Mesterlige ombygninger

De forvandlede et hus med en smart detalje - nu sælges luksusboligen for et stort millionbeløb

1,5 år er der brugt på at forvandle denne gamle bygning til et luksushjem. Nu skal boligen, der gemmer på en smart detalje, sælges.

I det indre København - i det område, der i folkemunde i mange år har heddet 'Pisserenden' - ligger et gammelt industrilokale. Et hus, der har mange år på bagen og mange historier at fortælle.

Huset har været en hestesmedje, et hus for glædespiger og et fotostudie.

Nu har det igen fået et nyt formål - i TV 2-programmet 'Mesterlige ombygninger' forvandles det til en luksusbolig med et indbygget atelier.

En hård nød at knække

I dag, 1,5 år efter, at optagelserne og byggeriet begyndte, står det hele færdigt. Og det har ikke været en nem proces, fortæller den tidligere reklamemand Morten Angelo, der er ejeren af den gamle smedje.

Byggeriet har været en udfordring af de helt store.

Mesterlige ombygninger

TV 2-programmet Mesterlige ombygninger sendes hver tirsdag aften på TV 2.

Du kan også se 'Mesterlige ombygninger' i en forlænget udgave på TV 2 Play.

Her hjælper arkitekten David Zahle, der er partner i det danske arkitektfirma BIG, Bjarke Ingels Group, en række danskere med deres vilde boligprojekter.

Han er 43 år, gift med skuespiller Maria Rich, som han har tre drenge med. Han er uddannet på Kunstakademiets Arkitektskole og Royal Academy of Fine Arts, Architechture.

- Det hårdeste - udover at leve på byggepladsen - har været de kommunale instanser. Det har været en langsom proces, for bygningen skulle konverteres fra erhverv til bolig, og det har ikke været det nemmeste. Ventetiden er nogle gange bare det hårdeste, siger Morten Angelo til TV 2.

En af de helt store byggemæssige udfordringer var, hvordan man kunne få mere lys ind i boligen, der ligger klemt inde mellem to andre bygninger. 

Her kom den arkitekt, som TV 2 havde sendt for at hjælpe, på en god idé - en smart detalje.

Den smarte detalje

David Zahle, der er partner i tegnestuen BIG, foreslog, at Morten Angelo byggede en slags lystunnel, der kunne transportere lyset med spejle.

Resultatet blev så godt, at selv manden bag idéen blev imponeret.

I videoen øverst i artiklen kan du se, hvordan det hele endte med at se ud. Nederst kan du se prisen for hele herligheden.

Morten Angelo er selv ret godt tilfreds med resultatet, men han har fundet et nyt projekt, som han gerne vil kaste sig over.

Derfor har han besluttet sig for at sælge den gamle smedje, der er sat til salg som et såkaldt 'skuffesalg' hos en lokal mægler.

- Jeg er meget glad for at bo der, og jeg kunne sagtens blive boende. Det er kun, hvis den helt rigtige kommer forbi, at det bliver solgt, fortæller den tidligere reklamemand, der ikke vil afsløre, hvor meget han tjener, hvis han får den pris, som han ønsker.

Én ting er dog sikkert. Vil man eje den gamle smedje, skal den store pengepung på bordet.

For Morten Angelo vil have næsten 12 millioner kroner for boligen - og ønsker man at tilkøbe den tilhørende kælder på cirka 100 kvadratmeter, skal man betale 13,5 millioner kroner for at flytte ind, lyder det.

Mesterlige boliger

Her er de seks vilde boliger

Stationen

Byens grimmeste hus

Lisbet og Søren Kold har kastet sig ud i et gigantisk projekt.

De har købt Varde Vest stationsbygning, som skal være familiens nye fantastiske hjem. Men hvordan får man en kæmpe stationsbygning til at blive et fedt familiehjem? David Zahle tager til Varde Vest og hjælper den entreprenante familie med at komme igennem og nå i mål med at skabe deres drømmehjem.

Se afsnittet på TV 2 Play

Foto: TV 2

Byens grimmeste hus

Byens grimmeste hus

I Vanløse tæt på København ligger et ikke særligt kønt hus.

Men heldigvis er de nye ejere begge arkitekter, for det er en komplet forvandling huset skal gennemgå. I samarbejde med David Zahle ændres huset til ukendelighed både indvendig og udvendig fra et af de mindst spektakulære til et af de mest spektakulære huse i området.

Se afsnittet på TV 2 Play

Foto: Zara Wölck / TV 2

Den herskabelige lejlighed

Den herskabelige lejlighed

Sammy og Trine har en forkærlighed for gamle lejligheder med originale detaljer. Og  den kærlighed har fået dem til at kaste sig over en smuk, men utidsvarende lejlighed i det Indre København tæt på Det Kongelige Teater.

David Zahle hjælper dem med fuldstændig at ændre på lejlighedens oprindelige opbygning og komme i hus med en løsning, der passer perfekt til moderne familieliv.

Se afsnittet på TV 2 Play

 

Foto: Zara Wölck/ TV 2

Fyrskibet

Fyrskibet

Carsten og Beth har købt verdens ældste fyrskib - og vil nu realisere drømmen om at lave det gamle skib om til deres drømmehjem placeret midt i indsejlingen til Københavns Havn. Men skibets lange historie har også sat sit præg, så det er ikke verdens nemmeste opgave at få udnyttet de 400 kvm optimalt. Og da David Zahle kommer på besøg første gang er Carsten og Beth allerede flyttet ind - og synes selv, de er kommet godt i gang. Men dét har David Zahle en anden opfattelse af. Og Carsten og Beth kommer til at vende hele ombygningen på hovedet, inden de står med en af Københavns mest fantastiske boliger.

Se mere på TV 2 Play

Foto: TV 2

Vaskehuset

Vaskehuset

På Ærø, i det Sydfynske Øhav har Susanne Marcus og hendes 2 søskende købt vandrehjemmet, Villa Blomberg. Villa Blomberg var oprindeligt opdragelseshjem for drenge og ved siden af ligger det gamle vaskehus.

Og det er i det tidligere vaskehus, Susanne skal bo. David Zahle kommer til Ærø og hjælper hende med at få bygget det specielle hus om til verdens skønneste bolig. Men det er ikke altid lige nemt at få ideerne og økonomien til at hænge sammen, når den store arkitekt kommer til lille Ærø.

Se mere på TV 2 Play

Foto: TV 2

Smedjen

Smedjen

I det indre København - nærmere bestemt det område, der i folkemunde i mange år har heddet “Pisserenden”, ligger et gammelt industrilokale, som både har huset en hestesmedje, glædespiger og et fotostudie. Her skal den tidligere reklamemand og kunstner, Morten Angelo finde sig til rette og have både bolig og udstilling af sine kunstværker. Men lejligheden mangler lys - så David Zahle skal komme op med sin mest kreative ide til at få opgaven løst. 

Se mere på TV 2 Play

Foto: Zara Wölck/TV 2