Lisbeth er sherif med egen by: Jeg gider ikke kedelige mennesker

Midt i majsmarker og mennesketomme huse har 60-årige Lisbeth Hermansen udnævnt sig selv til sherif. Hun har kun én regel: Ingen kedelige mennesker.

- Hej Lisbeth. Gæt hvad. Kroen er din. Du har betalt, og nøglen ligger under krukken.

Sådan lød beskeden, efter 60-årige Lisbeth Hermansen for sjov havde budt på en 700 kvadratmeter stor gammel kro. I dag ejer hun det halve af Dybe Gl. Mejeriby - bestående af seks huse - som hun har omdøbt til Country Town, og hvor hun har udnævnt sig selv til sherif.

- Det er morsomt at gå ned ad gaden i den tomme by. Jeg er alene, men jeg elsker de tomme byer og de tomme huse, for jeg kan se muligheder. Skal jeg gå på kro i aften og høre Tom Jones eller noget andet. Men det er jo hyggeligt, hvis der kommer flere, fortæller Lisbeth Hermansen i 'Go' morgen Danmark'.

Måske er vi for normale

For at finde Country Town skal man et stykke sydvest for Lemvig - til udkantsdanmark, hvor husene bliver billigere og biligere, som BT beskriver det, efter de har besøgt Lisbeth Hermansen.

Nogle vil måske mene, at hun ikke er helt normal. Men det generer ikke Lisbeth Hermansen. Det er nemlig alt for kedeligt at følge normerne, synes hun.

- Måske er vi lidt for normale. Måske skal vi være lidt mere unormale. Jeg har aldrig passet ind, og hvis man føler, at man ikke kan leve op til tingene, så giver det en frihed at gøre, hvad man vil og slå sig løs, forklarer Lisbeth Hermansen.

Når man ser livet fra nogle andre roller, så ser verden måske lidt mere skæv ud.

Lisbeth Hermansen

Se de skæve vinkler

Det var, da hun købte byens kro, det gik op for hende, at hun skulle være sherif. Markerne, de tomme huse og den lange gudsforladte hovedgade var jo som taget ud af en westernfilm.

Derfor går hun nu med cowboyhat og har altid sin pistol på sig. Det giver livet et helt andet perspektiv, er hendes opfattelse.

- Når man ser livet fra nogle andre roller, så ser verden måske lidt mere skæv ud - og det kan være, at det er de der skæve vinkler, vi skal ud i, siger Lisbeth Hermansen.

Ingen kedelige mennesker her

Hun håber derfor, at der vil komme flere til Country Town, men det er ikke en succeskriterium, at der er vækst. "Man kan jo alligevel ikke spise penge", som Lisbeth Hermansen formulerer det.

Indtil videre er der derfor heller ikke så mange regler i Country Town. Kun én faktisk.

- Ingen kedelige mennesker. Jeg gider ikke kedelige mennesker, dem er der for mange af, siger Lisbeth Hermansen og tilføjer:

- Men man må gerne være træt af storbyen.

Under interviewet i 'Go' morgen Danmark' lærte Lisbeth Hermansen tv-værten Mikkel Kryger, hvordan man agerer som cowboyder. Hvordan det gik, kan du ser i videoklippet herunder: