Først til verdens ende

De vandt 'Først til verdens ende' – sådan går det dem i dag

Snart et år efter deres sejr kan det tælles på én hånd, hvor mange gange brødrene har set hinanden. Alligevel har meget ændret sig i deres forhold.

Det var brødrene Nikolaj og Jeppe Saabye, der i maj 2022 vandt anden sæson af programmet 'Først til verdens ende' og pengepræmien på 250.000 kroner.

Imens de fem par ræsede gennem Europa, blev det tydeligt for seerne, at brødrene også havde et andet formål med rejsen end at komme først i mål.

Som voksne var de to brødre gledet fra hinanden og mødtes kun til de obligatoriske familiesammenkomster.

32-årige Jeppe Saabye havde trukket sig fra familien. En beslutning, 41-årige Nikolaj Saabye ikke forstod.

Han meldte dem derfor til ’Først til verdens ende’ i håbet om, at de kunne bruge turen på at komme tættere på hinanden.

Snart et år efter at de har vundet, kan det næsten tælles på én hånd, hvor mange gange de to brødre har set hinanden. Alligevel har meget ændret sig i deres forhold.

Den blå tornado

I november 2021 efter 46 dages intens rejse, der sendte dem rundt i hjørnerne på det europæiske kontinent, nåede brødrene målet på toppen af Rundetårn i København som de første.

Her kulminerede deres rejse i et langt, rørende kram. Præcis den afslutning, Nikolaj Saabye havde håbet på.

Brødrene var kommet tættere og tættere på hinanden i løbet af de knap syv uger, rejsen havde taget dem. De havde fået en bedre forståelse for hinanden, de havde grint en masse, og de havde taget de svære samtaler.

For Jeppe Saabye betød øjeblikket på toppen af Rundetårn så meget, at han efterfølgende annoncerede, at han planlagde at få tatoveret koordinaterne for endedestinationen på sin arm.

Knap halvandet år senere er Jeppe Saabyes arm stadig fri for blæk, men tanken om at forevige brødrenes rejse gennem en tatovering er stadig hos ham.

- Det er ikke for sent endnu. Jeg vil gerne have koordinaterne og et blåt hjerte, fordi vi var blåt hold, fortæller Jeppe Saabye.

- Produktionen kaldte os den blå tornado, så jeg har også overvejet, om vi skal have en blå tornado over hjertet, tilføjer Nikolaj Saabye.

Ikke for pengenes skyld

På turen gennem Europa blev det tydeligt, at de to brødre ville gøre alt for at vinde. De var nemlig begge store konkurrencemennesker.

Men målet var aldrig pengepræmien på 250.000 kroner. Derfor besluttede brødrene også allerede inden, at de tog afsted, hvad der skulle ske med pengene, hvis de vandt.

Da de kom hjem, donerede de omkring halvdelen af præmien til PlanBørnefonden.

Blandt andet fordi de gerne ville synliggøre, at de ikke havde meldt sig til konkurrencen for pengenes skyld.

Samtidig havde Nikolaj Saabye i mange år støttet flere af PlanBørnefondens projekter. Så han var ikke i tvivl om, hvilket velgørende formål pengene skulle gå til.

En del af pengene skulle også bruges på fælles oplevelser i Barcelona.

Under en måned efter at det sidste program blev vist, realiserede Jeppe Saabye nemlig en drøm, da han flyttede til den spanske by.

Tilbage på dansk jord

Med undtagelse af et par korte besøg i Danmark, vendte Jeppe Saabye først hjem syv måneder senere i januar 2023.

Derfor har de to brødre ikke haft den store mulighed for at mødes efter programmet og nyde deres nyfundne tæthed.

Planen var ellers, at Nikolaj Saabye skulle besøge sin lillebror i den spanske by. Men med både job og børn for den ældste bror og en ny dagligdag i Barcelona for den yngste, fandt de to brødre aldrig tiden.

Det kan dog nås endnu. Jeppe Saabye drømmer nemlig om at tage tilbage til Barcelona hurtigst muligt. Det bliver formentlig til sommer, hvor der allerede er snak om, at storebror skal komme på besøg.

Selvom Jeppe Saabye er en smule skuffet over at være hjemme i kolde Danmark, er Nikolaj Saabye glad for at have sin bror tilbage på dansk jord.

- Det er godt, at han er hjemme. Det synes både mig og hans mor, siger Nikolaj Saabye.

Fra brødre til venner

Selvom brødrene rent fysisk ikke har set meget til hinanden siden deres rejse i ’Først til verdens ende’, mener de begge, at de har et langt bedre forhold i dag.

Inden programmet havde Nikolaj og Jeppe Saabye aldrig været på en familieferie uden at skændes eller blive irriteret på hinanden.

Altid har andre måttet sige: "Nu tager I jer sammen", før de kom på talefod igen. Og idéen om at sende en sms og spørge, hvordan den anden havde det, var fremmed for dem begge.

Men sådan er det ikke længere. Nu er de ikke bare brødre men også venner, fortæller Nikolaj Saabye.

- Jeg synes bestemt, at vi er blevet tættere. Vi har det skidesjovt, når vi er sammen, og vi skriver og ringer meget mere sammen nu, siger han.

Allstar 'Først til Verdens Ende'

Brødrene håber også, at det bliver til flere rejser sammen i fremtiden. Lige nu er der ikke nogen planlagt.

Nikolaj Saabye er dog ikke i tvivl om, hvad drømmen er:

- Vi håber, at der kommer en allstar-version af 'Først til verdens ende' med alle vinderne på et tidspunkt. Så stiller vi gerne op, siger han og tilføjer:

- Det kan da godt være, at jeg er blevet lidt gammel på det tidspunkt, men så må Jeppe bære mig.

- Det er lidt op ad bakke allerede, griner Jeppe Saabye.

- Vi er i hvert fald ikke færdige med at rejse sammen, fastslår Nikolaj Saabye.

Mandag aften klokken 20 vender 'Først til verdens ende' tilbage på TV 2.

Herunder kan du møde de fem par, der uden moderne hjælpemidler såsom kreditkort og smartphone skal forsøge at nå først fra New York i USA til Buenos Aires i Argentina.

Se den nye sæson af 'Først til verdens ende' på TV 2 mandag klokken 20 og allerede nu på TV 2 PLAY.

Disse par er med i den nye sæson af 'Først til verdens ende'

 • Tue og Asger

  Holdfarve: Gul.

  Relation: Tue på 20 år og Asger på 21 år er brødre og bedste venner. I 2021 mistede de deres far til kræft. Med sig på rejsen har brødrene medbragt en fodbold, som de vil bruge, når de skal møde nye mennesker – og til minde om deres berejste far. 

  Motivation: Brødrene føler, at de har brug for et nyt kapitel i deres liv. De er derfor taget på denne rejse for at få en masse gode oplevelser sammen. 

  Til daglig: De to brødre bor begge i Sydhavnen i København, hvor Asger er pædagog, mens Tue arbejder som barista. 

 • Laura og Bettina

  Holdfarve: Rød.

  Relation: Laura har i mange år savnet noget alenetid med sin mor, Bettina. Da Bettina blev skilt fra Lauras far, fik hun en ny familie, og der har ikke været meget tid til at være mor og datter. 

  Motivation: På rejsen håber mor og datter at finde tilbage til den nærhed, de havde for mange år siden. Og mens Laura har nemt ved at møde nye mennesker, så håber Bettina, at hun kan lære lidt af sin datter undervejs.

  Til daglig: Bettina og Laura bor begge i København, hvor Bettina arbejder som frisør, mens Laura har sabbatår. 

 • Fie og Lucas

  Holdfarve: Lilla.

  Relation: Fie og Lucas har været kærester i to år og elsker at have fart på. Men på grund af corona og en slunken økonomi har der kun været råd til en enkelt udlandsrejse for parret. 

  Motivation: Parret håber, at de får en masse oplevelser sammen. Og så er de klar på et eventyr langt fra Københavns trygge rammer, der vil teste dem, som de aldrig har prøvet før.

  Til daglig: Fie og Lucas bor på Amager med deres lille hund, Pocket. Lucas er kok, mens Fie underviser på et behandlingshjem for unge.

 • Susie og Heidi

  Holdfarve: Grøn.

  Relation: De to søstre Susie og Heidi er så tætte, som man kan være. Det har været nogle hårde år for søstrene, siden Susie i 2015 fik konstateret knoglemarvskræft. Søstrene er feltets alderspræsidenter, og de har tilsammen løbet næsten 500 halvmaratoner.

  Motivation: Dette er søskendeparrets første rejse alene sammen nogensinde. Derfor er målet, at rejsen bare skal handle om dem og deres forhold.

  Til daglig: De to søstre bor med deres familier i henholdsvis Aalborg og i Pandrup, og de har begge en baggrund som folkeskolelærere.

 • Nicolai og Christian

  Holdfarve: Blå.

  Relation: Venneparret Nicolai og Christian er begge lige blevet 30 år. De har kendt hinanden i knap to år, men har efter egne ord fundamentet til et livslangt venskab.

  Motivation: De to venner vil gerne på en rejse uden forventninger fra venner, jobs, forældre og sociale medier. Inden de hver især stifter familie og endeligt lægger 20’erne bag sig, vil de udfordre sig selv og deres venskab på et eventyr, som de forhåbentlig kan fortælle røverhistorier om resten af deres liv.

  Til daglig: Nicolai og Christian kommer begge fra Aarhus. Her arbejder Nicolai som jurist, mens Christian er fysioterapeut.