Først til verdens ende

En overraskelse ventede på dem, da brødre kom i mål i ’Først til verdens ende’

Brødrene beskriver beslutningen om at opgive sejren for i stedet at se VM med de lokale som den bedste afrunding på deres rejse.

Mandag sluttede tredje sæson af rejseprogrammet ’Først til verdens ende’ på TV 2.

I en højdramatisk afslutning lykkedes det søstrene Susie og Heidi Rasmussen at nå målet i Buenos Aires før vennerne Nicolai Klejs og Christian Vagn Uhre.

Det tredje og sidste holds ankomst til den argentinske hovedstad blev ikke vist på tv.

Brødrene Tue og Asger Ammundsen havde opgivet sejren og var i stedet blevet i byen San Salvador de Jujuy for at se Argentina møde Frankrig i VM-finalen i fodbold.

Da brødrene efter 45 dages rejse endelig ankom til slutdestinationen, ventede der dem dog en helt særlig overraskelse: deres mor.

- Vi stod i lobbyen og kiggede den anden vej, og så lige pludselig dukkede hun op bag os og prikkede os på skulderen. Vi blev mega overraskede, siger Asger Ammundsen.

Se videoen af Tue og Asger Ammundsens genforening med deres mor her:

Video: Katrine Skov Petersen

Perfekt afslutning

De københavnske brødre havde blandt andet meldt sig til ’Først til verdens ende’, fordi de ville starte et nyt kapitel af deres liv efter en periode, hvor sorgen havde fyldt alt.

Efter et hårdt og langt sygdomsforløb mistede brødrene deres far til kræft i 2020.

Mens savnet af deres far på mange måder var større, mens brødrene rejste mod verdens ende, var det klart deres mor, Pil Ammundsen, som de havde savnet mest af dem derhjemme.

Derfor beskriver de også genforeningen med hende som den perfekte afslutning på rejsen.

- Vi kunne ikke have fået en bedre overraskelse, siger Asger Ammundsen.

Men mens tårerne begyndte at trille hos Pil Ammundsen, så snart hun så sine sønner, var brødrenes reaktion en smule mere afdæmpet.

- Der kom ikke en særlig stor reaktion fra os, da vi først så hende. Vi var lige kommet i mål efter næsten 50 dages intens rejse, og vi var overvældede og trætte. Så vi reagerede først rigtigt på at se hende lidt senere, fortæller Tue Ammundsen.

Planlagt

Brødrene havde faktisk aftalt med deres mor, inden de rejste fra København, at hun skulle møde dem ved deres endedestination.

Ingen af brødrene havde dog forventet at se deres mor vente på dem i Buenos Aires.

- Vi havde regnet med, at vi først skulle planlægge det med hende, når vi kom i mål og fik vores telefoner, forklarer Tue Ammundsen.

Han havde dog alligevel i dagene op til afslutningen haft på fornemmelsen, at noget var på færde.

Produktionen havde nemlig ikke helt kunnet skjule, at noget skulle ske, og brødrene havde de seneste dage fået rigtig mange spørgsmål om deres mor. Og det måtte der være en grund til, tænkte Tue Ammundsen.

- Men det var overhovedet ikke sådan, at jeg regnede med, at det ville ske, siger han.

Jul med lilla hold

Pil Ammundsen blev i Sydamerika med sine sønner i tre uger. Det meste af tiden brugte de i Argentina, hvor de blandt andet tog en 27-timers bustur fra Buenos Aires til den vestlige by San Carlos de Bariloche.

Pil Ammundsen var dog ikke helt så vant til lange busture som sine sønner, så de endte med at flyve tilbage til den argentinske hovedstad.

I Buenos Aires fejrede den lille familie jul sammen med kæresteparret Fie Nygaard og Lucas Schweitz fra lilla hold.

Hverken de to brødre eller Fie Nygaard er særligt store julemennesker, så på trods af at de havde bestilt bord på en restaurant til julemiddag, endte de med at sidde udenfor på et gadehjørne og spise burger og drikke øl.

- Det var virkelig en dejlig jul. Det er en af dem, som man husker, siger Tue Ammundsen.

Den bedste beslutning

Genforeningen med deres mor var langt fra det eneste gode minde for brødrene på den sidste etape.

Faktisk beskriver de rejsen fra det sidste checkpoint i Bolivia til måldestinationen i Argentina som den perfekte afrunding på rejsen – på trods af at de hurtigt meldte sig ud af ræset mod førstepladsen og pengepræmien på 250.000 kroner.

Tue og Asger Ammundsen havde egentlig købt billetter fra byen San Salvador de Jujuy til endedestinationen Buenos Aires, men da de stod på busstationen, mødte de vennerne Nicolai Klejs og Christian Vagn Uhre.

Da det gik op for brødrene, at det andet par skulle med en tidligere bus end dem, valgte de derfor at ombooke deres billetter for at tage en senere bus, så de kunne se VM-finalen med de lokale.

Hverken dengang eller i dag er der nogen ærgrelse at finde hos brødrene over deres beslutning om ikke at gå efter førstepladsen.

- Det var nok den bedste beslutning, vi har taget på hele rejsen, siger Asger Ammundsen.

- Det kan godt være, at vi ikke vandt hovedpræmien, men til gengæld havde vi den vildeste dag sammen, og det har totalt overskygget, at vi faktisk kom på en tredje plads, tilføjer hans bror.

Mindes deres far

Beslutningen om at vægte VM-finalen højere end konkurrencen er brødrene sikre på, at deres far ville have forstået.

Og formentlig ville han have gjort det samme.

Fodbold har nemlig altid været et samlepunkt for Asger og Tue Ammundsen og deres far, og beslutningen var derfor i hans ånd.

- Det var den bedste måde at mindes far på. Jeg tror, at det havde været hans største drøm at stå med os i Argentina og se dem vinde VM, siger Tue Ammundsen.

Se hele sæsonen af 'Først til verdens ende' nu på TV 2 Play.