De dystede om at vinde et sommerhus til over tre millioner kroner – nu er vinderne fundet

Vær opmærksom: I denne artikel bliver vinderne af årets sæson af 'Sommerdrømme' afsløret.

Det var et overrasket og meget, meget glad makkerpar, der blev udråbt som vinderne af dette års ’Sommerdrømme’.

Nemlig far og datter Kien Duong og Clara Helmark Duong.

Dermed vandt de en af tv-historiens største priser: Et sommerhus til en værdi af cirka tre millioner kroner, som de havde sat i stand fra ende til anden.

- Jeg forstod det slet ikke og blev helt tavs, og så kiggede jeg på Clara og kunne se, at hun blev meget rørt. Så tog mit far-gen over, og jeg krammede hende, siger Kien Duong.

Og 19-ĂĄrige Clara Helmark Duong stemmer i.

- Vi var helt overvældede, og der var mange følelser på samme tid. Vi var jo vildt glade, men samtidig var der tre hold, som jo var blevet vores venner, som havde mistet deres sommerhus, så det var på en måde skamfuldt at føle glæde, siger hun.

Over en hel sommer havde far og datter sammen med tre andre par kæmpet om at vinde deres eget sommerhus i Hasmark Strand på Fyn. Og for Kien og Clara Helmark Duong lykkedes det altså.

- Vi var virkelig blevet glade for huset, for vi havde puttet meget personlighed i det, sĂĄ at det blev vores, var virkelig en god slutning, siger Kien Duong.

Hvert par havde i alt 310.000 kroner til at renovere hele huset og har uge efter uge konkurreret om at levere det bedste resultat.

Højt bundniveau og god sammenhæng

Det er de to dommere og en gruppe på omkring 100 lokale, der sammen afgør, hvem der vinder.

- Kien og Clara havde lavet et fantastisk sommerhus. Det er luksuriøst og smukt og hænger sammen ned til mindste detalje, siger dommer Camilla Kjems om vinderne.

- De har et meget højt bundniveau for deres håndværk. De når enormt mange ting, og deres finish er rigtig pænt, istemmer dommer Patrick Bentsen, der selv er tømrer.

Relationen har ændret sig

Når Clara Helmark Duong og Kien Duong kigger tilbage på forløbet med sommerhuset, så synes de faktisk, at deres deltagelse har ændret noget i deres relation.

- Jeg tror, at jeg er begyndt at se Clara mere som den voksne, hun jo er, siger Kien Duong.

I programmet skulle duoen træffe en lang række beslutninger, og her var Claras meninger ikke til at komme udenom.

- Vi respekterer nok hinanden i endnu højere grad end tidligere som voksne mennesker med alt, der hører med, siger Kien Duong.

Og Clara Helmark Duong har fået en større indsigt i sin far, siger hun.

- Vi så jo hinanden i nogle nye situationer, så jeg har nok set mere af min følsomme far end tidligere.

- Og så fandt vi også hinandens grænser. Vi fandt ud af, hvor langt man kunne skubbe hinanden, og hvornår man ikke skulle gå længere, siger Clara Duong.

Fakta om husene

  • Husene ligger pĂĄ Fyn ved Hasmark Strand.
  • De er beliggende pĂĄ 1300-1600 kvadratmeter store grunde.
  • Alle husene har et boligareal pĂĄ 107 mkvadratmeter med loft til kip, og overdækket terrasse pĂĄ 21 kvadratmeter.

Skal ændre småting

Når far og datter i dag tænker på huset, så er det faktisk kun mindre ting, som de planlægger at lave om.

- Det røde værelse skal der nusses lidt mere om. Jeg skal rykke rundt på nogle billeder på væggene, siger Clara Helmark Duong.

Derudover overvejer duoen at skifte farven i entréen, og så skal de have lavet ekstra opbevaringsplads.

- Det er jo ikke så nødvendigt på tv, men det er det altså i det virkelige liv, siger Kien Duong grinende.

På sigt drømmer familien – der også består af en mor og en bror – om at lave et anneks og gøre noget ved skuret. Men til en start er det særligt de små ting så som at fylde op med service og gryder og pander, som de skal have styr på.

Sommer i huset

Kien Duong og Clara Helmark Duong blev udråbt som vindere i september 2022, men siden da har de ikke måttet fortælle nogen, at de havde vundet. Samtidig har de ikke haft adgang til sommerhuset, så de har haft svært ved rigtigt at forstå, at huset er deres, fortæller de.

- Vi har haft en nøgle, men ikke noget hus, griner Clara Helmark Duong og fortsætter:

- Så det bliver virkelig skønt at få adgang til huset og kunne begynde at bruge det.

Derudover glæder duoen sig til at kunne afsløre over for omgangskredsen, at det virkelig var dem, der vandt.

- Alle, vi kender, har jo spurgt ind på sjove måder for at få os til at afsløre, om vi havde nøglen, siger Clara Helmark Duong med et stort smil.

Far og datter glæder sig også til at bruge sommeren i huset. Kien Duong regner med at bruge alle sine tre ugers ferie i det nordfynske, og han har blandt andet planer om at tage rulleskøjterne i brug med datteren og udforske lokalområdet.

Clara Helmark Duong har også planer om at være meget i huset – både med familie, men også "alene" sammen med en bunke venner.

Se eller gense finalen af 'Sommerdrømme' på TV 2 onsdag 26. april klokken 20 eller på TV 2 Play allerede onsdag 19. april.