Bolig

Benzinkonge sælger 34 meter højt sommerhus med millionrabat: - Børnene ville ikke bruge det

Rigmanden Olaf Haahr vil sælge familiens udsædvanlige sommerhus - et fyrtårn på Langeland. Nu har han sat prisen ned med 1,5 millioner kroner.

Hvis du har drømt om et 34 meter højt sommerhus med udsigt ud over havet, så er der lige nu mulighed for netop det.

Den rige stifter af Benzin-selskabet Haahr-benzin, Olaf Haahr, har endnu engang sat sit sommerhus til salg:

Et 34 meter højt fyrtårn, han nu forsøger at sælge med en klækkelig rabat.

Ifølge boligportalen Boliga.dk er det tredje gang på tre år, at fyret, der ligger på Langelands sydspids, er udbudt til salg.

Denne gang er prisen sat 1,5 million kroner ned i forhold til den seneste udbudspris.

Boligen kan du se øverst i artiklen

Haahr: Derfor sælger jeg fyret

Årsagen til, at Olaf Haahr vil sælge, er hans høje alder, fortæller han til TV 2.

Den 79-årige rigmand har tjent sin formue ved at opbygge og sælge to store tankstations-kæder. Nu er det tid til en pause.

-Jeg er kommet godt op i årene, så det er ikke nødvendigt at have sådan et sommerhus længere, fortæller Olaf Haahr til TV 2.

- Jeg har haft tre huse, og jeg har tre børn, så de kunne hver få et hus dernede, men de planer er kuldkastede, lyder det fra manden, der i sin storhedstid fik tilnavnet ’benzinkongen’.

Det har vist sig, at børnene, der i dag er voksne, ikke har lyst til at overtage det gamle fyr. De bruger det ikke – og så ligger det for langt væk til, at han selv får det brugt, forklarer Olaf Haahr.

Derfor står det nu til salg for seks millioner kroner.

Når man efterhånden ikke kan få et brev, fordi det hele er blevet gjort elektronisk, så bliver det for besværligt

Olaf Haahr, 79 år, tidligere ejer af Haahr-benzin

Det er blevet for besværligt

Selvom boligen også er købt som en investering, er det ikke en handel, han kommer til at tjene penge på.

For priserne er ikke, hvad de har været - slet ikke på Langeland, hvor boligmarkedet ikke er kommet sig efter den nedtur, som krisen udløste.

Og så blev det for besværligt at have flere boliger, forklarer han.

- Hvis det var til at finde ud af, boede jeg på hotel – så slap jeg for alle de breve, man får fra kommunen om vand, varme, skatter og alt muligt andet, siger han.

- Jeg er ikke fra en tid, hvor man kunne ordne alt via sms. Alt den slags var delt ud i min virksomhed, så andre tog sig af den slags. EDB interesser mig ikke en kæft, og når man efterhånden ikke kan få et brev, fordi det hele er blevet gjort elektronisk, så bliver det for besværligt for sådan en som mig.

Ifølge Boliga.dk er Keldsnor Fyr, der er bygget i 1905, stadig i brug.

Selve fyrboligen, der består af tre separate afdelinger på i alt 400 kvadratmeter, er lige til at rykke ind i. Grunden er 7.285 kvadratmeter stor og ligger helt ned til vandet, og for den historieinteresserede er der desuden et udkigspunkt lige ved siden af det 34 meter høje fyr.

Under den kolde krig blev det brugt til at se efter russiske skibe på vej til Cuba, lyder beskrivelsen.

Solgt for 7,9 millioner kroner

Tidligere i år solgte Olaf Haahr et andet sommerhus – et 128 kvadratmeter stort hus og tre øvrige bygninger på en 79 hektar stor grund ved Østerild Plantage i Thy.

- Det lå i et område, hvor jeg er kommet, siden jeg var 18 år. Det er et sted, jeg har holdt af at besøge - en gård oppe i Nordjylland, som Staten desværre havde ødelagt ved at bygge 260 meter høje vindmøller ved siden af, og nu ville de udvide med flere vindmøller i naturen – så jeg skulle høre på deres suseri og blinkeri.

Boligen solgte han for 7,9 millioner kroner.