Bolig

Danmarks dyreste villa er solgt

En stenrig erhvervsmand kan nu kalde sig ejer af årets dyreste hus, efter købet af millionvillaen for nylig gik igennem.

Der blev grebet dybt i lommen hos den danske erhvervsmand Johan Schrøder, da han og hustruen Marianne shoppede Danmarks dyreste bolig.

Parret måtte slippe 65 millioner kroner for den imponerende villa nord for København. Salget gør samtidig årets tidligere rekordholdere til skamme. Det skriver Boliga.dk.

Det gælder blandt andet den tidligere teaterdirektør Jes Kølpins, som solgte sin Hellerup-villa for 37,8 millioner kroner. I samme postnummer har filminstruktøren Bille August solgt sit hus for 37 millioner kroner tidligere på året.

Vinkælder og hjemmebiograf

Den luksuriøse ejendom ligger på Taarbæk Strandvej i Klampenborg og rummer ikke mindre end 10 værelser fordelt på 540 kvadratmeter.

Udover vinkælder og biograf er der også egen fitness- og spaafdeling med jacuzzi og sauna. Men det er ikke kun indenfor, at liebhavervillaen byder på gennemført luksus.

Fortsætter man ud på den 2.251 kvadratmeter store grund, er der udendørs pool og en privat badebro, der går direkte ud i Øresund.

Millionafslag

Villaens nye ejermand er, udover erhvervsmand, civilingeniør og godsejer. Han har tidligere været direktør og ejer af virksomheden Radiometer, der blev grundlagt af hans far.

Senere stiftede han kapitalfonden Axcel, der blandt andet har investeret i smykkefirmaet Pandora og tøjmærket Noa Noa. Det har gjort ham til en af Danmarks rigeste mænd.

Johan Schrøder overtager millionvillaen efter IT-millionæren og ven af kronprinsen Peter Warnøe. Han købte den tilbage i 2006 til 35 millioner og har sidenhen renoveriet for er par millioner kroner.

Peter Warnøe satte boligen til salg tilbage i 2011, og den har indtil for nylig ligget fast på en salgspris på 77,9 millioner kroner.

Selvom han er endt med at give et af slag på 12,9 millioner kroner, placerer villaen sig stadig på en fjerdeplads over dyreste villaer solgt i Danmark nogensinde.