Bolig

Sådan gør du nemt en designstol op til 20 procent mere værd

Har du en skrammet designstol i eg stående, kan du nemt gøre den pæn igen.

Om 'Sæt pris på dit hjem'

I TV 2's boligprogram 'Sæt pris på dit hjem' bliver der sat fokus på de ukendte ’skatte’, som findes i mange danske hjem. I programmet kan du se, hvordan det går for sig, når tre professionelle opkøbere går på jagt i en helt almindelig dansk bolig og afgiver hemmelige bud på alt, hvad de finder interessant. Alt er til salg, og skuffer, skabe, lofter bliver endevendt, og i hvert program afholdes en budrunde, hvor ejeren af huset og de tre opkøbere mødes til en kamp om priserne. I sidste ende er det sælger, der afgør, om prisen er god nok til, at tingene skal gå videre og gøre glæde i et nyt hjem.

Der er kamp til stregen, når professionelle opkøbere går på jagt efter skjulte skatte, der gemmer sig i danskernes hjem.

I sæsonens første afsnit af TV 2-programmet 'Sæt pris på dit hjem' lykkes det opkøberen og møbelmanden Thomas Schlosser at købe fire y-stole.

Du kan se snigpremieren, hvis du trykker på linket herunder.

Thomas Schlossers køb er ikke tilfældigt, for han er ekspert i at spotte patinerede møbelklassikere, som han kan sætte i stand, så de bliver mere værd.

Ifølge møbelmanden kan selv små renoveringer forøge møblernes værdi med mellem 10 og 20 procent, og når der er tale om dyre designklassikere, bliver det til et pænt overskud, når møblerne skal sælges videre, lyder det fra møbeleksperten.

I videoen herunder kan du se et klip fra programmet.

Det skal du bruge
Er der tale om designstole som y-stolene, som Thomas Schlosser køber i programmet, kan en plettet stol blive mellem 395 og 790 kroner mere værd, hvis man kan fjerne pletter og mærker fra stolen. Og det kan man, fortæller møbelmanden.

Stolenes naturflet kan man ikke selv gøre så meget ved, men hvis det er en stol i eg, kan man gøre den pæn igen.

Det kræver bare en klud, et par grydesvampe og en spand med sæbevand, lyder det fra Thomas Schlosser.

Metoden er nem. Hordan man gør, kan du se i videoen øverst i artiklen.