Nybyggerne

Efter 'Nybyggerne' 2016: Det skal der ske med 'tabernes' tre huse

Mens Lise og Michael kan flytte ind i deres nye hus, efter de vandt finalen i 'Nybyggerne', får de tre andre huse en helt anden skæbne.

Der er blevet arbejdet benhårdt i Farum i flere måneder.

Onsdag den 30. marts blev vinderen af 2. sæson 'Nybyggerne' fundet, og vinderne, Lise og Michael, kan nu flytte ind i deres præmie: Drømmehuset til en værdi af 3,4 millioner kroner.

Men de andre par i konkurrencen og de huse, de har bygget på, går en anden fremtid i møde.

De tre par, der ikke vandt, flytter nu hjem til sig selv igen, og de huse, de har arbejdet på, bliver overtaget af nogle andre familier. Nu er det op til de nye ejere, hvad der skal ske med de huse, der ikke blev 'vundet'. De tre deltagerpar, der ikke vandt, går tomhændede derfra.

Det fortæller Thomas Richardt Strøbech, der er programredaktør hos TV 2.

De nye ejere bestemmer

Køberne har stået på en venteliste længe, og indtil i går har de ikke vidst, hvilke tre huse, der ikke blev vundet, fortæller han.

- Det ved vi nu, og så er det en sag mellem køberne og 2E (byggefirmaet, der står for salget red.), hvem der flytter ind i hvilket hus – og om de nye købere ønsker at bevare deltagernes planløsning eller vil have huset ført tilbage til den oprindelige plan, siger Thomas Richardt Strøbech.

Hvis de nye ejere ikke vil beholde planløsningerne, bliver husene 'skrællet' for alt det, som de tre nybygger-par har kæmpet for at bygge. Alternativt får køberne et afslag i prisen, lyder det.

Øverst i artiklen kan du se et interview med deltagerne i gult hus, Christel og Johan, der var et af de tre par, der ikke vandt konkurrencen.

TV 2 kan ikke forære dem noget

Det var den skæbne, som 'taber-husene' led i forrige sæson af 'Nybyggerne', der blev sendt fra Kolding i 2013. Her blev alle husene lavet om, inden de skulle sælges. 

- Parrene får selvfølgelig lov til at tage deres personlige ejendele med sig hjem, men TV 2 kan ikke forære dem al interiøret, uden at de ville risikere et skattesmæk, forklarer Thomas Richardt Strøbech.

Alle de genstande - møbler, krukker, vaser og alt andet - som deltagerne har købt til deres huse, bliver kørt til opmagasinering og brugt som rekvisitter af produktionsselskabet Metronome Productions. Kun Lise og Michael får lov til at beholde det hele.

- Det har deltagerne været klar over fra starten. Og vi på TV 2 er jo bare glade for, at vi har sikret os et af de meget populære huse og fået lov til at forære så flot en præmie væk, tilføjer TV 2s programredaktør.

Et af de par, der må gå tomhændede fra konkurrencen, var deltagerne i grønt hus, Manne og Frederik. Her kan du se deres reaktion umiddelbart efter finalen: