Linde på Langeland

Kendte tvillingetømrere havde egentlig sagt nej til at medvirke i tv-program – nu bliver de genkendt på gaden

Anders og Philip Gehl Larsen har det egentlig bedst udenfor rampelyset, fortæller de. Alligevel er de glade for, at det gik, som det gjorde.

Anders og Philip Gehl Larsen blev på et splitsekund kendte, da første sæson af 'Linde på Langeland' rullede over skærmen i foråret 2022.

Men det var faktisk tæt på, at de nu landskendte enæggede tvillinger slet ikke havde været at møde i programmet.

Det fortæller de i forbindelse med anden sæson af 'Linde på Langeland', hvor Sofie Linde og hendes familie ombygger og renoverer en stor villa i byen Snøde på Langeland.

Havde egentlig sagt nej

Det var ikke ukendt territorie for Anders og Philip Gehl Larsen at arbejde for Sofie Linde og Joakim Ingversen.

Parret havde nemlig tidligere brugt tømrerne til nogle håndværksmæssige opgaver i deres hjem, men da de købte huset på Langeland, sagde Anders og Philip oprindeligt nej tak til tv-delen.

- Vi ville jo rigtig gerne hjælpe dem med at sætte huset i stand, men vi ville være bag ved kameraet i kulissen, siger Anders Gehl Larsen.

Da optagelserne skulle i gang, fik de dog alligevel en mikrofon sat på tøjet, og så var de ligesom bare med alligevel, husker brødrene.

Og det har de faktisk været ret glade for.

For selvom der ifølge tømrerne ofte mangler en klar plan for ombygningen, og at arbejdsgangene af og til kan være udfordret af, at der også skal produceres tv, så er 'Linde på Langeland' noget af det hyggeligste ved deres job.

- Vi er virkelig glade for, at vi er med. For når man er på Langeland, så er det som at være en del af en stor familie, og vi hygger os virkelig med alle de skønne mennesker dernede, siger Philip Gehl Larsen.

Faktisk fortæller brødrene, at noget af det bedste ved, at de medvirker i 'Linde på Langeland', er alle de mennesker, som de har lært at kende, og at få lov at arbejde side om side med andre fagfolk, der er gode til deres håndværk.

- Vi går rundt blandt vvs'eren, smeden, de fantastiske naboer og andre skønne lokale dagen lang i de 3-4 uger, vi er dernede, og det er jo en gave, siger Anders Gehl Larsen.

Bliver ofte genkendt

Det har dog været til at mærke, at de endte med at medvirke i programmet. Særligt i disse dage, hvor 'Linde på Langeland' ugentligt ruller over skærmen.

De enæggede tvillinger bliver nemlig på daglig basis genkendt og hilst på.

- Det kommer jo i bølger, hvor meget vi bliver genkendt, men mens programmerne bliver vist, så sker det ret ofte, siger Anders Gehl Larsen.

Det gør dog ikke de to mænd noget. Faktisk er det altid positivt, når folk kommer og hilser.

- Men det er da lidt mærkeligt, for vi er jo bare helt almindelige håndværkere, siger Anders Gehl Larsen.

Et roligt liv på sjælland

31-årige Anders og Philip Gehl Larsen bor begge i deres fødeby Store Valby, der ligger nord for Roskilde på Sjælland. Her har de begge familier og børn.

Når de to gutter ikke er på Langeland for at hjælpe Sofie Linde og familien med at sætte deres gamle villa i stand, så arbejder de i deres eget firma.

Og efter deres tv-medvirken skorter det ikke på mulige arbejdsopgaver.

- Vi har fået ret mange henvendelser fra folk, der gerne vil have os til at lave håndværksmæssige ting for dem, siger Philip Gehl Larsen.

Men brødrene har indtil nu ikke haft mulighed for at tage ekstra opgaver ind.

- Vi har faktisk måttet takke nej til forespørgslerne, for vi havde rigeligt med kunder i forvejen, og vi har ikke noget ønske om at ekspandere, siger Philip Gehl Larsen videre.

De laver mange forskellige slags opgaver, når de ikke hjælper Linde-familien. Alt fra tilbygninger og kloakering til tømrerarbejde.

Det er stadig ikke offentliggjort, hvorvidt der kommer en tredje sæson af 'Linde på Langeland'. Du kan se programmet torsdag klokken 20 på TV 2, eller når du vil på TV 2 PLAY.