Fra leverpostej til festfyrværkeri: 4 tips til at peppe dit køkken-alrum op

Er dit køkken-alrum hvidt, upersonligt og bliver det til tider lidt for hverdagsagtig? Så får du her et par simple tips til at peppe det hele op.

Vi bruger store dele af hverdagen og livet i vores køkken-alrum. Vi spiser, arbejder, tegner med børnene eller nyder et glas vin i godt selskab. Men nogle gange kan køkken-alrummet bære præg af at være lidt for meget leverprostejshverdag. 

Derfor kiggede boligeksperten Louise Dorph-Petersen forbi 'Go' morgen Danmark' for at give fire simple tips til at peppe rummet op. 

- Jeg tror hurtigt, at køkken-alrummet bliver sådan et hverdagsrum, hvor vi glemmer at putte lidt liv, glæde og festlighed ind i. Det kan meget nemt blive lidt sterilt, så det kun er saltet, pebberet og olien der står på bordet, og det synes jeg er ærgerligt, for det er et rum, som man er rigtig meget i, siger Lousie Dorph-Petersen i 'Go' morgen Danmark'. 

4 simple tips til at peppe dit køkkenalrum op

Mal et stykke af væggen

For at undgå det hvide og steriliserede udtryk i køkken-alrummet kan man male et lille stykke af væggen. Det har boligekspert Louise Dorph-Petersen gjort i sit eget køkken. 

Lav jeres egen kunst

Har I ikke råd til store kunstværker eller er så kreative selv, så er der hjælp af hente. Et simpelt stykke stof og en ramme kan nemlig ende som en fremragende vægdekoration. 

Del spisebordet op i 'hverdag' og 'fest'

For at gøre jeres spisebord mere festligt, kan man dele spisebordet op i en del, som man bruger til hverdag, og en mere fin del med dug, blomster og keramik. 

Blomster giver farver og lys

Er køkkenalrummet hvidt og trist, kan man altid peppe det op med en plante eller en buket blomster.