Mesterlige ombygninger

Sara og Robert købte byens grimmeste hus - nu stopper folk op og kigger

I TV 2-programmet 'Mesterlige ombygninger' besøger arkitekten David Zahle ægteparret Sara og Robert, der har kastet sig ud i et vildt husprojekt.

Det var byens grimmeste hus.

Sådan beskriver ægteparret Sara Giese Camre og Robert Paulsen huset i Vanløse, som de købte for snart to år siden.

Huset, der engang havde været et klassisk bindingsværkshus, stod beklædt med gule mursten, rødt tag og en træbeklædt gavl.

I dag, hundredevis af arbejdstimer senere, ser det helt anderledes ud - og boligen, der engang var byens grimmeste, får nu folk til at standse op på deres cykler.

- Vi kan se folk kommer cyklende forbi for at se det – folk er nysgerrige for at se huset, der står fuldstændig homogent med træbeklædningen på siderne og taget, fortæller Robert Paulsen.

Længere nede i artiklen kan du se billeder af huset før og efter, det blev sat i stand.

Har fået hjælp af TV 2

Det har været en gigantisk opgave, da parret har valgt kun at bevare husets inderste 'kerne'. 

Resten er skiftet ud, og både 1. og 2. sal er blevet bygget større.

Undervejs har Sara og Robert, der selv er arkitekter, dog fået hjælp udefra.

I TV 2-programmet 'Mesterlige ombygninger', der sendes tirsdag aften, ser man, hvordan parret får besøg af stjernearkitekten David Zahle, der følger byggeriet fra start til slut.

Her kan du se huset indefra:

Sara og Robert købte for 1,5 år siden det grimmeste hus i byen Vanløse. I dag ser det helt anderledes ud.

Første gang David Zahle besøgte parret, havde de netop fået nøglerne til huset.

- Vi havde allerede tegnet huset, inden David besøgte os første gang, men det har været godt med et tredje sæt øjne på projektet, og han har givet os nogle gode forslag til, hvordan det hele kunne blive bedre, fortæller Robert Paulsen.

Mesterlige ombygninger

TV 2-programmet Mesterlige ombygninger sendes hver tirsdag aften på TV 2.

Du kan også se 'Mesterlige ombygninger' i en forlænget udgave på TV 2 Play.

Her hjælper arkitekten David Zahle, der er partner i det danske arkitektfirma BIG, Bjarke Ingels Group, en række danskere med deres vilde boligprojekter.

Han er 43 år, gift med skuespiller Maria Rich, som han har tre drenge med. Han er uddannet på Kunstakademiets Arkitektskole og Royal Academy of Fine Arts, Architechture.

Blandt andet var David Zahle med til at inspirere parret til, hvordan den udvendige træbeklædning, som er en stor del af husets udtryk, kunne integreres bedre i omgivelserne, og hvordan haven kunne se ud, lyder det.

- David var god til at se huset i en kontekst, der hvor det lå. Blandt andet foreslog han, at der skulle være træ uden for på selve terrassen, fortæller Robert Paulsen.

Idéen med at beklæde huset med trælister af canadisk cedertræ var dog parrets egen.

Tanken er, at træet skal give huset et udtryk af både struktur og variation - årene, teksturen og farveforskellene i træet giver liv, mens de lange lister, der smyger sig om hele huset som et mavebælte, skal give et stramt udtryk, forklarer Robert Paulsen.

Siden TV 2 besøgte parret har farven på trælisterne ændret farve - træets varme farve er blevet mere grå. Her kan du se resultatet:

Selv er parret meget tilfredse med deres nye hus - også selvom byggeriet kom til at koste en del mere, end de havde regnet med.

Selve huset købte de for 3,2 millioner kroner, og byggeriet har kostet 2,5 millioner kroner - cirka 1 million kroner mere end budgetteret, så alt i alt har parret brugt 5,8 millioner kroner på at forvandle byens grimmeste hus til deres drømmebolig.

Et plus på over to mio. kroner

Parret går ikke i salgstanker, men de har for nyligt fået det vurderet af en ejendomsmægler i forbindelse med en låneomlægning, og skal man tro vurderingsmanden, kan de tjene et par millioner, hvis de sætter det på markedet.

