Bolighaj finder hjem

Kendt bolighaj købte ildelugtende dødsbo – i dag er det ikke til at genkende

Anders Beier har i mange år købt og solgt atypiske ejendomme med fortjeneste. Nederst i artiklen giver han gode råd til at gøre ham kunsten efter.

Den lille rødstensvilla havde ligget på nettet i nogle måneder, da Anders Beier fik øje på den.

Den lå egentlig ikke i den bedste del af Brønshøj, og den var alt for lille til den moderne familie. Derudover var det et dødsbo, og så var den i forfærdelig stand. De fleste ville nok have klikket videre, men det gjorde Anders Beier ikke.

Da han tog ud for at se huset, lugtede det af hundetis og var i endnu værre stand, end Anders Beier troede.

- Det var faktisk decideret ulækkert, siger Anders Beier, der er uddannet ejendomsmægler.

For 18 år siden begyndte han at købe, renovere og sælge boliger med en fortjeneste. Nu er han aktuel i programmet ’Bolighaj finder hjem’, hvor han hjælper danskere med at finde et hjem, til trods for at de ikke har midler til at købe de "klassiske" boliger.

I den forbindelse ser han tilbage på tre af de vildeste og bedste handler, som han nogensinde har lavet.

Og her tænkte han som det første på huset i Brønshøj.

1. Villaen i Brønshøj

Til trods for at huset i Brønshøj var i ringe stand, lugtede af tis og var alt for lille, valgte Anders Beier at byde på det.

For han så noget for sit indre blik. Noget, der ville blive fedt. Og noget, han kunne tjene gode penge på.

Huset var oprindeligt sat til salg for 3,5 millioner, men efter fire måneder på markedet var det i juli 2019 sat ned til 2.950.000 kroner.

Anders Beier bød og fik det til 2,8 millioner, og så gik han i gang med at renovere. Det tog ham halvandet år, men da huset havde gennemgået ombygningen, kunne selv naboerne ikke genkende det.

Anders Beier havde bygget førstesal på huset, og det eneste oprindelige var fundament og underetagens ydervægge. Det stod nu med 182 kvadratmeter bolig og 57 kvadratmeter kælder i en helt anden stil end det oprindelige hus.

- Jeg tjente ret fint på den ombygning, og så er jeg ret stolt af resultatet, siger Anders Beier.

I oktober 2021 solgte bolighajen huset til otte millioner.

FØR

EFTER

2. Bordellet på Frederiksberg

Da Anders Beier i 2012 fik et særligt telefonopkald, tænkte han, at det kunne gå to veje.

Han var netop blevet tilbudt at komme ud og se på en nedslidt stuelejlighed i "den helt forkerte ende" af Nordre Fasanvej på Frederiksberg.

Og denne ejendom blev beskrevet som en massageklinik.

- Enten ville jeg rent faktisk komme ud til en massageklinik – eller også ville jeg komme ud til et sted, hvor nogen solgte sex, siger Anders Beier.

Netop boligen på Nordre Fasanvej var et godt eksempel på, at Anders Beier kan se muligheder, hvor andre måske kun ser problemer.

Da han bankede på døren, var det en yngre thailandsk kvinde iført en Hello Kitty-bluse, der åbnede.

- Det var så et bordel, fortæller Anders Beier.

Anders Beier fik ikke taget nogen billeder fra bordellet, inden han satte det i stand, men han husker, at der var tre lag gulvtæpper på gulvene, som gav efter, når man gik på dem. Indenfor var der opsat plastikskillevægge, så det dannede små båse, og der var løststående brusekabiner.

Da ejeren af ejendomme skulle flytte ud af landet, fik Anders Beier tilbudt ejendommen på lige over 100 kvadratmeter til 465.000 kroner. Han totalrenoverede lejligheden og konverterede den til bolig i stedet for erhverv.

Han solgte den for 2.445.000 kroner, et lille år efter han havde købt den.

FØR

EFTER

3. Bodega og kinagrill i Hvidovre

I 2017 ringede Anders Beiers telefon. Det var en af hans bekendte – en stor fisk inden for ejendomshandel. Han havde en ejendom, som han håbede kunne være noget for Anders Beier.

- Det var en kinagrill og en bodega, der lå side om side, og begge ejendomme havde lejere, som ikke kunne smides ud, fortæller Anders Beier.

De to erhvervslokaler lå på Hvidovrevej i udkanten af København, og Anders Beier kunne købe begge ejendomme til 1.100.000 kroner samlet.

Han besluttede sig for at sætte bodegaen i stand, da lejerne alligevel opsagde kontrakten. Planen var at sælge den som lejlighed.

- Heldigvis var det rå newyorkerlook og niveauforskelle trendy, så den lejlighed blev superfed, siger han.

Halvandet år efter solgte han den tidligere bodega som lejlighed til 2.010.000 kroner. Kinagrillen ejer Anders Beier stadig og har en lejeindtægt for den i dag.

FØR

EFTER

Gode råd fra bolighajen

De fleste kan investere i boliger, mener Anders Beier.

Her er, hvad han mener, man skal være opmærksom på, hvis man vil begynde at spekulere i ejendomme:

  • Hvis man kan finde et erhverv og få lov til at konvertere det til bolig, så kan det ofte være en god forretning. Det er dog sjældent, at man kan få lov til at konvertere erhverv på gågader og områder med mange andre butikker. Ligger der derimod erhverv i boligområder, kan der være gode chancer for at få lov af kommunen.
  • Hvis man kan lave en klassisk et-værelseslejlighed om til en to-værelseslejlighed, kan der tit være en fin fortjeneste at hente. Ofte kan køkkenet rykkes ind i stuen, og køkkenet kan på den måde laves om til et værelse.
  • Man skal huske at medregne omkostninger ved et køb og salg udover byggeomkostningerne. Her skal man regne på udgifter til tinglysning, liggetidsomkostninger og gensalgsomkostninger. Som tommelfingerregel vil de omkostninger være tre procent af købsprisen for tinglysning og gensalgsudgift, og 3 procent om året for liggetidsomkostninger (grundskyld samt andre faste udgifter).