TV: Haveekspertens overraskende råd mod ukrudt

Nogen vil måske sige, at det er tidligt at starte allerede i februar, men der er faktisk mange fordele ved at begynde at gøre haven forårsklar så tidligt på året.

Der er nemlig meget tid at spare ved at brænde ukrudtet af med en gasbrænder, selvom det ikke er begyndt at spire endnu, ifølge gartner Susie Helsing Nielsen fra Økologiens have.

- For nogle ukrudtsplanters vedkommende, så smider de frø hele vinteren, men ellers ligger der et kæmpe depot fra efteråret, hvor alle planter visner ned. Og de ligger jo her og venter på, at der kommer varme. Lige så snart varmen kommer, så eksploderer de, men hvis man lige giver dem en tur med gasbrænderen, så springer cellerne inde i ukrudtsfrøene, og så kan de ikke spire, fortæller Susie Helsing Nielsen.

Se klippet øverst i artiklen, hvor du kan høre mere, om hvordan du kommer på forkant med de uønskede planter.

Se også resten af tirsdagens Frihuset på TV 2 Play, hvor der er flere gode råd til at gøre haven forårsklar.

Deeplink til frihuset: http://play.tv2.dk/tv/dokumentar/frihuset/4-februar-2014-1-78329/

ADGANG TIL TV 2 PLAY

Tilgår du denne artikel fra en smartphone eller tablet skal du åbne vores TV 2 Play-app for at se det. Hvis du ikke har den, kan den hentes gratis i App Store (iPhone/iPad/IPodTouch), Google Play (Android 4.x) eller Marketplace (Windows Phone/Windows 8).

Hvis du ikke allerede er tilmeldt TV 2 Play, kan du gratis oprette dig som bruger på play.tv2.dk. Første måned er gratis.