Kærestepar vandt ‘Først til verdens ende’ – i dag er de et helt andet sted i livet

Vinderparret var i tvivl om, hvorvidt de havde en fremtid sammen. Tre år senere står parret et helt andet sted.

I maj 2020 blev det offentliggjort, at Stephanie Schwartzbach og Nicolaj Halberg havde vundet programmet ’Først til verdens ende’ og 250.000 kroner i præmiepenge.

For parret var der også et andet formål med rejsen end at komme først. Stephanie Schwartzbach var nemlig klar til børn, og det var Nicolaj Halberg ikke.

Parret var derfor draget afsted på rejsen for at finde ud af, om de havde en fremtid sammen.

Snart tre år senere er det tydeligt, at der er sket mange ting i parrets liv, siden de vandt.

En særlig fødselsdagsgave

Undervejs på rejsen fra Odense til Singapore kom Stephanie Schwartzbach og Nicolaj Halberg tættere på hinanden. Da de kom hjem, faldt noget langsomt på plads inden i Nicolaj Halberg, der til sidst følte sig klar til at tage det næste skridt i deres parforhold.

På sin fødselsdag 10. juni 2021 fik han derfor en fødselsdagsgave af den helt særlige slags, da Stephanie Schwartzbach fødte datteren Agnes.

Blot nogle uger forinden var parret blevet borgerligt viet ved en lille ceremoni ved Esrum Sø på Sjælland, hvor parret på det tidspunkt havde en lille båd.

Og snart kan parret kalde sig forældre til to. Stephanie Schwartzbach er nemlig gravid og har termin midt i marts. Denne gang er det en lille søn, som parret glæder sig til at byde velkommen til familien.

- Vi er møgspændte på, hvad der venter os, fortæller Stephanie Schwartzbach.

Stærkere som par

TV 2 talte sidst med parret i foråret 2022, mens de rejste rundt langs vestkysten i USA i seks uger.

Den slags rejser har der ikke været meget tid til på det seneste.

Stephanie Schwartzbach er nemlig tilbage på arbejde efter barslen og er samtidig startet på en ny uddannelse som fødselsterapeut. Også Nicolaj Halberg har startet nyt arbejde –og købt en ny båd.

Og så har parret haft travlt med at være forældre.

- Vi troede ikke rigtig, at vi var typerne, der spiste mad klokken 17.30 og havde en struktureret hverdag, men det er vi nu, siger Nicolaj Halberg.

Alligevel føler parret sig mere frie nu, end de gjorde, før Agnes blev født.

Stephanie Schwartzbach og Nicolaj Halberg er nemlig enige om, at de står et langt bedre sted nu, end da de vandt ‘Først til verdens ende’.

- Vi er blevet stærkere som par af at have fået Agnes, fortæller Stephanie Schwartzbach.

Planlægger stor rejse

De nye tilføjelser til familien har ikke stoppet parrets rejselyst. Tværtimod. Hvis det var muligt at rejse rundt hele livet, så gjorde parret det gerne.

Men regningerne skal betales, og arbejdet skal passes. Derfor øremærker Stephanie Schwartzbach og Nicolaj Halberg en stor del af deres indkomst til fremtidige rejser.

Blandt andet planlægger parret en stor rejse nogle år ude i fremtiden.

Når Agnes er omkring ti år, vil de nemlig gerne sælge huset i Hillerød, købe en stor sejlbåd og stikke til søs i tre år.

- Så det er først om otte til ni år. Men forhåbentlig kommer der stadig en masse sejlture inden da. Jeg kigger i hvert fald ofte på nye både, siger Nicolaj Halberg.

- Men du har lovet mig, at du ikke køber en ny båd i år, fastslår Stephanie Schwartzbach.

- Medmindre jeg finder noget fedt, tilføjer Nicolaj Halberg.

Livet på en båd

Ønsket om at stikke til søs er i hvert fald stadig til stede hos dem begge. De har dog endnu ikke klarlagt, hvor de vil sejle hen.

Men det er heller ikke destinationen, der er vigtig. Det er snarere livet på en båd, som parret glæder sig til.

- Det er meget de basale ting, man skal forholde sig til på en båd. Det er lidt ligesom, da vi rejste med ‘Først til verdens ende’. Vi nyder at få skrællet de her hverdagsting væk, forklarer Nicolaj Halberg.

