Bolig

Bjarne Riis’ luksusvilla og 10 andre drømmeboliger til salg lige nu

I samarbejde med Hans Lilienhoff, der sælger liebhaverboliger i hele Danmark, har vi fundet 11 lækre boliger, der kan købes eller lejes lige nu. Nogle af dem er du måske for gammel til. Andre har du rent faktisk råd til. Og så er der dem, du bare kan drømme om.

Læs også: Vince Vaughns hus til salg: Så fesent boede 'True Detective'-stjernen

Studerekammeret 

På en af landets dyreste adresser nord for København, ligger P. Carl Petersens kollegium, et af de smukkeste palæer langs Øresund. Værelserne har panoramaudsigt over vandet. Bygningen blev doneret til kollegium i 1945, da ejeren, Peter Carl Petersen, døde. 

”Udsigten over Øresund, på en adresse de fleste kun kan drømme om, gør kollegiet ganske unikt. Samtidig er bygningen i sig selv særlig. Tidløs arkitektur, der også er smuk om 50 og 100 år. At leve her under studiet er once in a lifetime, og man kan vel nærmest ikke undgå at få bedre karakterer, når man bor her,” siger Hans Lilienhoff.

Huset er i dag et kollegie for studerende.

Fyrtårnet

Kelsnor fyr på Langeland er stadig i brug. Og den tilhørende tjenestebolig ligeså. Egen strand, enorm naturgrund og et stykke historie som bolig. Samtidig er der fra boligen adgang til fyrtårnet.

”Om natten fejer lyskeglen over himlen i et spektakulært skue, men uden at genere huset. Og oppe i tårnet er udsigten enestående,” siger Hans Lilienhoff.

Læs også: "Ejendomsmarkedet er ved at østerbroificere København"

Det moderne

Bjarke Ingels er dansk arkitekturs guldfugl. Inden han begav sig uden for landets grænser, designede han 8-talletpå Amager. Navnet afspejler bygningens form set fra luften. 

Hans Lilienhoffs kommentar: 

”Det var en pløjemark, og der var ingen grund til at bygge noget almindeligt. Bjarke Ingels havde alle muligheder for at tænke ud af boksen, og han gjorde det. Alle lejlighederne har skøn udsigt, og det at bevæge sig rundt på de bugtede gange er en oplevelse i sig selv.” 

Flugten fra civilisationen

Anholt blomstrer op om sommeren med landets måske lækreste badestrande. En enorm ørken, og et rigt dyreliv er at finde på Kattegats perle. Og om vinteren er der fred som få andre steder. På Østervej ligger dette sommerhus. Ægte bindingsværk og stor naturgrund. 

”Det her er originalt. Det er lige før vi kan dufte fiskeren, der slider for sin familie. Ordet charmerende er på sin plads. Det er nok værd at bemærke, at et køb næsten kræver disponering over en propelflyver. Dermed bliver det et noget eksklusivt køb,” vurderer Hans Lilienhoff.

Læs også: 30 steder du bør besøge inden du bliver 40

Prinsessedrømmen

Staarup Hovedgaard ligger tæt på Skive og blot 5 minutter fra byens flyveplads. Der er 1560 kvadratmeter, bolig og plads til ikke mindre end 50 parkerede biler. Egen allé, og naturligvis en gennemført park på adskillige tønder land følger med. 

Hans Lilienhoffs kommentar:

”Den romantiske drøm om et klassisk slot, som en lille pige ville tegne det. Stuerne er som i 1554, da slottet blev opført. Tykke mure, store stuer. En lang række detaljer er bevaret, herunder malerier malet direkte på loftet. Mere autentisk, historisk og smukt bliver det næppe.”  

Direktørens domicil

Tjenesteboligen ved Maribo sukkerfabrik fulgte med i direktørens gage. I dag er fabrikken lukket, men det er villaen ikke. Den indeholder ikke mindre end 780 m2 bolig, og prisen er bemærkelsesværdigt lav -  4.75 million lyder regningen på. 

