En nat i 2010 blev Mathias Pedersens liv ændret for altid. Han blev ramt af en sjælden rygmarvsvirus, som lammede hans krop, og han vidste ikke, om han nogensinde ville få et voksenliv.
I dag er Mathias 25 år og er endt et helt andet sted i livet, end han havde forventet.
TV 2 Echo har talt med fire danskere i midten af 20’erne om deres forventninger til voksenlivet, og hvordan livet for dem alle har taget en uventet drejning på vidt forskellige måder. På godt og ondt.
25-årige Mathias har i dag fået følelsen tilbage i det meste af kroppen. Hans ryg er dog ødelagt, og derfor sidder han i kørestol. Han har forsøgt at starte på to uddannelser, som han måtte droppe ud af, og som 18-årig fik han tildelt førtidspension.
Selvom at han ikke har fået et normalt ungdomsliv, håber han, at fremtiden byder på venskaber, en kæreste og måske en uddannelse. Sidste år flyttede han hjemmefra i et rækkehus, hvor han i dag bor med sine hunde.
Poul Madsen havde altid tænkt, at han langt ude i fremtiden gerne ville overtage sin fars gartnerivirksomhed. Men en tragedie satte fart på den proces.
Hans far blev hjerneskadet efter en arbejdsulykke og kunne ikke længere arbejde. Derfor blev familien enige om, at Poul allerede som 17-årig skulle overtage ejerskabet. Hvis han ville.
I dag har Poul Madsen været virksomhedsejer i seks år. Han har aldrig haft det bekymringsfrie ungdomsliv, som han havde regnet med. Men han er glad for, hvor han står og håber, at hans far ville være stolt.
Derfor håber han også, at han en dag også skal overtage posten som administrerende direktør fra sin mor, som lige nu er direktør.
Belma Kustura forventede i mange år, at hun i midten af 20’erne ville bo hos sine forældre eller en ægtemand. Og så ville hun læse økonomi på universitet.
Dengang var hun i konstant identitetskrise. Hun følte sig splittet mellem sine bosniske muslimske forældre og etnisk danske venner.
Men voksenlivet blev helt anderledes, end hun troede.
I dag bor 23-årige Belma alene i en etværelses lejlighed og har trodset forventninger til valg af uddannelse og er en glad socialrådgiver.
Først var hendes forældre skeptiske ved tanken om, at hun skulle flytte hjemmefra ugift. Men de stod klar til at kaste bosniske og danske mønter ind i lejligheden, da hun skulle flytte ind: en bosnisk tradition for at ønske held og lykke.
Iben Petrea Sønderby blev mobbet gennem sin folkeskoletid i Aarhus, og usikkerheden hang fast i hende i mange år.
Hun tvivlede på, om folk egentlig havde lyst til at være venner med hende. Og hun var ikke sikker på, om hun turde udleve drømmen og flytte til København.
I dag bor Iben Petrea i København og er i gang med fjerde semester af sin uddannelse som sociolog.
Hun har det bedre socialt, end hun nogensinde havde turdet drømme om: Hun bor på kollegie med 23 andre unge og har fået masser af nye venner.
Din mening er vigtig: Hjælp TV2.dk til at gøre dette format bedre. Svar på to spørgsmål her.
På TV 2 Play kan du se 'Ombord', hvor seks danskere i midten af 20’erne sejler i en måned ved Filippinerne for at få svar på deres store livsdilemmaer.