Bolig

Nybyggerne-Johan mistede kæreste i trafikulykke: Kørt ned af vanvidsbillist

Han mistede både sin kæreste og sin gode ven i en voldsom trafikulykke. Nu fortæller Johan fra 'Nybyggerne' om at komme videre efter sorgen.

De skulle blot ned og leje videofilm, den oktoberaften for knap 12 år siden. Men med ét blev livet ændret for altid.

Den aften mistede Johan Berlin fra TV 2-programmet ’Nybyggerne’ både sin daværende kæreste, Katrine, sin gode ven Jakob samt Jakobs ufødte datter, da de blev kørt torpederet af en ung bilist på Frederikssundsvej i Brønshøj, der kørte ræs. Johan Berlin selv og hans veninde, den gravide Mette, overlevede den voldsomme påkørsel, men ulykken har sat dybe spor i Johan Berlin.

Det fortæller han i onsdagens afsnit af ’Nybyggerne’.

Hver dag er en gave

- Hver dag er for mig en gave. Jeg var så heldig ikke at blive ramt af bilen. Det har ændret alt i mig. Hele mit liv er blevet vendt på hovedet efter den oplevelse. Jeg stoppede med mine studier og mit arbejde, og jeg gik til psykolog i et års tid, siger Johan Berlin i programmet og fortsætter:

- Jeg har truffet et valg om, at jeg ikke gider have dårlige dage, og jeg gider ikke være sur over småting. Det skal virkelig gå galt, før jeg bliver i dårligt humør, siger han.

Livet skal leves fuldt ud

I ’Nybyggerne’ dyster han sammen med hustruen Christel mod tre andre par om at istandsætte et hus helt fra bunden og i sidste ende vinde huset, der har en værdi af 3,4 millioner kroner. 

I programmet har man kunnet se, hvordan Johan og Christel ikke alene formår at holde humøret højt, selv når presset er allerstørst. De er også altid åbne og ærlige over for hinanden, når de er frustrerede eller kede af det.

De har også ved flere lejligheder prioriteret at bruge tid på at være sammen med deres børn fremfor at finpudse de sidste detaljer i boligen. En helt naturlig konsekvens af ulykken i 2004, fortæller Johan Berlin.

- Jeg brugte meget tid på at tænke over, hvad jeg ville med livet. Nu har jeg fået en chance til og blev enig med mig selv om, at livet skal leves fuldt ud.

Læs mere om deltagerne i 'Nybyggerne'

Hvem kan ALT selv, hvem elsker træ, hvem elsker 50’erne, og hvem har nærmest ingen erfaring med at bygge selv? Få svarene her.

Rødt hus: Rikke og Peter

Rødt hus: Rikke og Peter

Rikke og Peter bor i Aabenraa i Sønderjylland sammen med deres tre børn: Emma, Emil og Elina. De er gift og har været sammen i femten år. Rikke er billedkunstner med eget galleri, mens Peter arbejder som kok. De drømmer om at forlade deres lejebolig, vinde drømmehuset og starte en restaurant sammen.

De mener, at de kan lave stort set ALT selv. Peter er dygtig til håndværk, mens Rikke står for hjemmets indretning. Parret blander moderne og rå elementer i deres indretning og bygger gerne selv møbler til hjemmet.

Du kan følge og 'like' Rikke og Peters Facebookside HER.

Foto: TV 2

Gult hus: Christel og Johan

Gult hus: Christel og Johan

Christel og Johan bor i Helsingør med parrets to fælles børn Asta og Carl, samt teenagedatteren Cecilia, som Christel har fra et tidligere forhold.

Christel er kunstner og har netop startet egen butik, mens Johan arbejder med IT i Helsingør Kommune. Christel er den kreative og den spontane i parret, mens Johan står for det praktiske og forsøger at holde alle Christels ideer på et realistisk niveau. Johan og Christel synes, at indretning skal skabe et hyggeligt hjem og arbejder meget med træ. Og så skal der være plads til alle familiens børn.

Du kan følge og 'like' Christel og Johans Facebookside HER.

Foto: TV 2

Blåt hus: Lise og Michael

Blåt hus: Lise og Michael

Lise og Michael er Nybyggernes yngste par. Parret kommer fra Aalborg, hvor de bor i en mindre lejlighed. De drømmer om at flytte tættere på Lises søster i København og (måske) udvide den lille familie i drømmehjemmet i Farum. Lise skal til at studere til sygeplejerske, mens Michael arbejder som automekaniker. Parret har en forkærlighed for 50’erne og mixer retro-elementer med deres ellers moderne indretning.

Du kan følge og 'like' Lise og Michaels Facebookside HER.

Foto: TV 2

Grønt hus: Manne og Frederik

Grønt hus: Manne og Frederik

Manne og Frederik bor sammen i Mannes lille lejlighed på Nørrebro sammen med deres lille hund Badu. Manne læser Visuel Kommunikation mens Frederik er arkitektstuderende. Parret er meget stilbevidste og har mange idéer og visioner for indretningen af deres hjem, men de har ikke meget erfaring med at bygge selv. Deres stil er minimalistisk i en skandinavisk stil med massere af grønt i hjemmet.

Du kan følge og 'like' Manne og Frederiks Facebookside HER.

Foto: TV 2