Bolig

Dette trick kan gøre din læderstol et par tusinde kroner mere værd

Du kan nemt gøre dine gamle lædermøbler pæne igen. En hurtig behandling kan gøre en fin designstol flere tusinde kroner mere værd.

Der er kamp til stregen, når  professionelle opkøbere går på jagt efter skjulte skatte, der gemmer sig i danskernes hjem.

I sæsonens tredje afsnit af TV 2-programmet 'Sæt pris på dit hjem' lykkes det opkøberen og møbelmanden Thomas Schlosser at købe en Svane-stol af møbeldesigneren Arne Jacobsen i sort patineret læder.

Om 'Sæt pris på dit hjem'

I TV 2's boligprogram 'Sæt pris på dit hjem' bliver der sat fokus på de ukendte ’skatte’, som findes i mange danske hjem. I programmet kan du se, hvordan det går for sig, når tre professionelle opkøbere går på jagt i en helt almindelig dansk bolig og afgiver hemmelige bud på alt, hvad de finder interessant. Alt er til salg, og skuffer, skabe, lofter bliver endevendt, og i hvert program afholdes en budrunde, hvor ejeren af huset og de tre opkøbere mødes til en kamp om priserne. I sidste ende er det sælger, der afgør, om prisen er god nok til, at tingene skal gå videre og gøre glæde i et nyt hjem.

Selvom stolen er slidt, betyder det ikke, at den er mindre værd, end da den blev købt. Tværtimod.

Slidt læder kan være meget værd
Har man en gammel designklassiker stående, kan den være meget mere værd, end det en tilsvarende stol koster fra ny i dag, fortæller Thomas Schlosser. 

Patineret læder - slitagen efter flere års brug - kan nemt gøre en gammel designstol to til tre gange mere værd, end hvis man køber en ny stol, lyder det.

Det kræver dog, at man behandler sine møbler løbende og korrekt, hvis man vil bevare værdien på sine lædermøbler, lyder det fra møbeksperten.

En klud, farve og læderfedt
Har man en gammel designstolen som svane-stolen fra Arne Jacobsen, kan man med fordel forsøge at give læderet en behandling i stedet for at lade den ombetrække.

Det tager kun et par minutter, og det kan gøres med en klud, farvemiddel og en omgang læderfedt.

Øverst i artiklen kan du se, hvordan Thomas Schlosser giver en PK22-lænestol af møbeldesigneren Poul Kjærholm nyt liv. 

En forsigtig vurdering er, at en stol som PK22-lænestolen stiger med mellem 1.880 og 3.760 kroner i værdi efter ens sådan behandling.