Mesterlige ombygninger

Susan bor i et gammelt vaskehus: Se billederne her

Susan Marcus har forvandlet et gammelt vaskehus på Ærø til sit drømmehjem. Her kan du se huset, som ifølge ejeren kun har én fejl.

For 2,5 år siden købte Susan Marcus og hendes to søskende vandrehjemmet Villa Blomberg på Ærø.

Hun flyttede ind i det lille tilhørende og ufærdige vaskehus - der ikke ligger langt fra hovedbygningen.

I dag, mange tons murbrokker senere, står øens måske mest specielle bolig færdig.

Undervejs har Susan fået hjælp af den prisbelønnede arkitekt David Zahle – og resultatet bliver nu vist i TV 2-programmet ’Mesterlige ombygninger’, og resultatet er blevet mere end godt.

Forvandlingen kan du se øverst i artiklen

Det specielle hus, der ligger på Ærø, landets 12. største ø, kalder Susan for ’næsten perfekt’.

- Det har den mest fantastiske udsigt til vandet og solopgangen - og fuglene på himlen, fortæller Susan.

Forvandlingen, der har været total, har ikke bare gjort huset beboeligt.

Der er blevet støbt nye gulve, lagt isolering, og loftet er blevet løftet – og så er der blevet sat nye store vinduer i – så man får en flot udsigt fra stuen ud over vandet i det fynske øhav, hvor Ærø ligger.

Mesterlige ombygninger

TV 2-programmet Mesterlige ombygninger sendes hver tirsdag aften på TV 2.

Du kan også se 'Mesterlige ombygninger' i en forlænget udgave på TV 2 Play.

Her hjælper arkitekten David Zahle, der er partner i det danske arkitektfirma BIG, Bjarke Ingels Group, en række danskere med deres vilde boligprojekter.

Han er 43 år, gift med skuespiller Maria Rich, som han har tre drenge med. Han er uddannet på Kunstakademiets Arkitektskole og Royal Academy of Fine Arts, Architechture.

- Det er mentalt sundt at bo her, siger Susan, der nu har boet i det færdige hus i et år, til TV 2.

Der mangler kun én ting for at gøre huset perfekt, fortæller hun.

Der er gået et år, siden Susan Marcus medvirkede i 'Mesterlige ombygninger'. Her kan du se, hvordan huset ser ud i dag:

Det gamle vaskehus ligger meget tæt på vandrehjemmet, som Susan købte med sine søskende for snart 2,5 år siden.

Og det er her, fejlen ligger, lyder det.

- Hvis huset lå for sig selv, ville det være en 11’er på en skala fra 1 til 10, men det ligger for tæt på vandrehjemmet, siger Susan Marcus.

Det er hårdt at drive vandrehjemmet

Planen var, at de tre søskende skulle drive vandrehjemmet sammen de næste 10 år – men Susan er ikke længere så sikker på, at det kommer til at ske.

- Jeg kan mærke, hvor hårdt det er, så vi er alle begyndt at tvivle på, om vi kan holde til det i så lang tid. Mine to søskende er jo ældre, end jeg er.

Ejendommen blev oprindeligt opført som et iagttagelseshjem – en opdragelsesanstalt - i 1905 for ’slemme drenge’ fra hele landet.

Hele herligheden bestod af fire bygningsdele, som Susan og hendes søskende købte samlet. Og heri ligger der et potentielt problem.

Susan valgte at bosætte sig i det gamle vaskehus, men da hendes istandsatte bolig er en del af hele ejendommen, er det derfor ikke sikkert, at hun kan blive boende, hvis det ender med, at de tre søskende igen må sælge.

Det er vigtigt, for Susan har brugt en del af de penge, hun havde gemt til sin alderdom, forklarer hun til TV 2.

Undervejs i byggeriet skred budgettet nemlig.

På et tidspunkt i byggeriet var boligen helt bogstaveligt reduceret til et hul i jorden. Her kan du se forvandlingen: 

.
.

Så meget kostede boligen

Købet af ejendommen kostede hende 500.000 kroner, og planen var, at der skulle bruges 600.000 kroner på at forvandle det gamle vaskehus

Istandsættelsen endte dog med at koste omkring 1 million kroner, så så udover at have kostet hende en masse tid, har boligen kostet hende i alt 1,5 millioner kroner - omkring 500.000 kroner over budgettet. Hovedsageligt fordi Susan var uerfaren i at istandsætte gamle bygninger.

