Beliggenhed, beliggenhed, beliggenhed

Anna købte en lejlighed til 4,7 millioner på tv - sådan har hun og datteren det i dag

Da Anna Larsen mistede sin mand for tre år siden, besluttede hun sig for at starte på et nyt kapitel. Og det endte hun med at gøre for åben skærm.

- 4.775.000 kroner. Det er 20.000 kroner fra. Kom så.

Foran Anna sidder tv-værten Peter Ingemann. Han er i gang med at forhandle prisen på den lejlighed, hvor Anna og hendes datter Mathilde måske skal bo.

Han lægger på.

- Han siger, at vi skal være forberedt på et nej, lyder det fra tv-værten.

Kameraerne ruller, og handlen er i fuld gang, men i et øjeblik virker drømmen - den nye begyndelse, som Anna havde håbet på - igen meget langt væk.

Situationen er speciel. For ikke så lang tid siden kunne hun ikke finde en passende bolig. Nu var Anna minutter fra at købe en til næsten fem millioner kroner - og så for åben skærm.

For at forstå, hvordan hun var havnet i den særlige situation, må vi skrue tiden en smule tilbage.

Mistede sin mand til cancer

1,5 år tidligere havde Anna mistet sin mand, Thomas, til cancer, og hun og datteren Mathilda - der dengang kun var et halvt år gammel - havde brug for en frisk start.

De søgte et nyt hjem - en ny lejlighed, der ikke knyttede sig til fortiden, men den slags er svært, når man er alenemor med et fuldtidsjob, forklarer hun.

- Kort før Thomas døde, sagde han til mig, at jeg skulle sørge for at være så glad som overhovedet muligt og nyde livet mest muligt.

- I den forbindelse sagde han også, at jeg skulle prøve at få det bedste ud af denne her dårlige situation. Han syntes, at jeg skulle melde mig til et boligprogram og enten få toprenoveret hele vores lejlighed eller finde drømmeboligen, fortæller Anna Larsen.

Så det var præcist det, hun gjorde.

Telefonen ringer igen

1,5 år efter mandens død meldte Anna sig til TV 2-programmet 'Beliggenhed, beliggenhed, beliggenhed' for at få hjælp.

Og det lykkedes. Et par uger senere sad hun overfor Peter Ingemann - midt i en forhandling om en ny bolig. Den perfekte lejlighed for hende og Mathilda.

Telefonen ringer igen, og tv-værten vifter med armene for at få ro.

Det er mægleren, der ringer for at fortælle, om sælger er gået med til prisen.

Boligen, en 111 kvadratmeter stor herskabslejlighed, ligger i den dyre ende, men Anna har råd til den, og for første gang er mavefornemmelsen helt rigtig. Hvis hun kan bo der, vil datteren Mathilda ikke behøve at skifte institution, og de vil bo tæt på farmoren og Thomas' grav.

Derfor er hun også glad, da hun endelig får beskeden. Sælgeren er gået med til prisen.

Øverst i artiklen kan du se Annas reaktion - og hendes private billeder af lejligheden på Frederiksberg, som den ser ud i dag.

Anna købte for to år siden en lejlighed på Frederiksberg. Her kan du se, hvordan den så ud, da Anna så den for første gang.

Sådan går det dem i dag

I dag er det snart to år siden, at Anna og datteren Mathilda flyttede ind i lejligheden, og det har vist sig at være den helt rigtige beslutning.

Det tager kun 10 minutter at gå hen til kirkegården, hvor Thomas ligger. Jeg er der ikke så ofte, som jeg var tidligere, men min datter går i børnehave lige ved siden af

Anna Larsen

Der er ikke sket så meget, siden kameraerne blev slukket, men Anna kan fortælle, at hun og Mathilda trives.

- Lejligheden er dejlig, men det, jeg er gladest for, det er beliggenheden. Den ligger lige i smørhullet af Frederiksberg, som for os er det bedste område i hele byen. Det tager kun 10 minutter at gå hen til kirkegården, hvor Thomas ligger. Jeg er der ikke så ofte, som jeg var tidligere, men min datter går i børnehave lige ved siden af, så det er praktisk, siger Anna Larsen til TV 2.

Hun er glad for den hjælp, de fik. Det var en tiltrængt håndsrækning, fortæller hun.

- Jeg er taknemlig for, at jeg blev valgt ud og fik hjælp, for det er en energikrævende proces at beslutte sig for at købe bolig og holde møder med banken, og det, at vi var med i programmet gjorde hele bare processen meget nemmere, siger Anna Larsen.