7 ting afslører, om du mestrer kunsten at indrette

Vær opmærksom: I denne artikel vises billeder fra 'Sommerdrømme'. Der kan forekomme billeder fra rum, som endnu ikke er vist på TV 2 og TV 2 PLAY.

Når man træder ind i et hjem, er det nemt at se, om der bor mennesker, som kan lide at indrette, og som har blik for det.

Det fortæller boligindretningsekspert Camilla Kjems, der er tidligere chefredaktør på magasinerne Femina og Indret.

Hun er netop nu aktuel som dommer i TV 2-programmet 'Sommerdrømme', hvor fire hold indretter hver deres sommerhus og i sidste ende dyster om at vinde huset til en værdi af to millioner kroner.

Faktisk er der syv ting, som decideret afslører, om du mestrer kunsten at indrette.

1. Nyt og gammelt

Hvis du har et godt mix af nyt og gammelt, sĂĄ har du fat i noget af det rigtige, mener Camilla Kjems.

Det kan for eksempel være et nyt Ikea-køkken blandet med arvestykker, der ligger dit hjerte nært, diverse loppefund og impulskøb.

- Organiseret rod viser, at huset er beboet og dermed også besjælet, siger Camilla Kjems.

2. Bløde tekstiler

- Vælg bløde og farvede tekstiler, så der er klar til hygge, siger Camilla Kjems.

Og hvis tekstilerne er velvalgte og understøtter din farvepalette i forhold til nuancer og mønstre, så giver det et rigtig godt helhedsindtryk.

Det kan være tæpper, puder, hynder eller endda tekstiler på væggene. Gardiner giver også en stoflighed til rummet, og det samme gør dyreskind.

3. Former

Hvis dine møbler har forskellige former, så ikke alt er i firkantet, fungerer det rigtig godt, mener Camille Kjems.

- Organiske former leder tankerne hen på liv. Så når du bruger det i indretningen, føles dine rum mere levende, siger hun.

Her kan du tænke i ottetalsformede borde, ovale bænke eller måske mere "flydende" former, som man blandt andet ser mange spejle have i dag.

4. Farver

Hvis du har elementer af farve på din vægge, og ikke alt er hvidt, så har du i hvert fald fat i den lange ende indretningsmæssigt.

- Hvis alt er hvidt, så skal det være fordi, du bevidst kører en superstram minimalistisk nordisk designerstil, mener Camilla Kjems.

Med hensyn til farvevalg er stilen for tiden, at stort set alt er "tilladt". Så det er bare om at vælge de farver, som du bedst kan lide.

5. Nips

NĂĄr du har dine yndlingsnips- og service stĂĄende fremme, sĂĄ fuldender det din indretning og giver den dit personlige touch, forklarer Camilla Kjems.

Og personlighed er enormt vigtigt, hvis dit hjem skal give indtryk af, at du har fod pĂĄ indretningen.

Her kan det være alt fra hjemmelavede ting, så som lerfigurer eller origami, til noget du har fundet på et loppemarked, som talte til dig. Så længe det er personligt.

6. Dit præg

I forlængelse af punkt 5, så er en af de ting, der afslører, om om du mestrer kunsten at indrette, at din bolig er personlig. Hvis din bolig ikke ligner din nabos, din søsters eller din venindes, så har du fat i noget godt.

Her er det vigtigt at dine ting er udvalgt, fordi de på den ene eller den anden måde falder i din smag. Hurtige løsninger kan have en tendens til at blive upersonlige, så tag dig gerne tid om at samle gode ting til hjemmet.

7. Hjørner

Hvis et rum skal være rigtig godt indrettet, så er rummenes hjørner "rundet af".

- Det kan være med en plante, et rundt lille afsætterbord med et stilleben på eller en flot lænestol. Tomme firkantede hjørner giver dårlig energi, siger Camilla Kjems.

Konkret betyder det altså, at hvis du kan vælge om den store plante skal stå i vindueskarmen eller i hjørnet på gulvet, så vælg hjørnet.

Du kan se 'Sommerdrømme' på TV 2 onsdag klokken 20 eller på TV 2 PLAY her.