Bolig

Denne danske ø kan blive din - hvis du har penge nok

Nu kan du komme til at eje din egen ø. En af Danmarks mange småøer er nemlig udbudt til salg.

For 23,5 millioner kan du købe flere huse, biler - eller måske et slot? Men nu kan du også købe din egen ø. 

Den godt 100 hektar store ø, Egholm, der ligger i Storebælt nær Skælskør, koster 23,5 millioner kroner og er netop udbudt til salg, det skriver boligportalen Boliga

Udover øen medfølger også et stort hovedhus på 626 kvadratmeter og tre sommerhuse nær øens kyster.

Hovedhuset på Egholm Ø.

Dyrene som nærmeste nabo

Fremtiden for øen er op til den kommende ejer, da der ikke er noget krav om, at den nye ejer skal være landmand eller på anden vis have grønne fingre for at blive ø-ejer.

I de seneste 30 år har øen været ejet af et firma, der blandt andet har brugt den som møde- og uddannelsescenter.

Men hvad end øen bliver købt af et firma eller privat, så er den nye ejer dog nok nødt til at have en vis kærlighed for naturen, da øen også er tilholdssted for mange andefugle, fasaner og råvildt. 

Egholm ø på Danmarkskortet.

Trods de naturrige omgivelser slipper ejeren dog for selv at skulle finde vej over de tre-fire kilometer hav, der skiller Egholm fra Sjællands vestkyst. Egholm er nemlig forbundet til Agersø med en dæmning, og derfra er der færgeforbindelse til Sjælland, skriver Boliga.

På øen kan man jage andefugle og råvildt. Gennem årene er der nedlagt et stort antal råbukke med trofæer i medaljeklasse - i kombination med øens veldrevne fasanjagtvæsen, skriver ejendomsmægleren i salgsopstillingen.
Der er tre sommerhuse på øen, der er henholdvis på 242, 35 og 112 m2 samt erhvervsbygninger på samlet 1.794 kvadratmeter.
Her ses et af øen tre sommerhuse.
Endnu en af øens sommerhuse, der ligger med udsigt til vand. Naturligvis.