Solen skinner, så her får du den ultimative haveguide

Weekendens vejr indbyder i stor stil til en omgang havearbejde. TV 2 giver dig den ultimative haveguide.

Udenfor skinner solen fra en skyfri himmel i det meste af landet og temperaturerne kommer både i dag og i morgen over 20 grader.

Weekendens vejr byder ind til en tur i haven, hvor du kan få styr på græsplæne, udkrudt og havemøbler. TV 2 har her samlet en lang række af gode tips og tricks til haven.

Hvis du vinteren over har gået med planer om din egen krydderurtehave, får du her en række råd til at gøre livet lidt lettere for dig selv. Ligesom du får en række råd til, hvordan du sikrer dig persille til din æggemad hele året rundt.

Arbejder du ud fra et begrænset havebudget, kan det virke ligegyldigt at gå i haven. Men der er en række sommerplanter, som du stadig selv kan nå at så - og derved sparer penge i plantecenteret.

Når du så står ude i plantecenteret og er overvældet af alle de flotte blomster, kan det være svært at navigere rundt. Derfor får du her fire gode råd til, hvordan du komme hjem til haven med de rigtige blomster.

Så er der havesynderen over dem alle - nemlig mos. Mos er en irritationsfaktor for de fleste have-ejere. Det kommer igen år efter år og dræber græsset i haven.

Og netop nu, hvor foråret står på spring, er det synligt i haven, hvor meget af mosset har bredt sig i løbet af vinteren. Derfor er det nu du skal i gang med at bekæmpe den store havesynder.

En god dag i haven kunne potentielt ende med, at man tændte op i grillen. Find inspiration til retter på grillen her.

Få flere tips og tricks til haven på TV 2 PLAY, hvor du kan se 'I haven med Anja'.