Først til verdens ende

Andet par er ude af ’Først til verdens ende’: - Vi følte os virkelig ekskluderet

Selvom duoen har svært ved at se, hvad de gjorde galt, har den ene deltager et gæt på, hvorfor netop de røg ud.

VÆR OPMÆRKSOM: Indholdet af de otte første afsnit af 'Først til verdens ende' afsløres i denne artikel.

Mandag blev det andet og sidste par elimineret fra denne sæson af ’Først til verdens ende’.

Denne gang var det kæresteparret Fie Nygaard og Lucas Schweitz fra lilla hold, der måtte forlade ræset.

Efter tre dages rejse fra Tena i Ecuador ankom parret til det femte checkpoint i Huacachina i Peru kun 40 minutter efter brødrene fra gult hold.

Det var dermed også med stor skuffelse, at Fie Nygaard og Lucas Schweitz åbnede bogen på hotellet og så, at de var de sidste til at skrive sig ind og dermed måtte forlade programmet.

- Jeg synes, at det er nederen, og jeg har det ad helvede til. Jeg ved ikke, hvad vi skulle have gjort anderledes, for vi var på farten hele tiden, sagde Lucas Schweitz efterfølgende.

Ved siden af ham stod Fie Nygaard og sagde ikke et ord. Chokket var tydeligt i hendes ansigt.

Gav ingen mening

Det kom da også som en stor overraskelse for parret, at det var dem, der måtte forlade konkurrencen.

Faktisk var de begge sikre på, at de var det første hold til at ankomme til checkpointet.

Derfor reagerede Fie Nygaard og Lucas Schweitz også så emotionelt, da de fandt ud af, at det var dem, der skulle forlade ræset.

- Det gav bare ingen mening for mig. Jeg var først i chok og forstod det slet ikke, og bagefter blev jeg bare ekstremt ked af det. Jeg var slet ikke klar til, at det skulle slutte, siger Fie Nygaard til TV 2.

Både hun og Lucas Schweitz følte, at den femte etape var deres bedste i ræset, og at alt for en gangs skyld flaskede sig for dem.

- Det gav slet ikke nogen mening i mit hoved, hvordan de andre kunne have været hurtigere. Vi havde så lidt spildtid, siger Fie Nygaard.

Derfor ærgrede det også parret, at de ankom til checkpointet bare 40 minutter efter Asger og Tue Ammundsen. For det kunne jo så nemt være endt anderledes.

- Tingene var jo gået så godt for os, så hvis bare én lillebitte ting var gået galt for de andre, så ville vi jo nok ikke have været de sidste, siger Fie Nygaard.

For komfortable

Selvom kæresteparret har svært ved at se, hvad de skulle have gjort anderledes på deres sidste etape, har Lucas Schweitz alligevel en idé om, hvorfor det lige blev dem, der måtte forlade ræset.

Det var også først ved denne etape, kæresteparret oplevede, at de faktisk troede på sig selv og deres evner i konkurrencen.

Parret blev simpelthen for komfortable i konkurrencen, er hans egen vurdering.

- Jeg tror, vi følte, at vi havde så godt styr på det til sidst, at det endte med at fælde os, siger Lucas Schweitz.

Udover skuffelsen over at være ude af ræset og dermed også konkurrencen om de 250.000 kroner i pengepræmie, så beskriver parret det også som ”forfærdeligt” pludselig ikke længere at være en del af det fællesskab, der var blevet opbygget under rejsen.

- Vi havde jo hygget os med de andre deltagere og dem fra produktionen, så det var rigtig ubehageligt, at det pludselig skulle stoppe. Vi følte os virkelig ekskluderet, siger Lucas Schweitz.

Styrket forhold

På trods af den store skuffelse føler Fie Nygaard og Lucas Schweitz stadig, at de har fået mere ud af konkurrencen, end hvad de nogensinde kunne have forventet.

Udover en masse uundværlige oplevelser med hjem i bagagen, så fortæller parret også, at de har fået en bedre forståelse for hinanden, og som Fie Nygaard også sagde i programmet, så ved de nu, at de ”hører sammen”.

- Vores forhold var stærkt, da vi tog afsted. Men det var endnu stærkere, da vi kom hjem, konkluderer Lucas Schweitz.

Samtidig var det vigtigste for parret på turen heller ikke nødvendigvis at vinde, men bare at ”gå hele vejen”. Og det gjorde de også, understreger de – dog fandt den sidste del af rejsen sted uden nogen kameraer i ryggen.

Uroligheder i Peru

Efter deres eliminering rejste parret nemlig selv videre mod Buenos Aires. Planen havde været at fortsætte turen i bus mod den gamle inka-by Machu Picchu, men da nogle af de resterende hold i konkurrencen skulle samme vej, bad produktionen dem om at finde en anden løsning.

Parret sadlede derfor om i sidste øjeblik og tog i stedet til byen Paracas, hvor de planlagde at være i 24 timer, inden de så ville tage mod Machu Picchu.

Men i løbet af deres døgn i Paracas eskalerede de politiske uroligheder i Peru og gjorde det til en umulig opgave.

I en uge kæmpede Fie Nygaard og Lucas Schweitz med at finde en vej videre og var også i kontakt med Udenrigsministeriet, da der blev erklæret national undtagelsestilstand i landet.

Til sidst fik de så hjælp af produktionen, der fragtede dem til den nærmeste lufthavn, hvorfra de kunne flyve til Buenos Aires.

- Så vi kom først – med fly, siger Fie Nygaard.

Se 'Først til verdens ende' mandag klokken 20.00 på TV 2 og TV 2 PLAY