- Han vurderede huset til at være mellem 7,5 og 8 millioner kroner værd, så det ville give en fortjeneste på cirka to millioner kroner, hvis vi solgte det, lyder det fra Robert Paulsen.

Men det vil de ikke.

- Vi er så glade for at bo her, og vi har svært ved at forestille os et andet hus, der giver os den samme rummelige oplevelse indenfor, slutter han.

Mesterlige boliger

Her er de seks vilde boliger

Stationen

Byens grimmeste hus

Lisbet og Søren Kold har kastet sig ud i et gigantisk projekt.

De har købt Varde Vest stationsbygning, som skal være familiens nye fantastiske hjem. Men hvordan får man en kæmpe stationsbygning til at blive et fedt familiehjem? David Zahle tager til Varde Vest og hjælper den entreprenante familie med at komme igennem og nå i mål med at skabe deres drømmehjem.

Se afsnittet på TV 2 Play

Foto: TV 2

Byens grimmeste hus

Byens grimmeste hus

I Vanløse tæt på København ligger et ikke særligt kønt hus.

Men heldigvis er de nye ejere begge arkitekter, for det er en komplet forvandling huset skal gennemgå. I samarbejde med David Zahle ændres huset til ukendelighed både indvendig og udvendig fra et af de mindst spektakulære til et af de mest spektakulære huse i området.

Se afsnittet på TV 2 Play

Foto: Zara Wölck / TV 2

Den herskabelige lejlighed

Den herskabelige lejlighed

Sammy og Trine har en forkærlighed for gamle lejligheder med originale detaljer. Og  den kærlighed har fået dem til at kaste sig over en smuk, men utidsvarende lejlighed i det Indre København tæt på Det Kongelige Teater.

David Zahle hjælper dem med fuldstændig at ændre på lejlighedens oprindelige opbygning og komme i hus med en løsning, der passer perfekt til moderne familieliv.

Se afsnittet på TV 2 Play

 

Foto: Zara Wölck/ TV 2

Fyrskibet

Fyrskibet

Carsten og Beth har købt verdens ældste fyrskib - og vil nu realisere drømmen om at lave det gamle skib om til deres drømmehjem placeret midt i indsejlingen til Københavns Havn. Men skibets lange historie har også sat sit præg, så det er ikke verdens nemmeste opgave at få udnyttet de 400 kvm optimalt. Og da David Zahle kommer på besøg første gang er Carsten og Beth allerede flyttet ind - og synes selv, de er kommet godt i gang. Men dét har David Zahle en anden opfattelse af. Og Carsten og Beth kommer til at vende hele ombygningen på hovedet, inden de står med en af Københavns mest fantastiske boliger.

Se mere på TV 2 Play

Foto: TV 2

Vaskehuset

Vaskehuset

På Ærø, i det Sydfynske Øhav har Susanne Marcus og hendes 2 søskende købt vandrehjemmet, Villa Blomberg. Villa Blomberg var oprindeligt opdragelseshjem for drenge og ved siden af ligger det gamle vaskehus.

Og det er i det tidligere vaskehus, Susanne skal bo. David Zahle kommer til Ærø og hjælper hende med at få bygget det specielle hus om til verdens skønneste bolig. Men det er ikke altid lige nemt at få ideerne og økonomien til at hænge sammen, når den store arkitekt kommer til lille Ærø.

Se mere på TV 2 Play

Foto: TV 2

Smedjen

Smedjen

I det indre København - nærmere bestemt det område, der i folkemunde i mange år har heddet “Pisserenden”, ligger et gammelt industrilokale, som både har huset en hestesmedje, glædespiger og et fotostudie. Her skal den tidligere reklamemand og kunstner, Morten Angelo finde sig til rette og have både bolig og udstilling af sine kunstværker. Men lejligheden mangler lys - så David Zahle skal komme op med sin mest kreative ide til at få opgaven løst. 

Se mere på TV 2 Play

Foto: Zara Wölck/TV 2