Bolig

Så nemt bliver en designstol meget mere værd

Med simple tricks kan du få flere tusinde kroner mere for gamle designmøbler, hvis de skal sælges.

I 'Sæt pris på dit hjem' følger vi tre professionelle opkøbere, som går på jagt i en dansk bolig og afgiver hemmelige bud på alt, hvad de finder interessant.

I sæsonens sjette afsnit af TV 2-programmet lykkes det opkøberen og møbelmanden Thomas Schlosser at købe en Kinastol af møbeldesigneren Hans J. Wegner.

Thomas Schlosser ender nemlig med at vinde budrunden på Kinastolen, og må slippe med 13.000 kroner. Et køb han er svært tilfreds med.

- 13.000 kroner er helt fint. Det er noget, der er godt salg i - og det var med naturlæder og det hele, så jeg er yderst tilfreds, siger Thomas Schlosser efterfølgende om købet.

Læderet er nøglen til profit

Og med sæbespåner og naturfedt er Thomas Schlosser klar til at gøre stolen mere værd – han kunne efter behandlingen sætte yderligere 2000 kroner på prisskiltet.

Om 'Sæt pris på dit hjem'

I TV 2's boligprogram 'Sæt pris på dit hjem' bliver der sat fokus på de ukendte ’skatte’, som findes i mange danske hjem. I programmet kan du se, hvordan det går for sig, når tre professionelle opkøbere går på jagt i en helt almindelig dansk bolig og afgiver hemmelige bud på alt, hvad de finder interessant. Alt er til salg, og skuffer, skabe, lofter bliver endevendt, og i hvert program afholdes en budrunde, hvor ejeren af huset og de tre opkøbere mødes til en kamp om priserne. I sidste ende er det sælger, der afgør, om prisen er god nok til, at tingene skal gå videre og gøre glæde i et nyt hjem.

Det er især vigtigt, at patineret læder behandles løbende og korrekt, hvis værdien på møblerne skal bibeholdes. Ifølge Thomas Schlosser er det med den omtalte Kinastol nemt at gøre læderhynden flot igen.

- Læderet er meget sart, fordi det er ubehandlet. Derfor er det vigtigt med behandlingen, så den på sigt får det rigtige look og den rigtige cognacfarve, siger Thomas Schlosser

Kinastolen er designet af den danske møbelarkitekt Hans J. Wegner, og den første udgave kom i 1943. Han fik inspirationen fra de oprindelige kinesiske stole fra 1600 til 1700-tallet, og i dag koster en nyproduceret stol i omegnen af 40.000 kroner og op efter.

Men det er ikke kun læderhynderne på de klassiske designikoner, som kan hive en fortjeneste hjem ved at lægge lidt knofedt i projektet – især gamle møbler i eg kan også nemt gøres pænt igen: