Blomsterbinder har plantet 6000 kvadratmeter blomster – men ikke til at plukke

Thilde Maria Haukohl Kristensens blomsterdekoration af farens kiste blev startskuddet til en ny karriere.

Det var en drøm, der gik i opfyldelse, da Thilde Maria Haukohl Kristensen sidste år fik sin nabo på Møn til at fylde sin såmaskine med 15 kilo blomsterfrø.

Frøene blev spredt ud over en 6000 kvadratmeter stor mark ved siden af gården, som hun og familien købte under coronapandemien.

Med en blomsterdesigner bag projektet kunne man have forestillet sig, at blomsterne skulle bruges til nye dekorationer, men det har aldrig været planen for Thilde Maria Haukohl Kristensen.

- Det er hovedsageligt noget, der skal stå og give tilbage til naturen og skabe biodiversitet. Så det er til bierne, sommerfuglene og alle dem, som mangler det, fortæller hun i ’Go’ morgen Danmark’.

De 6000 kvadratmeter blomster får lov at vokse vildt på familiens gård på Møn, og udover tanken om at skabe biodiversitet, er det også for skønhedens skyld.

Det er virkelig en vild følelse at stå midt i det

Thilde Maria Haukohl Kristensen, blomsterdesigner og kunstner

Blomster har altid fyldt meget i Thilde Maria Haukohl Kristensens liv, men der skulle gå mange år, før hun fandt ud af, at det skulle være hendes levevej og frirum på en og samme tid.

Bedstemor plantede første frø

Thilde Maria Haukohl Kristensen er ikke den første i sin familie til at interessere sig for blomster.

Som barn var hun ofte hos sin bedstemor, der også havde en stor passion for blomster.

- Det er et frø, som blev sået i min barndom hos min bedstemor, som lavede alt med blomster. Hun arrangerede blomster på gulvet, i sovseskåle, og hun malede sin stue pink. Man måtte alt, fortæller hun.

Blomsterdesigner Thilde Maria Kristensen bliver hyret af brands som Gucci og Vogue, men hun befinder sig allerbedst i sin selvsåede blomstermark på 6000 kvadratmeter på Møn. Marken har hun brugt i en ny bog, hvor hun fortæller om den kraft, som blomsterne besidder. Video: Thomas Jørgen Seerup

Gennem årene bandt Thilde Maria Haukohl Kristensen blomster til forskellige begivenheder, men det var først, da hendes far døde for 11 år siden, at det gik op for hende, at blomsterne skulle fylde mere.

Til begravelsen pyntede hun og hendes faster hans kiste med solsikker, og det blev startskuddet til at skifte karriere.

Thilde Maria Haukohl Kristensen havde ellers uddannet sig på universitetet, og hun sad i en stilling som kommunikationsmedarbejder på Betty Nansens teater i København.

Men stillingen blev opsagt, og hun sprang ud som selvstændig med firmaet ‘Poppy Kalas’ i 2016.

Arbejder for Gucci og Louis Vuitton

Thilde Maria Haukohl Kristensens første job kom i hus, da hun henvendte sig til en vintagebutik og spurgte, om de ville have et abonnement på blomster.

På Instagram viste hun sine dekorationer frem, og det førte hende hurtigt helt til tops med opgaver hos nogle af verdens mest berømte modehuse og firmaer.

I dag har Thilde Maria Haukohl Kristensen lavet blomsterdekorationer til Nike, Gucci, Omega, Vogue, Louis Vuitton, Beyonce og mange flere store brands med sin mere frie tilgang til at binde blomster, som er langt fra den mere stramme barokbuket.

- Jeg fjerner pyntegrøntet. Ikke fordi jeg har noget imod pyntegrønt, men det handler om at lade farverne stå mere rent frem, forklarer hun.

Under coronapandemien begyndte Thilde Maria Haukohl Kristensen også at lave oliemalerier og kunstværker blandt andet med en teknik, hun lærte af sin bedstemor.

Men hun er begyndt at sige nej til projekter, hun ikke brænder for, og så hænder det, at hun tager en lur i sit studie.

- Det er jo virkelig vigtigt at holde pauser. Og der synes jeg, at naturen er vores ven og især blomsterne. At prøve at være med blomsterne og se den der magi og skønhed, de har, som vi også har inde i os selv, forklarer hun.

Insekter overdøver tanker

Der er ingen tvivl om, at blomstermarken på Møn er en drøm, der er gået i opfyldelse for Thilde Maria Haukohl Kristensen.

For det er i blomsterne hun finder ro og frirum, fortæller hun.

I hendes nye bog ’Poppy Kalas og de magiske blomster’ fylder blomstermarken på Møn en stor del, og når Thilde Maria Haukohl Kristensen går rundt blandt blomsterne, er det også en helt særlig følelse, der rammer hende.

- Det er virkelig en vild følelse at stå midt i det. Man kan næsten ikke høre sine egne tanker, fordi det brummer så meget midt i højsommeren. Insekterne har en fest, slutter hun.

Se hele interviewet med Thilde Maria Haukohl Kristensen i 'Go' morgen Danmark' på TV 2 PLAY