- Nu hvor vi snakker om det, får jeg helt lyst til at tage afsted, fortæller Stephanie Schwartzbach.

Men det koster en del penge, minder Nicolaj Halberg om. Og parret er ikke klar til at sælge huset endnu. Først skal der lige spares lidt op.

En rejse under Stephanie Schwartzbachs kommende barsel skal der dog være penge til. Eventuelt bare en sejltur rundt i Danmark på deres nuværende båd. Så kan de også øve sig til deres kommende eventyr.

Mandag aften klokken 20.00 vender 'Først til verdens ende' tilbage på TV 2.

Herunder kan du møde de fem par, der uden moderne hjælpemidler såsom kreditkort og smartphones skal forsøge at nå først fra New York i USA til Buenos Aires i Argentina.

Se den nye sæson af 'Først til verdens ende' på TV 2 mandag klokken 20.00 og allerede nu på TV 2 PLAY.

Disse par er med i den nye sæson af 'Først til verdens ende'

 • Tue og Asger

  Holdfarve: Gul.

  Relation: Tue på 20 år og Asger på 21 år er brødre og bedste venner. I 2021 mistede de deres far til kræft. Med sig på rejsen har brødrene medbragt en fodbold, som de vil bruge, når de skal møde nye mennesker – og til minde om deres berejste far. 

  Motivation: Brødrene føler, at de har brug for et nyt kapitel i deres liv. De er derfor taget på denne rejse for at få en masse gode oplevelser sammen. 

  Til daglig: De to brødre bor begge i Sydhavnen i København, hvor Asger er pædagog, mens Tue arbejder som barista. 

 • Laura og Bettina

  Holdfarve: Rød.

  Relation: Laura har i mange år savnet noget alenetid med sin mor, Bettina. Da Bettina blev skilt fra Lauras far, fik hun en ny familie, og der har ikke været meget tid til at være mor og datter. 

  Motivation: På rejsen håber mor og datter at finde tilbage til den nærhed, de havde for mange år siden. Og mens Laura har nemt ved at møde nye mennesker, så håber Bettina, at hun kan lære lidt af sin datter undervejs.

  Til daglig: Bettina og Laura bor begge i København, hvor Bettina arbejder som frisør, mens Laura har sabbatår. 

 • Fie og Lucas

  Holdfarve: Lilla.

  Relation: Fie og Lucas har været kærester i to år og elsker at have fart på. Men på grund af corona og en slunken økonomi har der kun været råd til en enkelt udlandsrejse for parret. 

  Motivation: Parret håber, at de får en masse oplevelser sammen. Og så er de klar på et eventyr langt fra Københavns trygge rammer, der vil teste dem, som de aldrig har prøvet før.

  Til daglig: Fie og Lucas bor på Amager med deres lille hund, Pocket. Lucas er kok, mens Fie underviser på et behandlingshjem for unge.

 • Susie og Heidi

  Holdfarve: Grøn.

  Relation: De to søstre Susie og Heidi er så tætte, som man kan være. Det har været nogle hårde år for søstrene, siden Susie i 2015 fik konstateret knoglemarvskræft. Søstrene er feltets alderspræsidenter, og de har tilsammen løbet næsten 500 halvmaratoner.

  Motivation: Dette er søskendeparrets første rejse alene sammen nogensinde. Derfor er målet, at rejsen bare skal handle om dem og deres forhold.

  Til daglig: De to søstre bor med deres familier i henholdsvis Aalborg og i Pandrup, og de har begge en baggrund som folkeskolelærere.

 • Nicolai og Christian

  Holdfarve: Blå.

  Relation: Venneparret Nicolai og Christian er begge lige blevet 30 år. De har kendt hinanden i knap to år, men har efter egne ord fundamentet til et livslangt venskab.

  Motivation: De to venner vil gerne på en rejse uden forventninger fra venner, jobs, forældre og sociale medier. Inden de hver især stifter familie og endeligt lægger 20’erne bag sig, vil de udfordre sig selv og deres venskab på et eventyr, som de forhåbentlig kan fortælle røverhistorier om resten af deres liv.

  Til daglig: Nicolai og Christian kommer begge fra Aarhus. Her arbejder Nicolai som jurist, mens Christian er fysioterapeut.