Beliggenhed, beliggenhed, beliggenhed

For to år siden købte to par en bolig for åben skærm: Så meget har vi tjent på handlen i dag

Parrene Morten og Julie samt Thekla og Jakob købte en bolig i et boligprogram for snart to år siden. Det har vist sig at være en god forretning.

For to år siden traf Jakob og Thekla Flinker og ægteparret Julie og Morten Pilegaard et specielt valg.

For rullende kameraer og foran tusindvis af danske tv-seere gik de på boligjagt i TV 2-programmet 'Beliggenhed, beliggenhed, beliggenhed', og det endte med, at begge par fandt det, de søgte.

De købte hver deres bolig - og for både Jakob og Thekla og Julie og Morten har det vist sig at være en rigtig god beslutning.

De er ikke kun glade for de hjem, som de endte med at flytte ind i - det har også vist sig, at de købte på et rigtig godt tidspunkt, fortæller de til TV 2.

Nederst i artiklen kan du se, hvor meget boligpriserne er steget i din kommune

- Det har været en rigtig god forretning, lyder det fra Jakob Flinker, da TV 2 kontakter ham - to år efter bolighandlen.

- Vi købte den jo i sin tid for 2.050.000 kroner, og selvom jeg endte med at lægge 350.000 kroner i den - så den har kostet 2,4 millioner kroner - blev den vurderet af realkreditinstituttet for 2,6 millioner kort tid efter, vi flyttede ind, siger han.

Det er næsten 1,5 år siden, og en forsigtig vurdering er derfor, at boligen, der ligger på Nørrebro i København, er 2,8 millioner kroner værd i dag, lyder det fra Jakob Flinker.

I Høje-Taastrup, hvor Morten og Julie Pilegaard endte med at købe hus, er priserne gået samme vej.

I løbet af de seneste to år er kvadratmeterpriserne i kommunen gået godt og vel 3.400 kroner op, og parrets 123 kvadratmeter store villa er i dag lidt over 400.000 kroner mere værd, end da de skrev under på købsaftalen.

Morten Pilegaard er godt tilfreds.

Morten og Julie fik faktisk ikke sælgeren til at acceptere deres tilbud - men et par dage efter tog de sagen i egen hånd.

Her er prisen på en m2 steget mest

Her er top ti over de kommuner, hvor kvadratmeterpriserne er steget mest det seneste år i kroner og øre: 

  1. Lyngby-Taarbæk: 8105 kroner
  2. Gentofte: 6321
  3. Gladsaxe: 5420 kroner
  4. Herlev: 4274 kroner
  5. Dragør: 4231 kroner
  6. Greve: 4077 kroner
  7. København: 3911 kroner
  8. Rødovre: 3751 kroner
  9. Solrød: 3750 kroner
  10. Hvidovre: 3749 kroner

Kilde: Boligsiden.dk

- Der er ikke meget til salg lige nu i området, så på den måde er det blevet sværere at købe bolig, end da vi var på jagt. Ja, for mig at se, så virker det til, at priserne er tilbage på niveauet, inden finanskrisen ramte. Størrelsesmæssigt og typemæssigt koster et hus som vores vel i dag omkring tre millioner kroner i Høje-Taastrup, siger han.

Julie og Morten har ikke tænkt sig at sælge huset, bare fordi boligpriserne er steget.

De er meget glade for at bo i det hjem, som de fik hjælp til at finde.

Hjælpen var faktisk kærkommen. For det var ikke nemt - slet ikke nemt for parret at finde noget, de kunne lide og havde råd til.

- Julie var højgravid med nummer to under programmet med, og vi fik en lille ny her i juli måned - og det har jo så vist sig, at vi har værelser nok, så vi er meget glade for huset, fortæller Morten Pilegaard.

For Jakob Flinker ser tingene dog lidt anderledes ud. Og det er en god ting.

Det endte med et ægteskab

Thekla, som han var kæreste med, da programmet blev optaget, flyttede ind i lejligheden i begyndelsen af 2016.

Og for et par uger siden blev de gift.

I videoen øverst i artiklen kan du se, hvordan Jakob og Theklas bolig ser ud i dag

- Det var en lejlighed med tre værelser og et lillebitte køkken, da vi flyttede ind, så vi valgte at nedlægge det ene værelse og slå det sammen med køkkenet. Så vi bor faktisk i en stor toværelses, siger han.

- Der er ikke plads nok i lejligheden til, at vi kan få børn – så der er nok ikke så længe til, at vi skal flytte igen, slutter Jakob Flinker.