Bolig

Slut med klinisk hvide vægge: Her er det nye

Efter mange år med hvidt overalt i de danske hjem, er det nu tid til forandring. Stylist Louise Dorph-Petersen giver dig her fem tips.

Hvidt, hvidt og atter hvidt. Sådan ser det ud i mange danske hjem, men hvis man vil være med på moden, er det altså tid til at lægge farveforskrækkelsen på hylden.

En ny trend har gjort sit indtog og taget de mørke farver med. Ifølge stylist og blogger Louise Dorph-Petersen, skal de bringe noget tyngde ind i hjemmet hos Hr. og Fru Jensen.

- Vi har den her nordiske tendens, hvor man tænker, at en hvid væg da ikke kan gå helt galt. Men det bliver meget hurtigt lidt upersonligt, siger hun.

Kræver ikke ombygning

En anden ting, der følger med den nye tendens, er hygge og ro. Og det kræver ikke så meget at bringe det ind i de skandinaviske hjem.

- Farver er rigtig nemme at have med at gøre. Det kræver jo ikke, at man bygger om, men et farveskift alene kan gøre helt vildt meget, siger Louise Dorph-Petersen.

Men stylisten lægger samtidig vægt på, at man holder sig til én farveskala. På den måde undgår man, at det ender med at farverne larmer så meget, at den ønske ro alligevel ikke opnås.

Mere farve, træ og messing lyder tensenserne altså kort fortalt - se mere i listen nedenfor.

Fem tips til farver i hjemmet

 1. Tænk i toner

  Det er godt at få nogle farver ind i hjemmet, men det skal stadig gøres med måde. Brug farver fra samme farveskala for at undgå 'larm' fra for mange og for blandede farver.

 2. Mørke vægge hitter

  I stedet for alle de hvide vægge er det på tide at få lidt farve på dem, da det giver en helt anden form for ro. Og det må gerne være helt henne i den mørke ende af skalaen.

 3. Store billeder

  I stedet for de store billedvægge med en masse små billeder, så er store billeder på vej ind igen. Også her er det en god idé at holde sig i samme nuancer som resten af rummet.

 4. Den lille detalje

  Hylder er både praktiske og giver en samling på tingene, som også er med til at skabe hygge. En lille detalje, der også er et godt supplement til de mørke nuancer, er messing.

 5. Et personligt præg

  De skandinaviske hjem har haft en tendens til, at de bliver lidt upersonlige med alt det hvide. Men sammen med nogle farver vil et hjemmelavet møbel gøre sig rigtig godt. På den måde får du noget unikt og samtidig med, at du får tilført noget varme og hygge, hvis det er lavet i træ.