Bolig

Sådan får du hurtigt en lækker køkkenhave

Frihusets faste gartner har helt styr på, hvordan man anlægger en køkkenhave, og hun deler gerne ud af sine erfaringer.

Det behøver slet ikke være svært eller tidskrævende at få gang i en god køkkenhave, fortæller gartner Anja Barfod, der til daglig står for at holde haven og de grønne arealer omkring Frihuset på TV 2 FRI.

- Man kan sagtens bare gå en tur i havecentret eller i supermarkedet og købe udplantningsplanter, der er klar til at blive sat i jorden med det samme, forklarer gartneren.

Der kan ganske vist typisk være penge at spare, hvis man starter fra bunden og køber frø, som man sår i en bakke derhjemme og flytter udendørs, når planterne er kommet op, men ifølge gartneren er det en udmærket løsning at købe planter, der er klar til udplantning i det øjeblik, de forlader butikken.

I den forbindelse er der dog én ting, som man skal være meget opmærksom på, når man står i forretningen og skal vælge sine planter, fortæller gartneren.

- Man skal sørge for at sikre sig, at planten er rigtig saftiggrøn, inden man køber den. Den må ikke bare være lysegrøn, for det kan være tegn på, at den er undergødet.

Anja Barfod forklarer videre, at der også i nogle tilfælde kan være penge at spare, hvis man køber sine udplantningsplanter i et supermarked frem for på planteskolen, men hun har en vigtig advarsel til seere, der er overvejer at vælge denne løsning.

- Det der med at købe udplantningsplanter, der står på et stativ på et vindomsust gadehjørne – det skal man bare lade helt være med!, understreger hun og forklarer, at planter som flyttes direkte fra det varme væksthus og ud på supermarkedernes stativer får den værst tænkelige start på livet.

I klippet over artiklen kan du få gartnerens gode råd om, hvad du skal være opmærksom på, når du køber ind til din nye køkkenhave.

Du kan også se hele dagens udsendelse fra Frihuset på TV 2 PLAY og blive endnu klogere på, hvad du skal vide, når du anlægger køkkenhave.

Hvis du ikke allerede er tilmeldt TV 2 PLAY, kan du gratis oprette dig som bruger på www.tv2play.dk. Første måned er gratis.