, er simpelthen geniale. De er jo helt timede og tilrettelagte. Der er supermange karakterer, og de er alle sammen sjove og har deres egne finurligheder, fortæller den 14-årige i ’Go’ morgen Danmark’.

Og for Alfred Tingkær har det ikke været nok bare at se de 14 film.

Han har selv indspillet to 'Olsen-banden'-film, og den seneste – ’Olsen-banden giver den gas’ – havde premiere i Cinemateket i København i weekenden.

Video: Alfred Tingkær Video: Julie Tantholdt

- Det var superfedt, og det gav noget til filmen at få vist den på det hvide lærred, fortæller han.

På genbrugsjagt med mor

Alfred Tingkær har brugt mere end ni måneder på at lave sin seneste 'Olsen-banden'-film, som hans lillebror, ven og vens lillebror også spiller med i.

For at få karaktererne i filmene til at ligne de originale karakterer har han været i utallige genbrugsbutikker med sin mor for at finde tøj, fortæller han.

- Jeg elsker at gå i genbrugsbutikker. Jeg synes, at det er sjovt at lede efter tøj, og når man så finder det, bliver man bare superglad.

Alfred Tingkær spiller selv Benny og Yvonne i sine film foruden at være instruktør og producer.

Og netop de to karakterers tøj kan noget helt særligt.

- Jeg synes, at Bennys er virkelig godt med de gule sokker og de alt for korte bukseben. Det kan jeg rigtig godt lide. Yvonnes er også godt. Det er meget simpelt, men jeg kan godt lide det, fordi Yvonne elsker at have de der fine kjoler på.

En ost, en pruttepude og en gammel ost

Nicklas Smedegaard Pedersen er cand.mag i medievidenskab med speciale i 'Olsen-banden', og han deler Alfred Tingkærs begejstring for Egon Olsens planer og Erik Balling og Henning Bahs, der står bag.

- Der er en kreativitet i at få en sømandsballon, en pruttepude og en gammel ost til at danne rammerne for et megaspændende kup, lyder det.

Nicklas Smedegaard Pedersen mener, at 'Olsen-banden'-filmene er en del af den danske dna og noget af det mest danske, der findes.

- Det er dannebrogsflag, det er frokostbordet på arbejdspladserne, det et simpelthen bare Danmark, når det er bedst. Derfor kan hele familien se 'Olsen-banden', lyder det.

Alfred Tingkær har fundet passionen for 'Olsen-banden' og viser netop den brede interesse, og Nicklas Smedegaard Pedersen er imponeret over, hvor meget arbejde den bare 14-årige skoleelev har lagt i at finde tøj til eksempelvis Benny.

- Det er rigtig godt ramt, siger Nicklas Smedegaard Pedersen.

Video: Alfred Tingkær Video: Julie Tantholdt

”Ti stille sindssyge kvindemenneske”

For Alfred Tingkær har det været en både sjov og lærerig oplevelse at lave sine egne film, og han har taget en masse læring med, fortæller han.

Men særlige replikker fra filmene har også fundet vej til hans ordforråd:

- Kjelds klassiske: ”Jaja, jeg skal nok”. Jeg siger også ”ti stille sindssyge kvindemenneske” nogle gange.

Til din mor?

- Det kan også godt være til min lillebror, griner han.

Ifølge den 14-årige instruktør er der ikke flere 'Olsen-banden'-film på vej fra ham, men han har flere idéer til andre film, fortæller han.

Se hele indslaget fra 'Go' morgen Danmark' på TV 2 PLAY.