Da hans lillebror løb på banen i Italien, blev han ramt af en grim følelse

Peter Køhler Hjulmand drømte selv om at blive professionel fodboldspiller, men i teenageårene løb drømmen fra ham.

Hele familien Hjulmand var i maj 2022 rejst til den syditalienske by Lecce for at se Morten Hjulmand spille den hidtil vigtigste kamp i karrieren.

Lecce jagtede oprykningen til den bedste italienske række, Serie A, mod Pordenone.

Ved siden af Peter Køhler Hjulmand stod hans far, Jesper Hjulmand, på det sydende Stadio Via del mare, da de fik øje på hans lillebror, Morten Hjulmand, der var ved at løbe på banen.

- Det kunne lige så godt have været dig, sagde Jesper Hjulmand til Peter Hjulmand.

Og her ændrede stemningen sig.

For pludselig mærkede Peter Køhler Hjulmand en følelse i maven af misundelse over, at det var hans lillebrors drøm om en professionel fodboldkarriere, der var blevet til virkelighed, og ikke hans egen.

- Jeg sidder stadig og tænker: ”Hvorfor står jeg ikke i den situation? Det kunne godt have været mig”, lyder det i ’Go’ morgen Danmark’.

For ligesom Morten Hjulmand drømte Peter Hjulmand engang også om at spille på de helt store stadioner.

Selvom at hans drøm bristede for mange år siden, vækker brorens succes i dag en misundelse, som han tror, at mange kan genkende i både venne- og familierelationer men ikke taler om.

- Der er en tvetydighed nogle gange, når man står som storebror og ser sin lillebror opnå noget succes, og det er den drøm, man fælles har haft. Det tror jeg, at der er mange, der kan relatere til, siger Peter Hjulmand.

Havde samme forudsætninger

Der er bare tre år mellem Morten Hjulmand og Peter Køhler Hjulmand, og hele livet har de fulgtes ad.

De har spillet i mange af de samme klubber og haft de samme trænere, og som teenagere kæmpede de med de samme pubertære udviklingsproblemer.

Men som teenager begyndte drømmen at briste for Peter Køhler Hjulmand, der ikke udviklede sig i samme tempo som sine holdkammerater.

Han begyndte at opleve flere nederlag end sejre på banen, husker han.

- Der måtte jeg bare erkende, at det ikke var den vej, jeg skulle gå, forklarer Peter Køhler Hjulmand.

Samtidig begyndte han at få øjnene op for det mere normale teenageliv med fester og piger, og fodbolden kom ikke længere i første række, forklarer han.

Alligevel stod han mange år efter med en knude af misundelse i maven, da han efter kampen i Lecce kunne kramme sin bror og ønske ham tillykke med oprykningen til Serie A.

Afstemning

Har du oplevet følelsen af misundelse, som Peter Køhler Hjulmand beskriver?

Rejste til Italien for at snakke

Peter Køhler Hjulmand har valgt at fortælle om sin følelse af misundelse over lillebrorens succes i Politiken, hvor han lige nu er praktikant.

Da han på studiet fik idéen til artiklen i foråret, valgte han at rejse ned og tale med Morten Hjulmand om de følelser, der første gang ramte ham på stadionet i Lecce.

Morten Hjulmand havde allerede en fornemmelse af, at følelserne gemte sig i Peter Køhler Hjulmand.

Derfor var han glad for, at han åbnede op om dem, fortæller han i ‘Go’ morgen Danmark’:

- Jeg synes altid, at det er en god idé i de tætte relationer, og at man sætter ord på de følelser, man har, og de tanker man går med. Så jeg var rigtig glad for, at jeg har en storebror, der gider at dele sådan nogle følelser med mig, der godt kan være lidt ømme, lyder det fra Morten Hjulmand.

For ham har snakken om misundelse givet ham et tættere bånd til sin storebror, og han håber, at andre måske kan spejle sig i dem.

- Jeg er rigtig glad for, at han har delt det her med mig, for så kan jeg også dele nogle ting med ham, lyder det.

”Han fortjener det så meget”

Da Morten Hjulmand for mindre end to uger siden havde debut på A-landsholdet, var Peter Køhler Hjulmand at finde på lægterne i Parken til det, han kalder en ”euforisk oplevelse”.

Men noget havde ændret sig for ham, siden han første gang mærkede knuden af misundelse i Italien.

- Misundelsen har ikke været så stor, som da jeg oplevede den nede i Lecce, og Mortens drøm blev en realitet. Han fortjener det så meget, lyder det.

I Parken lykkedes det Morten Hjulmand at score et mål i sin debutkamp mod San Marino, som så senere blev annulleret.

Og der har Peter Køhler Hjulmand selvfølgelig en kæk kommentar til sin lillebror:

- Jeg har ikke fået debut mod verdens dårligste landshold. Det er kun der, at han kan få debut, og dem kunne han ikke engang score mod, siger han med et glimt i øjet.

Se hele indslaget fra 'Go' morgen Danmark' på TV 2 Play.