Bolig

Få guiden: Sådan opbevarer du bedst tøjet i garderoben

Er du også i tvivl om dit rene vasketøj skal på hylden eller på en bøjle? Så giver vi dig her en komplet guide til, hvordan du behandler dit tøj bedst, så det holder længst muligt.

Dette tøj skal på bøjle:

Bluser i silke, 100 % bomuld, viskose, satin og fløjl

Hæng altid bluser på stærke, solide bøjler der ikke laver mærker i tøjet. Prøv også bøjler i velour, som gør, at tøjet har sværere ved at falde af. Er der knapper i blusen, så sørg for, at den øverste knap er lukket. Det forhindrer nemlig folder i kraven. 

Stofbukser

Brug klemmebøjler til at hænge stofbukserne ved livet eller ved buksekanterne (så de hænger vertikalt), eller fold dem og hæng dem over en bøjle med stang. 

Kjoler og jumpsuits

Hæng altid dine kjoler og jumpsuits vertikalt på bøjler - undtagen hvis de er tungt besmykkede. 

Læs også: Få IN’s guide til de lækreste ankelstøvler til efteråret.

Jakker (læder, ruskind, dun), frakker og blazers

Blazere og jakker kan hænges på almindelige bøjler, men tunge frakker vil have bedst af at blive hængt på større og mere robuste, kurvede bøjler, som kan bære deres vægt og holde på frakkens form.

Nederdele i særlige materialer

Plisserede nederdele, silkenederdele, ruskindsnederdele og lædernederdele bør hænges ved livet med klemmebøjler.

Læs også: Stine Goya holder lagersalg. Se hele listen med lagersalg dette efterår på Elle.dk

Dette tøj skal foldes sammen:

Sweaters

Selv med helt tynde bøjler, kan uld, kashmir og angora give sig og strækkes, når det bliver hængt på bøjle. Hvis du ikke har mere hyldeplads i skabet, kan du dog folde din sweater på langs og hænge den over en bøjle med stang. 

Casual nederdele

Denim nederdele og nederdele i tyk strik kan foldes og lægges på hylden. Alternativt kan du også hænge den over en bøjle med stang. 

Tunge bukser

Jeans, fløjlsbukser og læderbukser: Disse er tykke nok i materialet til at stoffet ikke bliver rynket, når bukserne bliver foldet. 

Læs også: Kender du de sunde chiafrø? Læs på IN.dk, hvordan du kan bruge dem i din hverdag.

Besmykkede aftenkjoler

Hvis din aftenkjole er tung pga. udsmykningen på kjolen, holdes formen på kjolen meget bedre, hvis den foldes løst, frem for at kjolen bliver hængt på bøjle. Kom den i silkepapir og i en æske, for at bevare den bedst muligt.

T-shirts

Alle kortærmede og langærmede t-shirts kan foldes og lægges i skabet.

Kilde: Stylecaster

Artiklen blev oprindeligt publiceret på IN.dk