Ukrudt, mos og dræbersnegle: Her er de bedste tips til at blive haveklar

Weekendens vejr indbyder i den grad til havearbejde. TV 2 har samlet de bedste tips til at få styr på mos, ukrudt og andre ubudne gæster.

Mange danskere er allerede i fuld gang med at luge, beskære og grave. Men er du lidt bagud på havefronten, kan det være godt givet ud at udnytte det gode vejr i weekenden til netop det. 

Ifølge haveekspert Jesper Carl Corfitzen er det nemlig nu, inden den næste omgang regn, der skal gøres noget ved særligt havens ukrudt. 

- Regn booster ukrudt, så planterne får lov til at voksne sig store og fede og sprede en masse frø. Så selvom de først lige er begyndt at bide sig fast, er det med at komme ud nu, forklarer Jesper Carl Corfitzen, der er gartner og havefaglig ekspert hos Bolius, til 'Go' morgen Danmark'.

Dræber havens andre planter

Der er derfor ingen anden udvej end at trække i arbejdstøjet og kaste sig over bedene bevæbnet med hakkejern og havehandsker. Lader man bare stå til, kan man nemlig godt regne med, at ukrudtet bliver en konkurrence til havens andre planter, forklarer haveeksperten.

- Sådan en gang skvalderkål kan være med til at dræbe alle de andre smukke planter, som vi har smidt en masse penge efter i havecenteret. Derfor bliver man nødt til at lave en effektiv indsats løbende, siger Jesper Carl Corfitzen.

Og der er ingen smutveje, når det kommer til lugningen. Hele roden på ukrudtet skal med op, hvis man vil sikre sig, at det ikke kommer op igen.

- Allier dig med en havegreb og få gennemgravet jorden. Det gælder om at få så mange rødder med som muligt - eller vil disse bare gro videre og skyde frem igen, siger forklarer haveksperten.

TV 2 har samlet de bedste tips og tricks til at få haven klar. Herunder kan du klikke på de felter, som du gerne vil læse mere om:

Her er de bedste tips og tricks til haven