”Området har ikke mange villaer af denne kaliber. Samtidig er det et hus med historie, fra dengang samfundet var mere klassedelt. Det er direktørens hjem, hvilket afspejler sig i materialer og indretning – lækre træpaneler, stor hall, master bedroom, og så den store luksus: Egen, indendørs swimmingpool,” fortæller Hans Lilienhoff.

Læs også: Otte hoteller med overjordisk god udsigt 

Den dyre

I en – mildt sagt – lidt anden prisklasse finder vi Damgaards gamle villa på AN Hansens Allé i Hellerup. 68 millioner skal der hostes op med for herligheden, der måler 686 m2 og er placeret på en 1714 m2 stor grund. 

Hans Lilienhoff:

"Boligen kombinerer utallige positive facetter. Udsigt, stor grund. Lækker arkitektur. Og så er der en række faciliteter, vi kun ser i whisky-klassen: Lift til speedbåd og skinner til jetski. Herudover indeholder huset de vanlige klassiske luksusdyder. Inklusive lækker vinkælder.” 

Møllen

Bølling Mølle i det jyske trekantområde er en bygning for sig. Den gamle mølle er fuldt istandsat. Prisen er omkring 1,7 million for et hjem, der hører til i den excentriske ende af skalaen.

Hans Lilienhoff siger

”Lysindfaldet er perfekt, og så er der alle de skønne mure, der bare hele tiden er runde. Det her er stemning, hele vejen igennem!”

Central beliggenhed. I ramme alvor

”Centralt beliggende” er for de fleste ejendomsmæglere et noget elastisk begreb. Men det kan nok forsvares til at betegne denne lejlighed midt i Fiolstræde for central. 133 m2 til en pris på 5 millioner. Bygningen er fra 1877 og fredet. Det betyder i øvrigt, at der ikke betales ejendomsskat. Hans Lilienhoff:

”Egentlig er lejligheden i sig selv ikke spektakulær. Men den er i nærheden af alt. Butikker, cafeer, kultur og restauranter. Samt ikke mindst 2-3 minutters gang fra Nørreport. Endelig er der plads til en hel familie – ergo, den er et alternativ til et hus i forstaden.”  

Læs også: Bizar bolig: Seks flippede hoteller i USA 

Das boot

Husbåde fås i mange udformninger. Denne er beliggende på Christianshavn, og adskiller sig ved at være bygget som en rigtig båd. Ikke en pram, men en båd. 

”Her er der tale om et gennemført koncept. Det ydre er en båd, en rigtig båd. Det indre er luksuriøst designet og indrettet med de faciliteter, som et hus skal byde på. Dermed har vi den perfekte duet – en husbåd, " siger Hans Lilienhoff.

Ørnereden

Bjarne Riis har sat sin villa ved Vejle Fjord til salg. Prisen er 17 millioner kontant, og det bemærkes at den månedlige ejerudgift er over 25.000 kroner. Grunden er på hele 7,2 hektar.

”Denne pragtejendom er helt oppe at ringe på liebhaverskalaen. Den er gennemført i enhver henseende og i en kompromisløs kvalitet. Oven i købet er både bygningsmassen og beliggenheden unik. En fantastisk, meget smuk naturgrund, der med sine bakker komplimenterer den lige så smukke Toscana – inspirerede villa. Dette hus er uden sammenligning,” mener Hans Lilienhoff.

Fyn er fin

45 kvadratmeter fylder dette sommerhus. Prisen er 1,7 million, men så er der også udkig over det sydfynske øhav og ikke langt til en ganske fin badestrand. Et naturskønt område, der er meget lidt spoleret af turisme. 

”Et fint, lille sommerhus med mange muligheder. Eldorado for surferen og lystfiskeren. Charmen ved det her hus er området, som ikke er et klassisk sommerhusområde,” siger Hans Lilienhoff. 

Læs også: Ure enhver mand bør kende: motorsportsuret

Læs også: Sådan får du mad i en hel uge med kun 9 madvarer

Læs også: Bo ekstra godt: Seks ekstremt luksuriøse hoteller