Bolig

Nu skal vinderen af et hus til 3,4 millioner kroner findes: - Jeg ryster helt

Onsdag klokken 20.00 bliver finalen i 'Nybyggerne' sendt live, og et af de fire par løber med hovedpræmien. De otte deltagere er meget nervøse.

Det har været en lang og sej kamp.

I flere uger har deltagerne i TV 2-programmet 'Nybyggerne' knoklet i deres huse, og onsdag aften bliver det endelig afgjort, hvem der løber af med hovedpræmien: Et hus til 3,4 millioner kroner.

Og det kan mærkes på deltagerne, at afgørelsens time er nær. 

- Det er nervepirrende. 

- Jeg ryster helt.

Sådan lød nogle af reaktionerne fra deltagerne, da TV 2 mødte dem i forbindelse med et åbent hus-arrangement i weekenden inden finalen.

Øverst i artiklen kan du se hele interviewet med de fire par og høre, hvad værten Puk Elgaard mener om indsatsen fra årets fire par.

Det har ikke været alle rum, der har været lige nemme, og det er ikke alle rum, der vækker glade minder blandt deltagerne. Herunder fortæller de hver især om, hvilke forvandlinger de er mest og mindst glade for.

Lise Vandborg (Lise og Michael) 

Den mest vellykkede forvandling:

'Nybyggerne' holder åbent hus - her er programmet

PROGRAM:

Adressen er: Adjudantvænget 3-9, 3520 Farum
09.00 - Husene fra Nybyggerne åbner dørene
10.00 - Lise & Michael (Blåt hus)
11.00 - Nybyggerne i Farum
12.00 - Christel & Johan (Gult hus)
14.00 - Rikke & Peter (Rødt hus)
15.00 - Bag om Nybyggerne
16.00 - Manne & Frederik (Grønt hus)
17.00 - Tak for i dag

- Vores soveværelse og det hjemmelavede walk-in closet er noget af det fedeste, vi har lavet. Der kom vi 100 procent i mål, også fordi vi vandt det rum, selvfølgelig. Det var også det første rum, vi skulle lave, så vi er rigtig glade for, at den røde tråd virkelig kommer til udtryk.

- Så synes jeg, det fungerer mega godt med alle vores genbrugsfund. Det er helhedsfornemmelsen, og det er godt indrettet, synes vi selv.

- Det var helt nyt for os, så det er også en blanding af, at vi som de yngste kunne gå ind og vinde, og samtidig havde vi dobbelt så mange kvadratmeter som de andre.

Det mindst vellykkede forvandling: 

- Det er haverne generelt. Det er ikke vores stærke side, og der ser vi også et stort potentiale i at blive bedre, så ved vi ligesom, hvor vi kan øve os lidt.

- Jeg synes egentlig, at baghaven er okay, man kan godt se, det er os, der har lavet den. Men vi er ikke så god til planlægge haverne, vi kan ikke se mulighederne, og hvordan vi skal gøre det sjovt.

- Det første badeværelse er vi glade for, men det er ikke perfekt udført håndværksmæssigt, og det er vi ikke så stolte over. Hvis vi vinder, skal der rettes op på fliser og furer, men vi fortryder ikke, at vi prøvede, for det var det hele værd og en sjov udfordring.

Christel Christophersen (Christel og Johan)

Den mest vellykkede forvandling: 

- Det er en blanding af stuen og børneværelset. Det er der, hvor der er plads til leg og hygge. Hvis jeg skal vælge et af rummene, må det være stuen, for der er plads til hele familien.

- Vi har sørget for, at der både er plads til ro og fordybelse i sofaområdet, som er placeret ud mod haven, så der kommer masser af lys ind, og man kan sidde og hygge sig og kigge ud.

- Så har vi et rigtig stort spisebord med lysekrone, som vi har med hjemmefra. Det er også megahyggeligt, og så er der er plads til os alle rundt om bordet.

- Så har vi også fået et bordfodboldbord, som vi også alle sammen kan samles om. Vi har selv bygget bordreol og sofabordet, og så er der også en stor dragkiste, hvor der er legetøj, spil og alt muligt til børnene, så vi også opfordrer til leg, når vi er i stuen. 

Det mindst vellykkede forvandling: 

- Det må være vores soveværelse. Det er nok det rum, der er mindst færdigt. Det var det første rum, vi lavede i 'Nybyggerne', og vi valgte at lægge et gulv, vi ikke har lagt før.

- Det er lavet af betontræplader, som vi selv skar ud og klistrede fast på gulvet. Det var helt umuligt, fordi grundgulvet var fyldt med betonklatter. Vi havde ikke tid til at jævne det ordenligt ud, så det gulv vi lagde ovenpå blev skævt.

- Det tog Johan 16 timer at lægge gulvet, og det var helt åndssvagt i sådan et lille rum. Betonpladerne vejede nok 100 kilo stykket, og vi havde ikke noget arbejdsbord, for det var det første rum.  

Peter og Rikke Boisen

Den mest vellykkede forvandling:

Peter: - De rum, jeg er mest glad for, må være stuen og spisestuen. Det er nok en blanding af, at det er vores samlingspunkt, der hvor vi altid er samlet som familie.

Rikke: - Jeg ville vælge køkkenet. Det er der, vi opholder os rigtig meget. Spisestuen og køkkenet. 

Peter: - Det er også fordi, det er så dejligt åbent. Det er hendes, min og vores hobbier, der bliver samlet i køkken, stue og spisestue.

Rikke: - Jeg er også sindssygt glad for forhaven. Det er også fordi, jeg synes, den var vildt sjov at lave - den skiller sig så meget ud, og vi har tænkt anderledes, men samtidig tilpasset de omgivelser, som huset er i. 

Det mindst vellykkede forvandling: 

Peter: - At vi ikke fik emhætten op i køkkenet. Vi kan godt se i bakspejlet, at når man har knoklet tre døgn i træk uden at sove i mere end to timer i alt, så var der ikke hjernekapacitet til at få svejset hængsler på og få det sat op. 

Rikke: - Jeg var så ked af det, at jeg var ved at tude, da vi ikke nåede det.

Peter: - I dag med friske øjne ville det tage en halv time at svejse de hængsler og løfte det op, men jeg turde ikke kaste mig ud i det - det var for risikabelt at hænge det op. Jeg tror, det vejede 80 - 100 kilo at løfte. 

Peter: - Men det er sjovt at se bagefter, hvor pokker vi fandt al den energi fra til også at lave madlavning. Vi havde vildt meget overskud og ville lave alting selv. 

Frederik Dahl (Frederik og Manne)

Den mest vellykkede forvandling:

- Vi er mest stolte over sammenhængen i huset, og at indretning, form og arkitekturen hænger sammen. Vi synes ikke bare, det ligner et nybygget hus. Der er personlighed i alle rummene.

- Vores yndlingsrum er det kæmpestore alrum med køkken, spisestue og stue. Vi synes, det er lykkedes meget godt. Det smelter godt sammen og selvom, det er kæmpe, åbne rum, så er der alligevel plads til at lave egne aktiviteter.

- Det fede ved at have et hus er også, at der er plads til at invitere gæster.

Det mindst vellykkede forvandling:

- Det er nummer to badeværelse og entré. Det blev ikke færdigt, og der er vi meget skuffede over vores dårlige planlægningsevner.

- Vi kom en dag bagud, fordi vi havde en vvs’er, der skulle fikse gulvvarme, og der var en masse arbejde i at få det fikset.

Finalen af 'Nybyggerne' sendes 30. marts klokken 20 på TV 2. 

Du kan også følge med på TV 2 PLAY.