Bolig

Nemt trick: Sådan planter du en super billig hæk

Når sommeren kommer, oplever mange, at der er ”gået hul i hækken”. Det kan være dyrt at plante en ny hæk, men der findes en billigere løsning.

De fleste haveejere planter ny hæk om efteråret, hvor de blive hjulpet godt på vej af det fugtige vejr. Men har du tid til at vande lidt ekstra i sommerferien, kan du med fordel vælge en billigere type hækplanter og på den måde spare mange penge.

To typer hækplanter

Der findes to typer hækplanter: en hækplante på klump, der typisk koster mellem 100-200 kroner per plante, eller en billigere barrods-hækplante, der typisk koster 20-30 kroner per plante.

Forskellen er, at planten på klump er mere hårdfør og ikke kræver så meget vand og pleje. Derfor vælger mange haveejere denne plante, hvis hækken skal plantes om sommeren.

- Skal du plante en hel hæk, skal du bruge ca. 3 planter pr meter, og det kan blive en dyr fornøjelse, siger Anja Barfod, der er gartner i TV 2-programmet 'Vores haver, vores vej'.

Den billige løsning

Vil du benytte dig af den billige hækplante-løsning, er der dog visse forholdsregler.

- Planterne skal vandes hver dag, så det dur altså ikke, at du tager på sommerferie en hel uge, så er hækken død, når du kommer tilbage, siger Anja Barfod

Men skal du bruge sommeren i Danmark, og har du samtidig planer om at plante en ny hæk, kan du med fordel købe de billige barrods-hækplanter og spare op til en rejse syd på til efteråret.

Se indslaget øverst og få gode råd til plantning af en ny hæk.

I tv-indslaget herunder får du gode råd til, hvordan du undgår fejlkøb på planteskolen.