Bolig

Danmark blegner i forhold til: Svensk luksuslejlighed solgt for gigantbeløb

Tagterrasse i svensk luksuslejlighed, der er blevet solgt for 83 millioner danske kroner. Eklund Stockholm New York / Eklund Stockholm New York

En svensk luksuslejlighed er blevet solgt for et rekordbeløb i Stockholm. Den er knap 60 millioner kroner dyrere end den danske rekord.

Dem, der synes, at boligpriserne i hovedstadsområdet er tårnhøje, skal ikke kigge på luksusboligmarkedet over sundet. 

Her er to sammenlagte lejligheder i den svenske hovedstad Stockholm blevet solgt i december for en rekordsum af 83 millioner danske kroner (104,5 millioner svenske kroner), skriver Boliga.dk.

Til sammenligning blev den største lejlighedshandel på dansk jord indgået i 2008 til en pris på 'blot' 24,65 millioner kroner.

Den svenske luksuslejlighed består af to lejligheder, der er slået sammen og som har en samlet størrelse på 418 kvadratmeter.

30-årig ur-millionær står bag

Den heldige køber er ifølge Affärsvärlden den 30-årige mangemillionær Filip Tysander, der har skabt en formue på urvirksomheden Daniel Wellington, som han grundlagde i 2011.

Han kan se frem til at bo i ”den mest spektakulære ejendom nogensinde i Stockholm”, som mægleren bag salget, Niklas Berntzon fra Eklund Stockholm New York, formulerer det til Boliga. 

Boligen ligger på toppen af Hotel Continental, og den klar til indflytning den 1. juli. Den byder blandt andet på en 360 graders panoramaudsigt over den svenske hovedstad, vinduer fra gulv til loft, stor tagterasse, elevator, roomservice og en receptionist. 

Stuen i den svenske luksuslejlighed har en blændende udsigt over Stockholm.

I Danmark er ni ud af ti af de dyreste lejligheder for tiden beliggende i København. Den dyreste udbudte lejlighed på landsplan er en penthousebolig i The Silo-projektet i den københavnske bydel Nordhavn.

Her lyder mæglerens prisforslag på 32 millioner kroner ifølge Boliga.