Gartner anbefaler: Her er de bedste havebøger

Hvis du er nybegynder udi havearbejde og gerne vil have lidt vejledning til, hvordan du kommer godt fra start, kan du med fordel investere i lidt læsestof om emnet.

Det foreslår Anja Barfod, der er gartner og har en stor del af æren for den store, flotte have, der omgiver Frihuset.

- Hvert år bliver der udgivet et hav af nye havebøger, så der er nok at vælge imellem, fortæller Anja Barfod.

Hun har selv læst rigtig mange bøger om krydderurter, blomsterfrø og omplantning, så hun ved alt om, hvad der skal til, for at en havebog er værd at investere i. Og i år er der en særlig trend indenfor genren, idet rigtig mange af bøgerne har fokus på såkaldt ”urban gardening”.

- Den her trend går ud på, at man jo sagtens kan slippe sit indre havemenneske løs, selvom man bor i lejlighed inde i byen, forklarer Anja Barfod med henvisning til, at flere af bøgerne handler om, hvordan man eksempelvis kan plante frugttræer i potter eller dyrke krydderurter i sin altankasse.

Hvis man kan lide at læse havebøger, er der altså al mulig grund til at gå på indkøb efter nogle af de nyeste udgivelser. Anja Barfod har dog en lille advarsel til aspirerende haveentusiaster: Man kan nemlig let få præstationsangst, når man ser bøgernes billeder af flotte, veltrimmede køkkenhaver med planter, der står i snorelige rækker – men man må ikke lade sig afskrække.

- I de her haver er der jo ikke skyggen af ukrudt, og sådan er det altså ikke i virkeligheden, understreger Anja Barfod.

I videoen over artiklen kan du få alle gartnerens anbefalinger, og du kan også høre, hvilken type læsestof Anja Barfod selv har liggende på natbordet.

Du kan også se hele mandagens udgave af Frihuset på TV 2 PLAY.

Hvis du ikke allerede er tilmeldt TV 2 PLAY, kan du gratis oprette dig som bruger på www.tv2play.dk. Første måned er gratis.