Bolig

Kæmpevilla ved søerne: Er dette Københavns bedste beliggenhed?

Mange drømmer om en stor villa med tilhørende mega-have midt i København. Her kan du møde en familie, der har netop det.

Mange københavnere har sendt lange blikke efter de store villaer, der ligger rundt om søerne i indre København. Og særligt det hus, Pernille Sams besøger i ‘Huse der aldrig kommer til salg’, må have indkasseret mange misundelige blikke. 

Der er nemlig ikke kun tale om en helt forrygende villa med en lang historie. Huset har også en imponerende og stor have, der ligger helt op til de københavnske søer på grænsen til Frederiksberg.

I programmet bliver Pernille Sams budt indenfor hos familien Mürsch, der siden 1940 har ejet ejendommen på Vodroffsvej midt i Købehavn.

Huser tre familier

Huset blev bygget i 1940 af Johnny Mürsch. Og det er hans tre børn, Bonnie, Judy og Peter, der i dag bor i den fredede villa. Her har de tre søskende hver deres etage i det 440 kvadratmeter store hus.

Af de tre er det Judy Mürsch, der tager sig af villaens rosenhave. Søskendeparret er nemlig meget bevidste om, at mange mennesker hver dag går forbi villaen og kigger ind - og måske drømmer om, at det var dem der boede der. 

- Mange mennesker kigger ind, som går oppe ved den offentlige park. De kan følge med i sæsonen. Det er til stor glæde. Så kan de eksempelvis se, der er kommet vintergækker eller andre blomster, fortæller søstrene Judy og Bonnie. 

- Det samspil er godt, fordi vi vil også gerne give noget tilbage. 

Helt speciel have

I haven er der over 200 slags roser. Og de skal passes. For selvom man bor i en eksklusiv villa på en af de allermest mondæne adresser i København, slipper man ikke for en af de største have-plager herhjemme. 

- Desværre har vi fået dræbersnegle. For syv år siden så jeg dem oppe ved søerne. Jeg håbede bare, de ikke kom her. Men det er de, siger Judy, der sætter en ære i at holde orden i haven. 

- Det er dejligt, at andre kan få oplevelsen. Det lægger vi vægt på. Det kan ikke være offentligt, for så kan vi ikke bevare det på den her måde. Men kigget herind er dejligt for de forbipasserende, siger Bonnie. 

Se villaen indefra

De to søstre viser også Pernille Sams rundt inde i huset, hvor mange af de oprindelige møbler stadig står i de gamle stuer.

Og fra huset er der også udsigt over både haven og søerne. Du kan komme med ind og se mere af huset i programmet ‘Huse der aldrig kommer til salg’ på TV 2 Play

I programmet kan du også møde familien Futtrup, der har et sommerhus ved den jyske Vestkyst, som er opført 2. Verdenskrig - og derfor bygget af genbrugstræ fra en flygtningelejr.