Alligevel ville hun gøre det igen, hvis hun fik valget.

- Jeg har aldrig prøvet noget som det her før. Jeg har før boet i huse, men de stod færdige, da jeg flyttede ind, så der skulle mere eller mindre bare nogle nye farver til. Så det her har været en meget stor mundfuld, siger hun.

- Der, hvor andre måske kunne sige, at der kun manglede lidt loft og gulve, syntes jeg, at det var uoverskueligt. Men det er sjovt, for bagefter, i dag, har jeg glemt, hvor svært det var, og hvordan det så ud, inden vi gik i gang - da det hele var et stort jordhul, slutter Susan Marcus.

Mesterlige boliger

Her er de seks vilde boliger

Stationen

Byens grimmeste hus

Lisbet og Søren Kold har kastet sig ud i et gigantisk projekt.

De har købt Varde Vest stationsbygning, som skal være familiens nye fantastiske hjem. Men hvordan får man en kæmpe stationsbygning til at blive et fedt familiehjem? David Zahle tager til Varde Vest og hjælper den entreprenante familie med at komme igennem og nå i mål med at skabe deres drømmehjem.

Se afsnittet på TV 2 Play

Foto: TV 2

Byens grimmeste hus

Byens grimmeste hus

I Vanløse tæt på København ligger et ikke særligt kønt hus.

Men heldigvis er de nye ejere begge arkitekter, for det er en komplet forvandling huset skal gennemgå. I samarbejde med David Zahle ændres huset til ukendelighed både indvendig og udvendig fra et af de mindst spektakulære til et af de mest spektakulære huse i området.

Se afsnittet på TV 2 Play

Foto: Zara Wölck / TV 2

Den herskabelige lejlighed

Den herskabelige lejlighed

Sammy og Trine har en forkærlighed for gamle lejligheder med originale detaljer. Og  den kærlighed har fået dem til at kaste sig over en smuk, men utidsvarende lejlighed i det Indre København tæt på Det Kongelige Teater.

David Zahle hjælper dem med fuldstændig at ændre på lejlighedens oprindelige opbygning og komme i hus med en løsning, der passer perfekt til moderne familieliv.

Se afsnittet på TV 2 Play

 

Foto: Zara Wölck/ TV 2

Fyrskibet

Fyrskibet

Carsten og Beth har købt verdens ældste fyrskib - og vil nu realisere drømmen om at lave det gamle skib om til deres drømmehjem placeret midt i indsejlingen til Københavns Havn. Men skibets lange historie har også sat sit præg, så det er ikke verdens nemmeste opgave at få udnyttet de 400 kvm optimalt. Og da David Zahle kommer på besøg første gang er Carsten og Beth allerede flyttet ind - og synes selv, de er kommet godt i gang. Men dét har David Zahle en anden opfattelse af. Og Carsten og Beth kommer til at vende hele ombygningen på hovedet, inden de står med en af Københavns mest fantastiske boliger.

Se mere på TV 2 Play

Foto: TV 2

Vaskehuset

Vaskehuset

På Ærø, i det Sydfynske Øhav har Susanne Marcus og hendes 2 søskende købt vandrehjemmet, Villa Blomberg. Villa Blomberg var oprindeligt opdragelseshjem for drenge og ved siden af ligger det gamle vaskehus.

Og det er i det tidligere vaskehus, Susanne skal bo. David Zahle kommer til Ærø og hjælper hende med at få bygget det specielle hus om til verdens skønneste bolig. Men det er ikke altid lige nemt at få ideerne og økonomien til at hænge sammen, når den store arkitekt kommer til lille Ærø.

Se mere på TV 2 Play

Foto: TV 2

Smedjen

Smedjen

I det indre København - nærmere bestemt det område, der i folkemunde i mange år har heddet “Pisserenden”, ligger et gammelt industrilokale, som både har huset en hestesmedje, glædespiger og et fotostudie. Her skal den tidligere reklamemand og kunstner, Morten Angelo finde sig til rette og have både bolig og udstilling af sine kunstværker. Men lejligheden mangler lys - så David Zahle skal komme op med sin mest kreative ide til at få opgaven løst. 

Se mere på TV 2 Play

Foto: Zara Wölck/TV 2